• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 19°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9782.46 0.62
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

’’Bunların Arasında Terör Var’’

Gabon Cumhurbaşkanı, “Afrika’da bizim için yeni olan birtakım sorunlarla karşı karşıyayız ve bunların arasında terör var. Bu konuda hem dost, hem bize terörle mücadelede destek olabilecek ülkelerle or...
’’Bunların Arasında Terör Var’’

Gabon Cumhurbaşkanı, “Afrika’da bizim için yeni olan birtakım sorunlarla karşı karşıyayız ve bunların arasında terör var. Bu konuda hem dost, hem bize terörle mücadelede destek olabilecek ülkelerle ortaklık kurmak istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Gabon Cumhurbaşkanı Ondimba, Türkiye’de dün resmi ziyaretine başladığını ve yarın da İstanbul’da bir dizi temaslarda bulunacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çok verimli ikili görüşme gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ondimba, Türkiye’nin Afrika’da git gide artan bir mevcudiyetinin olduğunu ve bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

’’ANKARA’DA BÜYÜKELÇİLİĞİMİZİ AÇACAĞIZ’’

Türk hükümetinin dinamizmini memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Ondimba, “Afrika’daki büyükelçilik sayısını son yıllarda artırdı. Bu büyükelçilik sayısının yükseltilmesi de Türkiye’nin Afrika’ya olan ilgisini somut şekilde gösteriyor. Hatta bu sene bizde Ankara’da büyükelçiliğimizi açacağız. Çok yakın bir tarifte ve büyük bir memnuniyet duygusuyla çok daha farklılık kazandıra bileceğiz ilişkilerimize” dedi.

’’NE KADAR DOĞRU BİR SEÇİM YAPTIĞIMIZI GÖSTERİYOR’’

Türkiye ve Afrika kıtası arasında ticari hacmin çok önemli seviyelere ulaştığını vurgulayan Ondimba, “Türk dostlarımızın Afrika’ya olan ilgisini çok somut bir şekilde gösteriyor. Bizimde Türkiye ile olan ilişkilerimizin güçlenmesi, derinleşmesi Gabonlular olarak ne kadar doğru bir seçim yaptığımızı bize gösteriyor. Bizim için Türkiye güven duyduğumuz ekonomik ortak ve kendisinin, ilgisinin çok içten bir ilgi olduğunu biliyoruz. Çok yüksek seviyelerde iki ülke arasında devlet başkanları, hükümet başkanları, bakanlar seviyesinde farklı ziyaretler gerçekleştirildi.

İki başkentte büyükelçilikler açılıyor art arda. Sayın Cumhurbaşkanı ile ticari ve ekonomik ilişkilerin iki ülke arasında geliştiğini biz de dile getirdik. Biz bu konuda yeni bir hedef koyduk. Şuanda Gabon dönüşüm süreci yaşıyor, ekonomisini çeşitlendirme faaliyetleri başlattı” diye konuştu.

’’BUNLARIN ARASINDA TERÖR VAR’’

Gabon’un istikrarlı bir ülke olduğunu çok sayıda potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Ondimba, Gabon’u ham madde üreten bir ülke olmaktan çıkarmak istediklerini kaydetti.

“Afrika’da bizim için yeni olan birtakım sorunlarla karşı karşıyayız ve bunların arasında terör var” diye konuşan Ondimba, “Çok fazla deneyime sahip değiliz ve bu konuda hem dost, hem bize terörle mücadelede destek olabilecek ülkelerle ortaklık kurmak istiyoruz. Bu güvenlik sorunlarını biz dile getirdik, aynı vizyona sahibiz. Bütün bu terörlerin akımları arasında bağlantılar var. Boko Haram var ve başka terör bağlantıları var. Bunların bir çoğu da DAEŞ’e bağlılıklarını dile getiriyor ve bu da bütün akımlar arasında bağlantı olduğunu gösteriyor. Bu da dünyada mücadeleyi beraberinde getirmeli ve bizim için bu askeri işbirliği önemli bir konu” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim