• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 8°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.15 0.75
  • Dolar: 32.3591 0.09
  • Euro: 34.9446 -0.34

"Bu Sürecin Mimarı Ak Parti’dir"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Bugün eğer anketlere göre çözüm sürecinin arkasında yüzde 68 halk desteği varsa, bir sürecin arkasında yüzde 70’lere varan halk desteği varsa bu nasıl oluştu? HDP’...
Bu Sürecin Mimarı Ak Parti’dir

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Bugün eğer anketlere göre çözüm sürecinin arkasında yüzde 68 halk desteği varsa, bir sürecin arkasında yüzde 70’lere varan halk desteği varsa bu nasıl oluştu? HDP’ye duyulan güvenle mi oluştu? Bu, Tayyip Erdoğan’a olan, AK Parti’ye duyulan güvenin neticesidir. Bu güveni biz oluşturduk, bu yüzden insanlar çözüm sürecini destekliyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Mamak İlçe Danışma Toplantısı’na katıldı. Toplantıya, Akdoğan’ın yanı sıra Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Teşkilatı üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Mamak Necmeddin Erbakan Kültür Merkezi’nde partililere seslenen Akdoğan, “Seçimden ne kadar güçlü çıkarsak, Türkiye o kadar kazanır. Şu anda Türkiye’nin umudu, şansı AK Parti’dir. Türkiye’nin birlik bütünlüğünün teminatı, sigortası AK Parti’dir. AK Parti güçlü olmak zorunda. Bölgedeki kardeş halklar, mazlumlar için güçlü olmak zorunda. Türkiye’nin selameti için, geleceği için güçlü olmak zorunda. Birileri, ‘falanca parti barajı geçer mi, geçmez mi’ diyor. Bunun hiçbir önemi yok. AK Parti’nin güçlü bir şekilde seçimden çıkıp çıkmayacağının önemi var. AK Parti seçimden güçlü çıkarsa, güven ve istikrar devam edebilir. AK Parti güçlü bir şekilde seçimden çıkarsa çözüm süreci başarıya ulaşabilir. AK Parti güçlü olabilirse yeni anayasa yapılabilir. Bu yüzde kime ne olacağının bir önemi yok, bizim seçimden ne kadar güçlü çıkacağımızın bir önemi var. Bu yük hepimizin omuzlarında” diye konuştu.

“BİZ ERDEMLİLER HAREKETİYİZ”

AK Parti’nin birlik ve bütünlüğünü koruduğu sürece bileğinin bükülmeyeceğini kaydeden Akdoğan, “Son günlerde yaşanan tartışmalar var. Bunlar, bazılarını çok umutlandırıyor. Bunlar hep, çölde gördükleri serabın peşinde koştular. ‘Bize buradan su çıkar mı, suyu bulabilir miyiz…’ Hep bir hayalin peşinden koştular. Gezi olaylarında da, 17 Aralık’tan sonra da, 30 Mart’ta da, Cumhurbaşkanlığı sürecinde de hep serap gördüler. ‘Bir şey çıkar mı’ dediler, hayallerin peşinde koştular. Ama hiçbir zaman onlara ekmek çıkmadı. AK Parti’nin birlik ve bütünlüğü çok önemlidir. Biz çok büyük saldırılara maruz kaldık. Darbe teşebbüsleri oldu, bildiriler yayımlandı, tertipler kuruldu, kumpaslar kuruldu, başımıza gelmedik kalmadı. Hem hizmet ediyorduk, hem mücadele ediyorduk. 13 yıldır bunlarla uğraşıyoruz ama bütün bunlara nasıl direndik, nasıl dayandık, niye bileğimizi bükemediler? İçeridekiler, dışarıdakiler hep bir oldular, topyekun üzerimize geldiler ama bileğimizi bükemediler. Bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozamadılar. Biz, bütünlüğümüzü muhafaza ettiğimiz sürece kimse bileğimizi bükemez. İkincisi ise milletimizin desteğidir. Onların hesap edemedikleri budur. Millet bizim yanımızda oldukça, birlik ve bütünlüğümüzü korudukça, inşallah hiç kimse AK Parti’ye en ufak bir zarar veremeyecektir. Çünkü biz erdemliler hareketiyiz. Makam ve koltuk sevdasına kapılmış değiliz. Biz, Allah rızası için milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz, başka bir derdimiz yok; bu sıkıntılara, bu zorluklara bunun için katlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU SÜRECİN MİMARI AK PARTİ’DİR”

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Akdoğan, çözüm sürecinin AK Parti’nin başarısı olduğunu vurguladı. Sürecin, anketlere göre halktan yüzde 70’lere yakın destek aldığını belirten Akdoğan’ın ifadeleri şöyle:

“Bir yerde demokrasi varsa, orada silaha yer yoktur. Bir yerde ışık varsa, orada karanlık yoktur; bir yerde demokrasi varsa, orada silaha yer yoktur. Bir yandan hükümet risk alacak, Cumhurbaşkanı bunun için her şeyi ortaya koyacak; siz çıkıp hükümete laf söyleyeceksiniz, Başbakan’a laf söyleyeceksiniz, Cumhurbaşkanı’na savaş açacaksınız… Bu sürecin mimarı AK Parti’dir, Sayın Cumhurbaşkanımızdır, aynı aşkla, şevkle devam ettiren Sayın Başbakanımızdır. Bu yüzden bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız, herhangi biri değildir; AK Parti’nin kurucu Genel Başkanıdır ve bu siyasi hareketin lideridir; kimse ona ileri geri laflar söyleyemez ve söylettirmeyiz. O süreci ortaya çıkaran mimara savaş açarsan sen kusura bakma. Herkes haddini bilecek. Bugün eğer anketlere göre çözüm sürecinin arkasında yüzde 68 halk desteği varsa, bir sürecin arkasında yüzde 70’lere varan halk desteği varsa bu nasıl oluştu? HDP’ye duyulan güvenle mi oluştu? Bu, Tayyip Erdoğan’a olan, AK Parti’ye duyulan güvenin neticesidir. Bu güveni biz oluşturduk, bu yüzden insanlar çözüm sürecini destekliyor. AK Parti’nin kararlı duruşu nedeniyle insanlar çözüm sürecini destekliyor. Kamu düzeninin güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Silah üzerinden hesap yapmak ateşle oynamaktır. Bugün Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da söyledi; biz, çözüm sürecinde son derece kararlıyız ve samimi bir şekilde neticeye ulaşmaya çalışıyoruz. Ama kimse bunu istismar etmesin, kimse yanlış yerlere çekmeye çalışmasın. Kimse sorumsuz açıklamalarla, süreci zehirlemeye, süreci baltalamaya çalışmasın. Çözümün, barışın, kardeşliğin dili bu değildir. Bu yüzden herkesi, sorumlu davranmaya davet ediyorum. Biz, ateşi söndürmeye çalışıyoruz. Birileri ateşe benzin dökmeye çalışırsa kendisi kaybeder. Biz yaşatmak için çalışıyoruz; 44 bin insan hayatını kaybetti, 100 milyarlarca Dolar ülke kaynağı heba oldu. Biz insanlarımızı yaşatmaya çalışıyoruz. Kim aksi istikamette hareket ederse, yanlış hesaplar içine girerse, ateşle oynamaya kalkarsa o kaybeder ve bunlara asla geçit vermeyiz.”

“VESAYET ODAKLARI BUKALEMUN GİBİ VÜCUT DEĞİŞTİRİYOR”

AK Parti’nin milletin emanetlerine sahip çıkarak bu günlere geldiğini kaydeden Akdoğan, “AK Parti’nin son dönemdeki en büyük başarılarından birisi, çok sessiz devrimler; demokrasinin güçlendirilmesidir, sivil siyaseti güçlendirmesidir, vesayet odaklarına eyvallah etmemesidir. Vesayet odakları bukalemun gibi vücut değiştiriyor. Biz bunların hepsiyle kararlı bir şekilde mücadele etme azmine sahibiz. İster derin devlet yapılanması olsun, ister paralel devlet yapılanması olsun, ister KCK türü yapılanmalar olsun; biz bunların hiçbirine müsamaha göstermeyiz. Hiçbir hastalıklı yapının, Türkiye’nin menfaatlerini ayaklar altına almasına müsamaha göstermeyiz. Biz milletimizin emanetlerine sahip çıkarak bu günlere geldik. İnşallah bundan sonra da milletimizin iradesini hep en yükseklerde tutmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim