• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 16°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

Bursa'daki Canlı Bombanın Görüntüsü Ortaya Çıktı

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarından Ulu Cami yakınlarında dün akşam yaşanan canlı bomba saldırısına ilişkin son dakika gelişmeleri var. Kadın teröristin terminaldeki görüntüleri ortaya çıktı.
Bursa'daki Canlı Bombanın Görüntüsü Ortaya Çıktı

Canlı bombanın çevredeki polis ekiplerini görünce panikleyip elindeki çantada bulunan bombayı patlattığı ihtimali üzerinde duruluyor. Şanlıurfa'dan otobüsle kente geldiği, patlayıcıyı Bursa'ya yakın bir yerde aldığı ortaya çıktı. Otobüs biletinin 'Sultan' adlı bir kadın üzerine alındığı belirlendi. Saldırıyla ilgili 15 kişi gözaltında. Örgütün tespiti için IŞİD ve PKK bağlantıları araştırılıyor. Bursa'daki canlı bomba saldırısına ilişkin son gelişmeleri aktaracağız.

Son dakika: Bursa'nın tarihi ve turistik merkezi olan Ulu Cami yakınlarında dün canlı bomba dehşeti yaşanmıştı. İkindi namazının ardından bir cenazenin kaldırıldığı Ulu Cami'deki kalabalığın dağılmasından sonra bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın üzerindeki bombayı patlatmıştı. Canlı bombanın öldüğü saldırı sonra yeni detaylar ortaya çıktı. 


"AYAĞI TAKILDI YA DA PANİKLEDİ" İDDİASI

Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı da iddialar arasında. Ulu Cami yakınına kadar bir taksiyle gelen kadın teröristin, taksiden inip yürürken çevredeki polis ekiplerini görünce panikleyerek elindeki çantada bulunan ve ilk bulgulara göre amonyum nitrat kullanılarak hazırlandığı değerlendirilen bomba düzeneğini patlattığı ihtimali üzerinde duruluyor.      

OTOBÜSLE ŞANLIURFA'DAN BURSA'YA GELMİŞ

Kadın ’canlı bomba’nın cesedine Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsi yapıldı. Patlamada parçalanan ceset yapılan incelemeden sonra dün gece, İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi’ne DNA testi için gönderildi. Bursa polisi parmak izinden sonuç alamadığı kadın teröristin kimliğini araştırıyor.

 

20 NUMARALI KOLTUKTA YOLCULUK YAPTI

Henüz kimliği belirlenemeyen intihar bombacısının 23 Nisan Günü Şanlıurfa’dan bindiği bir otobüs ile 20 numaralı koltukta yolculuk ederek Bursa’ya saat 18.00 sıralarında geldiği, şehirlerarası otobüs terminalinde indiği belirlendi.

APART DAİREDE KALMIŞ

Canlı bombanın buradan halk otobüsüne binerek Merkez Nilüfer İlçesi’ne bağlı üniversite öğrencilerinin yoğunlukta kaldığı Görükle Mahallesi’nde apart dairede bir kişi ile kaldığı saptandı. Bursa’da 4 gün geçiren ve eylem için keşif yapan terörist dün de patlama yeri yakınına kadar taksiyle geldi. Atatürk Caddesi’nde cami yakınında taksiden inen ’canlı bomba’, 20 metre kadar yürüdükten sonra Ulucami kapısının bulunduğu Kapalı Çarşı’ya açılan sokakta eylemi gerçekleştirdi.

TAKSİYLE GİTMİŞ

Teröristin patlayıcıyı da Bursa’ya yakın bir yerde teslim aldığı bilgisine ulaşıldı. Polis, ’canlı bomba’ teröristle bağlantılı olarak dün gece 4 ilde seri operasyonlar yaptı. Olayın meydana geldiği Bursa başta olmak üzere Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar’da yapılan operasyonlarda ilk aşamada 15 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltı sayının artabileceği belirtildi.

 BİLETTE 'SULTAN' YAZIYOR 

Teröristin, "Sultan" adını kullanarak otobüs firmasından sahte isimle bilet aldığı, Bursa'da gözaltına alınan kişilerin yanında kaldığı tespit edildi.

 

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İHA'nın geçtiği habere göre Bursa Ulucami'de kendini patlatan kadın teröristin otobüs terminalinde güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, şehir dışından Bursa'ya gelen kadın canlı bombanın, taksicilerle görüşerek kendisine yardım edecek kişilerin bulunduğu Görükle'deki bir sitenin adını verdiği görüldü. Elinde çanta olan kadının adresin yazılı olduğu kağıdı taksiciye verirken tedirgin hali dikkat çekti. Taksici ise 25 yaşlarındaki başörtülü kadını Görükle'ye götürdü.


PATLAMANIN YAŞANDIĞI YER DİKKAT ÇEKİCİ

Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi ve günün her saati kalabalık. Patlamanın da cenaze namazı sırasında yaşandığı öğrenildi.  Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi tahliye etti. 


VALİ: TEK TERÖRİST

Bursa Valisi Münir Karaloğlu dün akşam gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karaloğlu, bir gazetecinin "Teröristlerin 3 kişi oldukları söyleniyor" sözleri üzerine ise şu ifadeleri kullandı: "Hayır, tek kişi terörist. Tek kadın, kendisini parçalayan tek bir terörist. Bunlar, o patlama esnasında vatandaşların panik olarak gördüğü şeylerdir. Bizim tespitimiz, şu an için tek kişi ama çalışmalar devam ediyor. Yeni bir gelişme olursa paylaşacağız. İncelemeler devam ediyor.

 

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Bursa'daki terör saldırısı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zagreb'te bulunduğu sırada İçişleri Bakanı Ala ile telefonla konuşarak Bursa'daki saldırı hakkında bilgi aldı. Yaralı vatandaşlar için Allah'tan şifa dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ülkemizin huzuruna kasteden terörle mücadelede kararlılığın önemini de vurguladığı kaydedildi.

'ÖRGÜTLE İLGİLİ KUVVETLİ EMARELER VAR'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'daki terör saldırısıyla ilgili Türkiye genelinde 15 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Ala, "Örgütle ilgili kuvvetli emareler var. Hangi örgütse... Bulgular var. Örgüt netleşince de açıklayacağım. Türkiye genelinde 15 kişi gözaltında. İlleri söylemiyorum şu anda" diye konuştu. 

 


ELİNDE POŞET VARDI 

Kadın canlı bombanın elinde siyah bir poşet olduğu da iddialar arasında. Emniyet kaynaklı ilk bilgilere göre bomba kadının vücuduna sarılıydı. Canlı bomba patlama sırasında parçalandı. Dün akşam patlamadan sonra canlı bombadan kimliğinin ve örgütünün belirlenmes için parmak izi alındı.

 

KENTTE 3 AYDA 78 KİŞİ TUTUKLANDI

Bursa'da son 3 ayda polisin yaptığı terör operasyonlarında gözaltına alınanlardan 78 kişinin tutuklandığı açıklandı. Bursa Valiliği'ne rapor edilen bilgilere göre, IŞİD’in şehirde bir eylem planladığı istihbaratı alındı. Özellikle şehre Suriye'den gelen Türk vatandaşlarının sıkı takip edildiği bildirildi. 

YARALI VATANDAŞLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İntihar saldırısında şarapnel parçaları ve cam kırıkları nedeniyle yaralanan 16 kişi ile sesten etkilenen 2 kişinin kimlikleri belirlendi. Patlamada yaralanan Mehmet Ateşer, Mehmet Kul, Emre Çalışkan, Canberk Filiz, İsmail Hakkı Şentürk, Adem Güzel, Bayram Ayhan, Ayşen Öztürk, Fatma Çimen Biçer, Adnan Açık, Özlem Aksızlar, Havva Demirdaş, Fatma Demirdaş, İrem Yıldız, Kader Ölçen ve Tuğba Işık Muradiye, Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sesten etkilenerek hastaneye başvuran Harun Güraslan ve Serkan Aslan’ın da tedavileri yapıldı. Durumları iyi olan birçok yaralı tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

"ÇOK YÜKSEK BİR SES DUYDUK"

Olay yeri yakınındaki pasajda dükkanı bulunan Yavuz Kılıç, patlama anında dükkanının önünde olduğunu söyledi. Kılıç, çok yüksek bir ses duyduklarını ifade ederek, "Benim dükkanın önü bir anda tozla doldu. Esnaf arkadaşlarla şaşkın bir şekilde sağa sola bakarak ne olduğunu anlamaya çalıştık. Bulunduğumuz yerde lokantalar vardı. Orada bulunan kadınlar ve çocuklar patlamanın şokuyla ağlamaya başladılar. Çok korkmuşlardı. Neyin ne olduğunu bir an anlayamadık." diye konuştu. Dükkanının patlama yerine yakın olduğunu ancak pasajın içinde olduğu için zarar görmediğini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Patlamanın olduğu yerdeki dükkanların ön cephesi dağılarak pencereleri kırıldı. İçerideki müşterilerden ufak tefek yaralananlar oldu. Patlamanın olduğu yerdeki esnaf şok halindeydi. Dükkanların içinden yaralı halde çıkanlar vardı. Yerde yaralı halde yatan insan yoktu. Yaralılarda patlamanın şiddetiyle kırılan cam parçalarından yaralananlardı. Caminin etrafındaki insanlarda bir panik hali vardı. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığımız için ne yapacağımızı bilemedik. Ulu Cami'nin içerisinden ilk anda çıkan olmadı. Çünkü cenaze namazı vardı. Cenaze namazından önce çıkan olmuş olabilir. Çıkmak isteyenler oldu. Camiden çıkmak isteyenleri güvenlikçi arkadaşlar ikinci bir patlama endişesiyle önledi."

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim