• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2245.336 0.04
  • Dolar: 32.3297 0.06
  • Euro: 35.1889 -0.02

Çayırova Belediyesi, Engelleri Hareketle Kaldırıyor

Çayırova Belediyesi’nin 2017 yılı içerisinde Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Beyaz Ay Derneği işbirliğiyle başlatmış olduğu “Hareketle Kaldır Engelleri” Projesinin eğitimleri aralıksız olarak devam ediyor.
Çayırova Belediyesi, Engelleri Hareketle Kaldırıyor

Projede 35 Özel Çocuk Yer Alıyor

İlk ve ortaokul öğrencilerinden hareket kısıtlılığı olan 35 engelli öğrencinin yer aldığı projenin eğitimleri, Akse Mahallesi Semt Konağı içerisindeki Spor Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Alanında uzman 4 eğitmen ve danışmanlık hizmetleri veren uzmanlar eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde öncelik, çocukların bedensel hareketlerini geliştirmeye yönelik olarak veriliyor. Haftanın 3 günü gerçekleştirilen ve ailelerin de katılım sağladığı eğitimlerde otistik, down sendromlu ve bedensel kısıtlılığı bulunan özel çocuklara yönelik beceri ve koordinasyon kazandırma eğitimleri veriliyor.

Fiziksel ve zihinsel engelleri bulunan 35 özel çocuğun sosyal hayata katılımlarının artırılmasına, hayatlarının kolaylaştırılmasına ve durumlarının iyileştirilmesine katkı sağlayacak “Hareketle Kaldır Engelleri” Projesine ayrı bir önem veren Çayırova Belediyesi, projede yer alan çocukların eğitim programı çerçevesinde Spor Merkezine ve eğitim sonunda tekrar evlerine ulaşım noktasında da güvenli bir servis hizmeti veriyor.

Sosyalleşme Alanında Yeni Adımlar Atılıyor

“Hareketle Kaldır Engelleri” Projesi çerçevesinde özel çocuklara sportif hizmetlerin yanı sıra sosyalleşmeleri alanında da birçok etkinlik sunan Çayırova Belediyesi, belirli aralıklarla özel çocukları ve ailelerini, hayvanat bahçesi gezilerine, akvaryum gezilerine, piknik ve benzeri etkinliklere dahil ederek, sosyal hayata katılımlarını da sağlıyor.

Başkan Demirci, “Hareketle Kaldır Engelleri Projesi Bizim Önceliğimizdir”

Akse Mahallesi Hakcan Döven Semt Konağı’ndaki Spor Merkezi’nde devam eden “Hareketle Kaldır Engelleri” Projesinin eğitimlerini yakından takip eden Belediye Başkanı Şevki Demirci, projede yer alan eğitmenlerden bilgiler aldı. Gerçekleştirdiği ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Demirci, eğitime katılan özel çocuklarla da yakından ilgilendi.

Proje hakkında ilerleyen süreci değerlendiren Demirci, özel çocukların daha sosyal, daha aktif bir yaşama sahip olabilmeleri adına engelleri ortadan kaldıracak bir çalışmaya imza attıklarını söyledi. Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Beyaz Ay Derneği’nin Çayırova Şubesi ile projeye hayat verdiklerini hatırlatan Demirci, proje kapsamında 35 özel çocuğun eğitim aldığını, yine proje içerisinde ailelere ve özel çocuklara alanında uzman danışmanlarla hizmet verdiklerini açıkladı. Bireysel farklılığı bulunan çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin toplumda daha fazla saygı görmesi gerektiğini ifade eden Demirci, “Engelli olmak bir kusur değildir. Asıl kusur sevgisizlik ve görmezden gelmektir. Bizler bu bilinçle bireysel farklılığı olan her yaştan vatandaşımızı önemsiyor, onların hayatlarına kolaylık getirmek için çalışıyoruz. Projelerimizde her zaman onları düşünerek hareket ediyoruz. Bu yıl içerisinde startını verdiğimiz “Hareketle Kaldır Engelleri” Projesi bizim önceliğimizdir. Sadece spor alanında değil, her alanda projemiz geniş bir eğitim imkanı sunuyor. Özel çocuklarımızın gündelik sorunlarının yanı sıra sağlıklarını, özgüvenlerini ve sosyalleşme sorunları çözecek, ailelerimizin danışmanlık ihtiyaçlarını giderecek özelliklerde yine projemiz içerisinde yer alıyor. Biliyoruz ki en büyük engel sevgisizliktir. Bizler bu engeli aşmak için çabalıyor, bireysel farklılığı bulunan özel kardeşlerimizi, çocuklarımızı sosyal hayata kazandırmaya yönelik adımlar atıyoruz.” dedi.

Demirci, “Hedefimiz Engelsiz Bir Yaşam Sunmak”

“Hareketle Kaldır Engelleri” Projesinin hızla ilerlediğini belirten ve bireysel farklılığı olan vatandaşlara yönelik belediye olarak engelsiz bir yaşam sunmayı hedeflediklerini hatırlatan Demirci, “Şimdi yeni bir projeye adım atıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi olarak planladığımız projemizin inşaatına 2018 yılının ilk çeyreğinde başlıyoruz. Engelsiz bir yaşam, engelsiz bir şehir kurmak adına attığımız bu adımla bireysel farklılığı olan vatandaşlarımıza birçok hizmeti tek bir çatı altında sunmayı hedefliyoruz. İçerisinde günübirlik kreşiyle, mesleki, sanatsal ve beceri kurslarıyla, spor ve kültür salonlarıyla, özel parkıyla, sosyal hizmet merkeziyle tam teşekküllü bir Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ilçemize kazandıracağız.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim