• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 13°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9645.02 0.00
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Büyükşehir Belediyesinin Yeni Nesil Yaşam Masalı

Büyükşehir Belediyesi Kirazpınar’da inşa ettirdiği Kent Konutlarını kaderine terk etti.
Büyükşehir Belediyesinin Yeni Nesil Yaşam Masalı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Kirazpınar mahallesinde yapılan Kent Konutlarında ikamet eden vatandaşlar orta çağdan kalma şartlarla yaşam savaşı veriyor.

3 blok halinde yapılan ve hak sahiplerine satışı tamamlanan Kent konutlarında aylardır asansörler çalışmıyor. 13 katlı 3 bloktan oluşan kirazpınar kent konutlarında sorunlan bir türlü çözülmüyor.

Kent Konut A.Ş. tarafından inşa edilen yaşam konutlarında 210 daire bulunuyor. Asansörlerin çalışmaması nedeniyle vatandaşlar 13 katlı binayı her gün yürüyerek iniş çıkıyor.

Hafta sonları elektrik ve suları sürekli olarak kesilen Kent konutlarında asansörlerde talimatlara uygun yapılmadığı için yeşil belge ( kullanıma uygundur) belgesi alamıyor.

Vatandaşların sorunlarını ve konutların yönetimi ile ilgili görevlendirilen büyükşehir belediyesinin atadığı yönetici hafta sonları hiç gelmediği Kirazpınar Kent konutlarında sadece ayda 115 TL aidat ücreti tahsilatı görevini yerine getiriyor.

AİDATLAR NEREYE GİDİYOR?

Kent Konut A.Ş. tarafından Kirazpınar’da inşası tamamlanan 210 daire ve 3 bloktan oluşan Kent Konutlarında Büyükşehir belediyesinin ihmali nedeniyle bir insanlık dramı yaşanıyor. Yaklaşık 6 aydır asansörleri çalışmayan konutların her binada iki asansörü bulunuyor.

Yeşil belge olarak bilenen Kullanıma uygundur belgesi olmadığı için kullanılamayan asansörler nedeniyle konutlarda ikamet eden vatandaşlar çağ dışı yaşam koşullarına terk ediliyor. Tüm uyarı, ikaz ve şikayetlere rağmen asansörlerle ilgili yöneticinin her hangi bir işlem yapmaması vatandaşları öfkelendiriyor.

Kent Konut A.Ş.’nin Kirazpınar konutlarına atadığı yönetici her gün İzmit’ten Gebze’ye geliyor. Akşam saat 17.00’da konutlardan ayrılan yönetici sadece aidatları topluyor. Kent Konut A.Ş. Kirazpınar’da bulunan 210 daireden metre kareye göre aidat alması gerekirken her daireden aynı ücreti tahsil ediyor.

115 TL aidat ödenen 210 daireli Kirazpınar kent konutlarında ayda 24.150 TL aidat toplanmasına karşın yönetim tarafından konut sakinlerine hiçbir hizmet verilmiyor.

Kent konutlarında oturan vatandaşlar “ Komşu sitelerin tümünde Emlak konutlarında ve çevredeki diğer konutlarda elektrik kesintisine karşın jeneratör bulunuyor. Biz hafta sonları çoluk çocuğumuzla mum ışığında oturuyoruz. Elektrik ile birlikte her hafta sonu sularımızda kesiliyor. hangi çağda yaşıyoruz. Biz yeni nesil yaşam vaadi ile bu bloklardan daire aldık. Her ay 24.150 TL aidat toplanıyor. Bu para nereye harcanıyor. Madem bize hizmet vermiyorlar. Yöneticilerini görevden alsınlar biz kendi yöneticimizi seçelim. Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun bu konuya acilen el atmasını bekliyoruz. Ayıptır. Günahtır.” Diyerek mağduriyetlerini dile getiriyorlar.

Büyükşehir belediyesine ait Kent Konut A.Ş. tarafından yaptırılan 210 daireli Kirazpınar konutlarında görev yapan yöneticinin şikayetleri üst yönetime bildirmediğini ile süren konut sakinlerini “ Hangi çağda yaşıyoruz. Birikimlerimizle burada kentimize bir daire sahibi olduk. 13.katta yaşayan çocuklu bir annenin günde kaç kez aşağı inip yukarı çıkmak zorunda kaldığını bir düşünün. Okullar açıldı. Çocuklarımız perişan oluyor. Hafta sonları elektrik ve sularımız kesik. Jeneratör yok. Böyle bir ilkelliğin içinde azıcık vicdanı varsa gelsin sayın Karaosmanoğlu kendisi otursun. Konutları Gebze ilçesine bağlayan yol aylardır yapılmadı. Buradan kalkan toz toprak evlerimizden içeri giriyor. Madem bize reva görülen yeni nesil yaşam anlayışı bu söylenecek laf bulamıyoruz. Ödediğimiz aidatlarla dahi bizlere hizmet etmekten yoksunlar. Yazıklar olsun.” Dediler.

Metrekaresi 1.410 TL’den alıcı bulan ve tamamı satılan Kirazpınar kent konutlarında vatandaşların yaşamak zorunda bırakıldığı çağ dışı yaşam koşulları ve yönetim tarzı ile ilgili Büyükşehir belediyesinin nasıl bir açıklama yapacağı konut sakinleri ve kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim