• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2493.927 0.90
  • Dolar: 32.5138 0.25
  • Euro: 34.728 0.12

"Bugün Biz Coniler Ve Ahmetler Buluşuyoruz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk ve Yeni Zelandalıların Çanakkale’de karşı cephelerde ama aynı kahramanlıkla savaştığını belirterek, "Bugün biz Coniler ve Ahmetler buluşuyoruz. O kahramanca hatıraların...
Bugün Biz Coniler Ve Ahmetler Buluşuyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk ve Yeni Zelandalıların Çanakkale’de karşı cephelerde ama aynı kahramanlıkla savaştığını belirterek, "Bugün biz Coniler ve Ahmetler buluşuyoruz. O kahramanca hatıraların 100. Yılında aslında bir savaştan bir dostluğun nasıl yeşerebileceğini dünyaya da göstermiş oluyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Barış Zirvesi kapsamında Yeni Zelanda Başbakanı John Key ile bir araya geldi. Davutoğlu ve Key yapacakları ikili görüşme öncesinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Türk ve Yeni Zelandalıların Çanakkale’de karşı cephelerde ama aynı kahramanlıkla savaştığını vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bugün biz Coniler ve Ahmetler buluşuyoruz. O kahramanca hatıraların 100. yılında aslında bir savaştan bir dostluğun nasıl yeşerebileceğini dünyaya da göstermiş oluyoruz. Türkiye ve Yeni Zelanda çok uzak coğrafyalarda iki ülke ama dedelerimiz Çanakkale’de yan yana yatıyorlar. Uzak coğrafyalardan gelip burada kahramanca dedelerimize karşı savaşmış olan bütün Yeni Zelanda askerleri için taziyelerimi iletiyorum. Mert milletler mertçe savaşır. Mertçe savaş sonrasında birbirlerine saygı gösterdiklerinde dostlukla oluşur. Çanakkale’nin 100. yılında bu hatıraları anarken gurur duyduğumuz diğer husus şu içeride bir çok ülkeden temsilciler vardı. Bu ülkelerin hepsi bugün bardaysa bu savaşta insani bir tavır sergilenmesi nedeniyledir. Bu bir insanlık destanıdır” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı iken Yeni Zelandalı muhatabıyla yaptığı görüşmeyi anlatan Davutoğlu, “Vize serbestliğinden bahsediyorduk. Dedim ki ’sizin dedeleriniz gelirken vize sormadılar geldiler, bizler de size hiçbir zaman vize sormayacağız’ Yeni Zelandalıların hatırları sebebiyle bir kez daha ifade ediyorum ki Türkiye’de kendi vatanlarındaymış gibi bu hatıraları yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Yeni Zelanda ilişkilerinin iyi bir durumda olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Geçen sefer Birleşmiş Milletler (BM) Güvenli Konseyi’nde centilmence bir yarış yaptık. Yeni Zelanda kazandı bu sefer. Yeni Zelanda’nın BM Güvenlik Konseyi’ndeki yeri ile bizim çıkarlarımızı da temsil edeceğine inanıyorum. Ekonomik ilişkilerimizde önemli bir açılım da bekliyoruz. Serbest ticaret anlaşması dahil ekonomik alanda işbirliklerini geliştirmekte kararlıyız” dedi.

Davutoğlu, en kısa zamanda Yeni Zelanda’ya bir ziyaret gerçekleştireceğini de söyledi.

Konuk Yeni Zelanda Başbakanı John Key ise konukseverlikleri nedeniyle Başbakan Davutoğlu’na teşekkür etti. Türkiye’nin bölgede önemli bir güç olduğunu vurgulayan Key, yaklaşan seçimler için Davutoğlu’na başarı diledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim