• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9139.12 0.65
  • Altın: 2324.279 0.76
  • Dolar: 32.3653 0.10
  • Euro: 34.9479 -0.38

"Bütün Yönleriyle..."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisiyle ilgili, “Şu anda iletim hatlarında enerjisiz bir yerimiz kalmadı. Türkiye’nin dört bir yanında iletim hatlarıyla alakalı enterkonne...
Bütün Yönleriyle...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisiyle ilgili, “Şu anda iletim hatlarında enerjisiz bir yerimiz kalmadı. Türkiye’nin dört bir yanında iletim hatlarıyla alakalı enterkonnekte sistem enerjilendi” dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız tüm Türkiye’yi etkileyen elektrik kesintisi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çıktığı yurtdışı gezisinin ikinci ayağı Slovakya’da heyetten ayrılarak Türkiye’ye gitti.

Bratislava Havaalanı’nda basın mensuplarına açıklamada bulunan Enerji Bakanı, "Şu anda iletim hatlarında enerjisiz bir yerimiz kalmadı. Türkiye’nin dört bir yanında iletim hatlarıyla alakalı enterkonnekte sistem enerjilendi. Dağıtım hattını onlardan alan bir kısım bu iletimi lokal olarak yerine getirecektir" ifadesinde bulundu.

“BÜTÜN YÖNLERİYLE AÇIKLIĞA KAVUŞTURMAKTIR GÖREVİMİZ”

Bakan Yıldız, "Bundan sonra bize düşen bunun sebebini öğrenmektir. Teknik mi, idari mi, siyasi mi yoksa başka bir gerekçe ile mi olduğunu bütün yönleriyle açıklığa kavuşturmaktır görevimiz. Arkadaşlarıma da talimat verdim ve bu gece tamamen bunun üzerine yoğunlaşacağız. Sebepleri bütün şeffaflığıyla ortaya çıkartmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müsaade isteyerek Türkiye’ye döneceğini belirten Taner Yıldız, "Bir elektrik mühendisi olarak da söylüyorum bunun sebebini net olarak bilmemiz lazım. Teknik bir sebeptense bunu gene kamuoyu ile paylaşmamız lazım, ama bir yanlış tasarruftan kaynaklanıyorsa yani bir manevra hatasıysa bunu da mutlaka aynı şekilde paylaşmamız lazım. Arkadaşlarımla beraber toplantıya katılacağım. Gece geç saatlerde de olsa Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bilgileri arz etmem lazım" dedi.

“ARIZANIN OLDUĞU ANDA DA ENERJİ VARDI, ŞU ANDA DA VAR”

Bugün ve yarın TBMM’de Sinop ile alakalı nükleer enerji ev sahipliği anlaşması görüşmelerinin olması nedeniyle bir takım söylentilerin çıktığına değinen Enerji Bakanı Yıldız, "Bir kişi kalkıp ’nükleer santral yaptırmak için Türkiye’de enerji ihtiyacı olduğuna istinaden böyle bir şey yapılmış olabilir’ diyebiliyor. Yaptıklarımızı anlatmakta güçlük çektiğimiz bir ortamda yapmadıklarımızı savunma ihtiyacı bize hissettirilmemesi lazım. Bugün oluşan konu Türkiye’nin enerji ihtiyacından kaynaklanan bir durum değil. Enerji arzı ile ilgili bir sıkıntı yok. Arızanın olduğu anda da enerji vardı, şu anda da var. Şu anda pik 32-33 bin megawatt’lar civarında. Türkiye’nin en yüksek enerji çektiği 43 bin megawatt seviyelerinde bile enerji verebilecek kadar santralı var. Kurulu güç 70 bin megawatt’lara geldi. Yani konuyu saptırtmamak lazım. Nükleer güç santralleri yapılmasıyla alakalı böyle bir şeye nasıl bir arkadaşımız tevessül edebilir, ne kadar vatandaş odaklı olmayan bir gerekçe olur" ifadesinde bulundu.

Elektrik kesintisini bugün adliyede yaşanan rehine olayıyla bağlantılandırmak isteyenlerin yanlış bir yolda olduğuna değinen Bakan Yıldız sistem yedeklenmesi hakkında ise, "Türkiye’nin tüm sisteminin yedeklenmesi diye bir husus söz konusu değil. Böyle bir şeyin olabilmesi için yaptığınız her bir santralin yanına bir tane daha yapmanız gerekir. Ne teknik olarak mümkün ne de başka bir ülke de böyle bir sistem uygulanıyor. Türkiye ENSO ile yani AB ülkeleriyle senkron çalışan bir ülke. Bu açıdan enerji kalitesi olarak da bir sıkıntımız yok ama bunun sebebini mutlaka bulup tekrar böyle bir arızanın veya gerekçenin oluşmamasını sağlamalıyız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim