• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2491.238 0.29
  • Dolar: 32.5412 -0.01
  • Euro: 34.7057 0.05

Çağrı Merkezi Çetesini Çöktürdü

Telefon dolandırıcılığı vakalarının arttığı bir ortamda, çağrı merkezi çalışanı genç kadın örnek bir davranışa imza attı.
Çağrı Merkezi Çetesini Çöktürdü

Yeni işe başladığı merkezde vatandaşların dolandırıldığını anlayan çalışan ihbarda bulundu. Çetenin 58 üyesi gözaltına alındı. Mağdur sayısının ise binleri bulabileceği belirtiliyor

CROPY1Sitene Ekle
Çağrı merkezi çetesini 'cesur yürek' çökertti
İzmir polisi, kurdukları çağrı merkezi aracılığıyla vatandaşları dolandırdığı ileri sürülen 58 kişiyi gözaltına aldı. Vurgun işe yeni başlayan genç bir kadın çalışanın ihbarıyla ortaya çıktı. Şirketin sahibi U.Y.'nin 2 lüks aracı, 2'si dubleks 5 evinin olduğu öğrenildi.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran ve güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan genç bir kadın, kısa süre önce çalışmaya başladığı "çağrı merkezi"nde vatandaşların dolandırıldığı ihbarında bulundu. Genç kızın ifadesinde "İşe başladığımda orada çalışan bir kişi bana işi öğretti.

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre  oranın sorumlusu da aradığımız kişilere ne ürün satarsak 'İlk yılınız bitti, ikinci yıl için tekrar yenilenmesi gerekiyor' diye konuşmamı istedi. Ben de kabul ettim. Ancak daha sonra insanların kredi kartı bilgilerini alıp havale ve EFT yaptırarak dolandırdıklarını anladım.

Bu konuda bazı vatandaşlar da geri dönüş yaparak kendilerinin dolandırıldığını söylediler" dediği öğrenildi.

 

2 CİPİ, 5 EVİ VAR

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Basmane'deki 8 katlı binada faaliyet gösteren işyerini takibe aldı.  Yaklaşık bir ay süren takip sonrası ekipler, çağrı merkezinde çalışan yaklaşık 70 kişinin, telefonla aradıkları vatandaşlara, genel sağlık sigortası kapsamında sağlık sigortası yaptıklarını, ücretsiz check-up kazandıklarını, sağlık danışmanlık hizmeti verdiklerini, dosya masraflarını geri aldıklarını ya da genel sağlık sigortası borçlarının bulunduğunu söyledikleri ve bu kişileri kredi kartlarından para çekerek veya Çağrı merkezine yapılan operasyonda 58 kişi gözaltına alındı, ofislerdeki 150 bilgisayara el konuldu.

havale yoluyla dolandırdıklarını tespit etti. Ekipler, Konak'ta, U.Y. ve M.Y.'ye ait şirkete operasyon düzenledi. Operasyonda, "çağrı merkezi" adı altında faaliyet gösteren işyeri yöneticileri ile çalışanların aralarında bulunduğu 40'ı kadın toplam 58 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ayrıca çalışanların aradıkları kişilerle nasıl konuşması ve neler anlatması gerektiği yazılı metinler bulundu.

Zanlıların şimdiye kadar dolandırdığı 167 mağdurun tespit edildiği öğrenildi. Bu kişilerin dolandırıcılara toplam 42 bin 400 lira para gönderdiği anlaşıldı. Mağdur sayısının binleri, vurgun miktarının ise milyonlarca lirayı bulabileceği belirtildi. Çağrı merkezinin sahibi U.Y.'nin son model 2 cipi ile 2'si dubleks 5 evinin olduğu öğrenildi.

MAĞDURLARDAN ŞİKÂYET GELMEDİ

Genç bir kız çalışanın yaptığı ihbar üzerine düzenlenen operasyon ile çökertilen suç örgütü bugüne kadar binlerce kişiyi dolandırmasına rağmen, haklarında polise yapılan şikâyet bulunmadığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri, vatandaşların büyük bir bölümünün ya dolandırıldıklarını fark etmediklerini ya da dolandırıcılara kaptırdıkları para miktarının az olmasından dolayı şikâyette bulunmadığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim