• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 26°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9010.63 2.32
  • Altın: 2295.172 0.85
  • Dolar: 32.3273 0.23
  • Euro: 35.0468 -0.18

Boğaz’da Yelkenler Fora

Türkiye’nin önemli spor etkinlikleri arasında yer alan “Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015”in en çarpıcı etabı olan Boğaziçi yarışı, 67 teknenin katılımı ile koşuldu. Teknelerin farklı sınıflarda kı...
Boğaz’da Yelkenler Fora

Türkiye’nin önemli spor etkinlikleri arasında yer alan “Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015”in en çarpıcı etabı olan Boğaziçi yarışı, 67 teknenin katılımı ile koşuldu.

Teknelerin farklı sınıflarda kıyasıya mücadele ettiği yarışta heyecan doruktaydı. Rengârenk yelkenlilerin denize açılmasıyla İstanbullulara görsel bir şölen yaşatan yarış, özel yayınlarla tüm dünyada yelken tutkunları tarafından da takip edildi. Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015’in galibi, yarın Caddebostan parkurunda koşulacak iki yarışın ardından belirlenecek.

İstanbullulara yelken sporunu sevdirmek ve Boğaz’ın güzelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015, bu yıl 14. kez Boğaz sularındaydı. Beş yarışlık bir seriden oluşan Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015’in Boğaz etabında, 67 tekne büyük kupa için kıyasıya mücadele etti. 30 Mayıs Cumartesi günü Dolmabahçe-Tarabya parkurunda tarihi kasırlar ve muhteşem güzellikteki yalıların arasından süzülen yelkenliler, rengârenk balon yelkenlerini açtıklarında izleyenleri büyüleyen görsel bir şölen yaşattılar. Boğaz’ın eşsiz fonu eşliğinde 4 saat boyunca devam eden ve iki kıta sahilinden de izlenebilen yarış, zaman zaman heyecanlı anlara ve çekişmelere sahne oldu.

İki kıta arasında yapıldığı için tüm dünyada yelken tutkunlarının dikkatini İstanbul Boğazı’na çeken Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015’te mücadele etmek üzere, İstanbullu ekiplerle birlikte İzmir ve Bodrum’un yanı sıra 6 farklı ülkeden ekipler yer aldı. Uluslararası arenada büyük öneme ve değere sahip kupa, bu anlamda İstanbul’un güzelliklerini tüm dünyayla paylaşarak önemli bir tanıtım görevi de üstleniyor.

Yarışa katılan birbirinden özel tekneler arasında en dikkat çekicisi Volvo Ocean Race şampiyonluğu da bulunan deneyimli Fransız yelkenci Lionel Pean liderliğindeki VOR 70 /SFS II teknesiydi. Siyah yelkenleri ve siyah gövdesiyle deniz üzerinde karizmatik bir görünüme sahip SFS II, 21,50 metre uzunluğunda bir açık deniz yarış teknesi. SFS II, yarışın diğer iki büyük ve dikkat çekici yelkenlisi Orient Express VI ve Korza ile birlikte Maxi Sınıfı’nda yarıştı.

Dört güne yayılan yarış serisi için, ekipler ilk olarak 28 Mayıs akşamı antrenman yarışına katıldılar. Serinin ilk iki yarışı ise 29 Mayıs günü Caddebostan parkurunda koşuldu. Bu parkurda, sert hava eşliğinde 2 şamandıra yarışı yapıldı. Serinin en önemli etabı olan Boğaziçi parkuru için 30 Mayıs sabahından itibaren tekneler Dolmabahçe Sarayı önündeki start alanında yerlerini aldılar.

Her yıl yelkencilerin heyecanla beklediği büyük mücadele saat 12.00’de, parçalı bulutlu 21 derece havada, saatte 18 kilometre esen rüzgârla start aldı. Boğaz’ın etkileyici atmosferinde zorlu bir mücadele veren ekipler, yarışı Tarabya Koyu önündeki finiş hattında bitirdiler.

Cumartesi gününü Boğaz’da geçirmeyi seçen İstanbullular, denizi renklendiren onlarca yelkenliyi izleme şansı buldu. Yarış Boğaz’ın iki yakasından da takip edilebildi. Saat 12:00’den itibaren Beşiktaş-Tarabya arasındaki Boğaziçi parkurunda yarışan yelkenliler, en iyi Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy, Aşiyan ve Tarabya Koyu’ndan izlendi. Yarışlar ayrıca BC Live iPhone uygulaması ve www.bosphoruscup.org internet sitesinin yanı sıra, Turkcell Platinum uygulamasından ve turkcell.com.tr üzerinden de canlı seyredildi.

Gözler şimdi son 2 yarışın yapılacağı Caddebostan-Kalamış parkurunda. Yarın yapılacak yarışlar sonunda, büyük kupayı bu yıl evine götürecek ekip belli olacak. Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015’ün yarışları tamamlandığında şampiyon olan takım, özel Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası’nı 31 Mayıs Pazar günü Kalamış Marina’da gerçekleştirilecek ödül töreninde alacak. Her yıl birinci ekibin evine götürdüğü gümüş kupa, Can Yalman tarafından tasarlanıp Kapalıçarşı’da özel olarak yaptırıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim