• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2495.87 0.48
  • Dolar: 32.5928 0.15
  • Euro: 34.7115 -0.04

“Bu 10 Sene Türkiye’nin İftihar Senesidir”

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Bu 10 sene Türkiye’nin iftihar senesidir” dedi.Beşiktaş Yıldız Parkı’nda bulunan Vera Restoran’ında AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen i...
“Bu 10 Sene Türkiye’nin İftihar Senesidir”

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Bu 10 sene Türkiye’nin iftihar senesidir” dedi.

Beşiktaş Yıldız Parkı’nda bulunan Vera Restoran’ında AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısına AB Bakanı Volkan Bozkır’ın yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Fersan, mahalle muhtarları, dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan AB Bakanı ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, nereden nereye gelindiğinin daha çok konuşulması gerektiğini söyleyerek, “O kadar çok şey yapıldı ki. Ama maalesef ‘Bunlar yapıldı, yapılmış yapılmıştır, tekrar hatırlamaya gerek var mı?’ şeklinde bir kanaat var. AK Parti mütevazi bir parti. Yaptıklarıyla da övünmeyi pek haz etmiyor. Öncelikle bu 10 sene Türkiye Cumhuriyeti’nin iftihar 10 senesidir. Cumhuriyet tarihinde Türkiye en güçlü noktasına gelmiştir. 80 küsur senedir kat edilemeyen mesafe on senede kat edilmiştir” diye konuştu.

Kanuni açıdan birçok yenilik yapıldığını da söyleyen Bozkır, şunları söyledi:

“Temel hak ve özgürlükler, ifade özgürlüğünün genişletilmesi, dernek yaşamının olması gereken yerlere getirilmesi, ceza kanununun bile liberal bir ceza kanun olabileceğini gösterilmesi bakımından bir çok şey gerçekleştirildi. Bunlar gerçekleştirilirken ben sürecin içindeydim. 1960’daki askeri darbeyle Türkiye 50 yıl bir askeri vesayet dönemi yaşadı. Bütün bu kanunlar, gidip genelkurmayda sonrasında MGK’da pazarlık yapılarak, tek tek maddeleri tartışılarak, geçmiş son derece zorluklarla kazandırılmıştır. Bunlar yapılırken, tek bir güvendiğimiz husus vardı o zamanki başbakanımız, şimdi Cumhurbaşkanımızı arkamızda hissettik. Genelkurmay’a giderken vedalaştığımız anlar oldu. Acaba çıkabilir miyiz korkusu herkeste vardı. Gidiyorduk tartışıyorduk kabul ettiriyorduk çıkıyorduk, ama biliyorduk ki bir şey olsa arkamızda gerçekten çok güçlü bir siyasi irade var.”

10 senede ekonomik açıdan her rakamın üçe katlandığını da belirten Bozkır, “250 milyar dolar olan milli gelir bugün 830 milyar dolar, ihracatımız 50 milyar dolardı bugün 170 milyar dolar. Kişi başına milli gelir 3 bin dolardı, bugün 11 bin 500 yüz dolar. Turizm gelirlerimiz üçe katlandı. MB rezervleri 25 milyar dolar civarındaydı bugün 140 milyar dolar. IMF’ye borcumuz vardı bitti. 5 milyar dolar borç verelim dedik” şeklinde konuştu.

AK Parti hükümeti döneminde 18 bin km duble yol yapıldığını söyleyen AB Bakanı Bozkır, “Biz geldiğimizde 6 bin km duble yol vardı AK Parti’ye oy veren vermeyen o yollarda seyir ederken AK Parti’ye Allah razı olsun diyordur. Türkiye dünyanın en büyük 17’inci ekonomisi. AB’de 28 ülke var 22sinden daha iyi ekonomiye sahibiz. Genç nüfusumuz çalışkan eğitimli artık. Türkiye’nin çok önemli bir şansı var üçe katladığımız her rakamı 2023’e kadar ikiye katlayacağız diyoruz. Yani 2 trilyon dolar milli geliri olan Türkiye’den bahsediyoruz. Belki 10 sene önce bu rakamlar değil de bu gün ulaştığımız rakamları söylediğimizde dudak altında gülenler şimdi bunları söylediğimizde gülmüyor. Çünkü yaparız biliyorlar. Bu rakamlar nedir biliyor musunuz? Aşağı yukarı bir Almanya. Yani Türkiye, 2023 yılında bir Almanya seviyesine gelebilecek. Türkiye’nin en büyük sıkıntısı insanların sen şusun diye gruplara ayrıldığı dönemler olmuştur. Artık inşallah bugün ve bugünden sonra kimse, etnik kimliğine bakılarak, dini inançlarına bakılarak, yaşam biçimine bakılarak kendisini öteki hissetmesin istiyoruz. İnşallah bu seçimlerde istikrar sağlanırsa 2023’e giden yolda bütün bu istenenlere ulaşılacak, rakamlara ulaşılacak ve Türkiye belki de uzun yıllar dünya sahnesinde sözü tamamen geçen, Türkiye’yi örnek alan ülkelerle dolu bir dünyaya ilerleyecek” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim