• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 15°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Bu Da "O Ses Yaşlılar"

Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında farklı huzurevlerinden gelen 18 yaşlı, Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen ses yarışmasında karşı karşıya geldi. Yarışmada ‘Seven Ne Yapmaz’ şarkısın söyleyen...
Bu Da O Ses Yaşlılar

Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında farklı huzurevlerinden gelen 18 yaşlı, Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen ses yarışmasında karşı karşıya geldi. Yarışmada ‘Seven Ne Yapmaz’ şarkısın söyleyen Aysel Karagül birinci oldu.

Kağıthane Belediyesi ve İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Gültepe Kültür Merkezi’nde ‘Huzurlu Sesler Yarışması’ düzenledi. Yarışmaya farklı huzurevlerinde hayatlarına devam eden 18 yaşlı vatandaş katıldı. Sunuculuğunu İkbal Gürpınar’ın üstlendiği yarışmanın jüri üyeliğini Huri Sapan, Zekeriya Ünlü, Hülya Bozkaya, Melih Selçuk, Yağmur Tanrısevsin ve Uğur Küçükkaplan yaptı. Yarışmaya katılarak yaşlıların performanslarını dinleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında İstanbul’un çeşitli huzurevlerinden değerli büyüklerimizi Kağıthane’de ağırlıyoruz. Değerli büyüklerimizle birlikte huzurlu sesler yarışmasına yapmaktayız. Çok değerli jüri üyelerimiz büyüklerimizin performanslarını değerlendirecekler ama bizim için önemli olan yaşlılarımızla bir arada olmak. Başka bir programda sosyal tesislerimizde birlikte olmuştuk, bu günde burada birlikteyiz. Yaşlılarımız ve bizler burada birlikte eğlenmekteyiz. Böyle güzel bir akşamda büyüklerimizle birlikte olmaktan da çok mutluyum” dedi.

“YAŞLILARIMIZ ŞARKI SÖYLEDİĞİ ZAMAN MUTLULUKTAN HAVAYA UÇUYOR”

Yaşlılarımız biliyorsunuz artık çok farklı koşullarda yaşadığını dile getiren televizyonda program sunucusu İkbal Gürpınar, “Bundan önceki zamanlarda ki gibi değil artık onlara her şey sağlanıyor ama onların şimdi sevgiye ihtiyacı var. Bizlerle bir arada olmaya ihtiyacı var. Onlar şarkı söyleyerek çok mutlu oluyorlar. Mutluluktan uçuyorlar ve o alkışlar yıllardır içinde gizli kalan sanatçı kısmını ortaya çıkarıyor. Onların mutlu olmaları bizim mutlu olmamızı sağlıyor. Şu cihan onların sayesinde ayakta duruyor. Yaşlılarımız varken onların dualarını almak çok güzel bir şey ve Aile ve sosyal Bakanlar İl Müdürlüğünü gerçekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“ONLAR BİZİM EVLERİMİZİN ÇINAR AĞAÇLARI VE MİSAFİRLERİ”

Benim için çok onur verici bir programda yer alıyorum diyen sanatçı ve televizyonda program sunucusu Hülya Bozkaya, “Benim için çok onurlu verici bir durum. Çünkü benim hayatımda büyüğe saygı çok önemlidir. Bende kendi programımda her gün yaşlı konuklarımı ağırlıyorum. Onlar hepimizin çınar ağaçları, evlerimizin en kıymetli misafirleri ben bu gün o büyüklerime jüri üyeliği yapacağım. Kimseyi kırmak istemiyoruz, o yüzden elimizden geldiğince motive amaçlı puan vermek istiyorum. Ondan ziyade burada onlarla olmak ve aynı havayı ve atmosferi solumak bile çok güzel, her daim büyüklerimiz kıymetini bilelim. Biz gençler her daim anne ve babalara sonsuz saygı duyup onlara sahip çıkalım” diye konuştu.

“BUGÜN BÜTÜN YARIŞMACILARA AYNI PUANI VERECEĞİM”

Sanatçı Zekeriya Ünlü, “Burada olmaktan son derece mutluyum. Bende jüri üyesi olarak onlara destek vermeye geldim. Çünkü onlar bizim için çok değerli çok kıymetliler. Bu gün açıkçası nasıl bir seçim yapacağım bilmiyorum. Bu gün benim notum hepsine kesinlikle aynı olacaktır. Çünkü, birisine eksik, diğerine fazla verme şansım olamaz” şeklinde konuştu.

Yarışmaya 1970 yılında ‘Seven Ne Yapmaz’ filminde seslendirdiği filimle aynı ismi taşıyan ‘Seven Ne Yapmaz’ şarkısıyla katılan 74 yaşındaki Aysel Karagül birinci oldu. Ödülünü alan Karagül, “Hastanede yattığım için bu gün hiç umudum yoktu. Bende kendi kendime dedi ki bu yarışmaya prova da yapmadan geldim. İnanın zorla getirdiler” dedi.

Yarışmada söylediği ‘Kesik Çayır’ şarkısıyla milletin oyun oynayarak eğlenmesini sağlayan 70 yaşındaki Metin Öncü, “Yarışmaya geldik, birincide olabilirim, şans işi belli olmaz. Bundan önceki yarışmalarda bir ikinciliğimiz vardı. Belki bu yarışmada üçüncülük veya birincilik alabilirim. Yaşlılar haftası olması münasebetiyle yarışan herkes yaşlı, ben buradan yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Protokol üyeleri yarışmaya katılarak eğlenceli dakikaların geçirmesini sağlayan yarışmacılara çiçek takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim