• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2491.542 0.30
  • Dolar: 32.5421 0.12
  • Euro: 34.719 0.08

Büyükşehir, Şehit Halisdemir’in ismini ölümsüzleştirdi

Büyükşehir’in Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’de yaptırdığı parkın açılışı yapıldı.
Büyükşehir, Şehit Halisdemir’in  ismini ölümsüzleştirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’nin Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde yaptırdığı parkın açılışı Mili Savunma Bakanı Fikri Işık ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli ve Niğde kent protokolünün katılımıyla yapıldı. Şehit Ömer Halisdemir Parkı’nın açılışında duygu dolu anlar yaşandı. Binlerce vatandaşlar açılışa Ay Yıldızlı bayrakları sallayarak eşlik etti. Bakan Işık ile Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, şehitlikte Halisdemir’in kabrini de ziyaret etti.
 
KOCAELİ PROTOKOLÜ NİĞDE’DE


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminin simge isimlerinden Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir için doğup büyüdüğü yer olan Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde inşa ettiği parkın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu,  CHP İl Başkan Yardımcısı Sabriye Şahin, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız, DSP İl Başkan Yardımcısı Şengül Karlıkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
30 KUŞ ŞİİRİ SIRASINDA DUYGU DOLU ANLAR


Açılış saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Dursun Ali Erzincanlı, 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir adına yazdığı 30 kuş adlı şiirini seslendirdi. Şiir esnasında açılışa gelen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.
 
ÖMER HALİSDEMİRLER YETİŞTİRMELİYİZ


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Şehit Ömer Halisdemir görevini yaptı’’ diyerek, “Hepimiz inanıyoruz ki; cennetin en iyi yerinde Ömerimiz. Ömerler gibi evlatlar yetiştirmeliyiz. Eğer yetiştirirsek geleceğimizden emin oluruz. Böyle hainler çıkmaz. Büyükşehir Belediyesi olarak parkı yaptığımızdan dolayı gurur duyuyoruz. Bu park şehidimizin yaptığının milyonda biri bile olamaz. Biz Halisdemir’in yolunda emin adımlarla Türkiye olarak gelişeceğiz. Bu milletin evlatlarına hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“HALİSDEMİR’İN KURŞUNLARI AYDINLIĞA ÇIKARDI”


AK Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, “Bugün biz burada bu parkın açılışını yapıyorsak şehidimizin sayesindedir” diyerek şehidin mirasını, hatıralarını yaşatmak için hizmet edeceklerinin altını çizdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise 15 Temmuz 2016’nın çok karanlık bir gece olduğunu ifade etti. Karaaslan, Şehit Halisdemir’in silahından çıkan kurşunların o geceyi aydınlattığını belirtti ve park büyüyecek ağaçların gölgesinde yeni Ömer Halisdemirlerin yetişeceğinin altını çizdi.
 
NİĞDE’DEN 6 ŞEHİT


Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, 15 Temmuz gecesi milletimizin tarihinde görmediği ihanete uğradığının altını çizerek, “Niğde’den darbe girişiminde Ömer Halisdemir ile birlikte 6 şehit verdik. Parkın yapılmasında emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.
 
ÖMER HALİSDEMİR’İN ABİSİ KONUŞTU


Şehir Ömer Halisdemir’in abisi Doğan Halisdemir kardeşinin adına yapılan parkın açılışına gelenlere teşekkür ederek, ”Ailesine düşkündü. Her gün ailemizi arardı, halini hatırını sorardı. Öğretmenlerine ve arkadaşlarına vefalıydı. Kul hakkına dikkat ederdi. Sohbetlerinde sık sık Çanakkale ruhundan bahsederdi. Şehit olmayı arzu ediyordu. Şehit olacağım gerekirse dediğini çok kez ağzından duydum. Rabbim de nasip etti. Komutanı bu işin ucunda şehadet var dedi ve şehitlik mertebesine erişti.  Devletimiz bize gereken ilgiyi veriyor. Hiçbir yardımı ailem adına kabul etmiyorum. Çünkü kardeşim vatan için şehit oldu, menfaat için değil. Halkımızdan sadece diğer şehitlerle birlikte kardeşime dualarını istiyorum. Ne mutlu Türküm diyene”  dedi.
 
TÜRK ORDUSU 15 TEMMUZ’DAN ÇOK DAHA BÜYÜKTÜR


‘’Bugün buraya gelerek şehidimize verdiği değeri bir kez daha gösteren Niğdelilere, vatandaşlara teşekkür ederim’’ diyen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ”Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Korgeneral Zekai Aksakallı’ın özel selamlarını getirdim. Türk ordusu, 15 Temmuz’dan daha güçlüdür. Gazilerimize ve şehitlerimize şükran borcumuz var. Biz ülke olarak çok ihanet gördük. Ağır bedeller ödedik. 15 Temmuz ise öyle bir ihanet girişimiydi ki topyekün ülkenin yok oluşuna yönelik yapıldı. Ama 16 Temmuz sabahı aydınlığa çıkmamızın kahramanı Ömer Halisdemirler bizi ayakta tuttu. Şehadet herkese nasip olmaz. Şehadet düzgün yaşayıp, şehadeti gönülden çok isteyenlere verilir” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirildi.

k1-004.jpgk2-003.jpgk3.jpg
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim