• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

BU AMELİYAT MEME KANSERİ RİSKİNİ AZALTIYOR

Aşırı büyük memeler boyun ve sırt ağrılarına, meme altında yaralara neden olabilir. Kıyafet seçiminde zorluk yaratarak kişinin kendi bedenini beğenmemesini sağlayarak özgüven eksikliği yaratabilir.
BU AMELİYAT MEME KANSERİ RİSKİNİ AZALTIYOR

 Meme küçültme ameliyatları sonrasında bu şikâyetlerden kurtulabilirsiniz ayrıca ön taraftan ağırlık azalacağı için vücudun genel duruşu da düzelir.

Meme küçültme ameliyatı kimler için uygundur?

Memenin gelişimini tamamladığı 17 yaşından itibaren ihtiyacı olan her kadına meme küçültme ameliyatı yapılabilir. Fizik tedavi ile gerilemeyen boyun ve sırt ağrıları olanlar uygun adaylardır. Meme büyüklüğü nedeniyle giysi seçiminde zorlanan kişiler ameliyattan oldukça fayda görürler.

Meme küçültme ameliyatı kimlere uygulanamaz?

Kontrolsüz, kronik, metabolik hastalığı olanların, anestezi açısından risk taşıyan kişilerin meme küçültme ameliyatı olması uygun değildir.

Meme küçültme ameliyatı sonrası kaç günde günlük yaşantıya geri dönülür?

Genel anestezi altında yapılan ortalama 3 saatlik ameliyat sonrasında, hastalar genellikle 1 gün hastanede  takip edilir. Ameliyattan sonra ağrı kesicilere cevap veren ve birkaç günde gerileyerek kaybolan ağrıları olabilir. Meme küçültme ameliyatı sonrası hastalarıma kendilerini çok zorlamadan günlük yaşantılarına bir an önce adapte olmaya çalışmalarını öneriyorum. Genel olarak ameliyat sonrası işe dönüş süresi 7-10 gündür.

Meme küçültme ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Ameliyattan sonraki gün hastaneden taburcu olabilirsiniz. Düzenli kontrolleriniz 4 hafta sürer bu sürede ağır aktivitelerden kaçınılması gerekir. Memenin son şeklini alması 2-6 ay sürebilir. Bu süreçte sabırlı olunmalıdır. Ağırlıklardan kurtuldukları için, kendilerine uygun kıyafet seçebildikleri için, vücut hatlarındaki orantı sağlandığı için pek çok kadın bu ameliyattan memnun kalmaktadır.

Meme küçültme ameliyatı emzirmeye engel mi? 

Meme başının korunduğu meme küçültme ameliyatlarında; süt bezleri, süt kanalları ve meme başı arası bütünlük korunur. Ameliyat sonrası dönemde emzirme devam eder.  

Meme küçültme sonrası sutyen seçimi

Ameliyat sonlandığında üzerinizde ameliyat bitiminde giydirdiğimiz cerrahi sutyeniniz olacak. Bu sutyen kalıp gibi memeyi dıştan sarar. Memeyi bu sutyen taşıdığı için yaraya yük binmez. Ödem daha çabuk çözülür ve meme daha hoş bir şekil alır. Bu cerrahi sutyeni meme ameliyatlarından sonra 4-6 hafta süre ile kullanmalısınız. Daha sonra balenli olmayan yani alt kısmında sert bir materyal olmayan dilediğiniz sutyeni kullanabilirsiniz. Sert materyaller içeren sutyenler ortalama 6 ay sonra yani yara tam olarak iyileşip meme son şeklini aldıktan sonra kullanılabilir.

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Meme küçültme ameliyatlarında tek memeden 400 gramdan 2,5 kg a kadar meme çıkarılabilir.Çıkarılması uygun olan miktar vücut ölçülerine, boya ve yaşa göre belirlenir. Sigara içen kişilerin ameliyat öncesi sigarayı bırakması gereklidir. Sigara içilmesi fazla miktarda doku çıkarılmasını engeller. Meme küçültme sonrası var olan meme dokusu azalacağı için meme kanseri görülme riski de azalır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim