• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9774.8 0.54
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

“Birlikte Kocaeli Birlikte Türkiye’yiz”

Başkan Karaosmanoğlu, Evet Platformunun dördüncü toplantısını Gebze, Çayırova, Darıca ve Çayırova ilçelerini STK’ları ile gerçekleştirdi.
“Birlikte Kocaeli Birlikte Türkiye’yiz”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 16 Nisan Halk oylaması için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile birlikteliklerini sürdürüyor. Evet Platformu kapsamında Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçelerinde ki STK’larla Darıca’da bir araya gelen Karaosmanoğlu, güçlü Türkiye’nin oluşmasında 16 Nisan’da ki halk oylamasının önemine dikkat çekti. Karaosmanoğlu ayrıca konuşmasında, “Tek başına bizler hiçbir şeyiz. Birlikte Kocaeli Birlikte Türkiye’yiz. Atatürk’ün dediği gibi çağdaş medeniyetler seviyesine hep birlikte ulaşacağız” dedi.

 

“HİZMETLER BİR BÜTÜNDÜR VE HER KURUMUN KATKISI VARDIR”

Kocaeli Milletvekili R.Sezer Katırcıoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin de katıldığı Evet Platformu toplantısında, iş ve siyaset dünyasının temsilcileri de hazır bulundu. Konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkanlığında ki 13 yılın Mart sonunda geride kalacağını belirten Karaosmanoğlu, “Kocaeli’mizin her köşesinde hizmet üretiyoruz. Şehrimizin yüzünü güldürmeye insanımızı mutlu etmeye çalışıyoruz. 12 İlçe Belediye Başkanımızla, Meclislerimizle, Muhtarlarımızla, STK’larımızla ve her kesimden insanımızla birlikte kentimizi yönetiyoruz. Bakınız ortaya koyulan bu hizmetler bir bütündür. Her kurumun bu hizmetlerde alın teri ve katkısı vardır. Kalkınma da zaten birlikte olur” diye konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDE SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI”

İşçimiz üretmezse, tüccarımız satmazsa hayatın devam edemeyeceğinin altını çizen Karaosmanoğlu, “Gençlerimizi bir tarafta eğitirken, üretim noktasında sanayicimize destek olmaya devam edeceğiz. İşin temeli öğretmektir. Gebze bölgemiz üreten bir bölgedir. Sanayinin ve limanlarının olduğu şehirler kolay kentler değildir. Bakınız her yıl elli bin nüfus artmaktadır. Biriken problemlerimizi geçtiğimiz 13 yılda eritirken, yeni ortaya çıkan ihtiyaçları da karşılıyoruz. Bakınız dün gibi hatırlıyorum, kokan bir denizimiz vardı. Bu bize yakışmıyordu. Çok şükür o günler geride kaldı. Ancak bu işler, Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan çok ciddi ve kapsamlı bir sistem değişikliğinin ardından oldu. Eğer eski tas eski hamam denseydi ve belde belediyeleri ile göreve devam edilseydi, bu projeler asla ve asla yapılamazdı” ifadelerini kullandı.

 

“PLANLI KALKINMA BU DEĞİŞİKLİK SONRASI OLDU”

 Geçmişin Belde Belediyeleri bırakın hizmet vermeyi çalışanlarının maaşlarını veremiyordu hatırlatması yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Yerel yönetimlerde reform yaparak, köyleri ve Beldeleri tek çatı altında topladık. Büyük hizmetleri Büyükşehir Belediyesi yapsın dedik. Belde Belediyeleri kapatarak israfın önüne geçtik. Planlı kalkınma işte bu şekilde gerçekleşti. Bunu sistem değişikliğini yaparak gerçekleştirdik. Bakınız şu an Gebze Eskihisar ile Darıca’nın alt kısımlarındaki yerleşim alanlarının atık sularını Gebze İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine bağlamak için inşaatımız sürüyor. 35 Milyon lira yatırım bedeli ile hazırladığı projenin inşaat çalışmalarını program çerçevesinde sürdürüyoruz. İşte bu projeleri küçük beldeler ve ilçeler yapabilir miydi? Asla yapamazlardı. İşte Büyükşehir yasasıyla sistemi değiştirerek bu hizmetlerin olmasını sağladık. Bu büyük yatırımları sistemde değişiklik yapmasaydık eski tas eski hamam olurdu. Sistemi değiştirmeseydik, bu hizmetlerde yapılamazdı” diye konuştu.

 

“ÇAĞDAŞ MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞACAĞIZ”

Sistemde Stratejik değişiklik yaparsanız herkes sorumluluğu bilir ve hizmetlerin hızlanarak devam edeceğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Büyükşehir’de yaptığımız bu sistem değişikliğine vatandaşımız onay verdi. Hamdolsun bu sayede Türkiye’ye model şehir olduk. Bu başarı vatandaşlarımızla ve sizlerle oldu. Tek başına bizler hiçbir şeyiz. Birlikte Kocaeli ve Türkiye’yiz. Daha çok yapacağımız şeylerin olduğunu da söylemek istiyorum. Atatürk’ün dediği ve hedef koyduğu çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacağız. Bu noktada şunu belirtmeliyim ki en kısa sürede dünya ekonomisinde ilki ona girmeliyiz. Bu yarıştır ve bu hedefimize insanımızla ulaşacağız. Emin adımlarla ilerlediğimiz bu hedef için bizi kıskananların olduğunu da görüyoruz. Daha önce dilenen bir Türkiye vardı ve o ülkenin geri gelmesini isteyenler var.”

 

“MENDERES’İN İDAM EDİLMESİ MİLLETİN İDAM EDİLMESİ DEMEKTİ”

Güçsüz coğrafyaların örnek aldığı Türkiye’ye diz çöktürmek istiyorlar diyen Karaosmanoğlu, “Birliğimize, beraberliğimize, bayrağımıza ve vatanımıza olan aşkımız sadece sözle olmayacak. Bu çalışarak ve aldığımız kararlarla, üretimimiz le birlikte görevlerimizi yerine getirmekle olacaktır. Bakınız çok iyi bilirsiniz ki Türkiye her zaman güçlü iktidarların döneminde kalkınmıştır. Bunu bilen Batı, Cumhurbaşkanlığı Hükümeti sistemine karşı çıkmaktadır. Bu sistem aynı zamanda güçlü bir siyasi iradenin de görevde olmasını sağlayacaktır. Şunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim. Rahmetli Menderes’in idam edilmesi aslında milletin idam edilmesi demekti” dedi.

 

“ASKERE VE CEPHEYE GİDEN GENÇLERİ BIRAKINDA MECLİSE DE GİTSİN”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, pazarlıklarla kurulan hükümetleri daha dün gibi hatırlıyoruz diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu tarz iktidarlar ve yönetimler yarardan çok ülkeye zarar verirler. Bunların örneklerini yaşadık ve yakından biliyoruz. Gençlerimize güveniyoruz ve bu halk oylaması ile de onlara bunu bir kez daha ispatlıyoruz. Seçmeyi bilen her halde seçilmeyi de bilir. Gençlerin mecliste olmasını istiyoruz. Onlar bizim geleceğimizdir. Askere ve cepheye giden gençler bırakında meclise de gitsin. Bundan neden rahatsızlık duyuluyor anlamış değilim.” 

 

“EVET VERENEDE HAYIR VERENEDE SAYGIMIZ SONSUZ”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile koalisyonlar döneminin kapandığını belirten Karaosmanoğlu, “Sistem değişikliğinin en önemli noktalarından bir tanesi artık tek başına iktidar dönemlerinin gelmesidir. Cumhurbaşkanını seçtiğimiz gün hükümette seçilmiş ve güvenoyu almış oluyor. Bu sayede işler tıkır tıkır yürüyecek. Yeni sistem muhalefete de değer verecek ve iktidarla birlikte kendisinin de kalitesi yükselecek. Bakınız Evet verene de Hayır verene de saygımız var. Avrupa’da ki durum ortadır. Terör örgütleri canla başla Hayır için çalışmaktadır. Ama bizler engelleri tek tek aşacağız. Kocaeli, Türkiye’nin özetidir. Sivil toplum kuruluşlarımızın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine en güçlü şekilde destek vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“MEVCUT SİSTEMLE BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİNE ULAŞAMAYIZ”

Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcilerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini üyeleri başta olmak üzere yakın çevrelerine çok iyi anlatmalarını isteyen Karaosmanoğlu, “Güçlü Türkiye için hep birlikte evet diyeceğiz. Bizler artık ithal anayasalarla değil millî iradenin hâkim kılındığı bir anayasayla yerli bir anayasayla yönetilmek istiyoruz. Bu Anayasa ile Cumhurbaşkanın yetkileri artmayacak, tam tersine kısıtlanacak. Milletimizin sesi çok daha gür çıkacak. Söz de, mühür de millette olacak. Yeniden tüp kuyruğu, mazot kuyruğu, yağ kuyruğu çilesi çekmemizi istiyorlar. Bunu bu güzel insanlara reva görenlere fırsat vermeyeceğiz Mevcut sistemle Büyük Türkiye hedefine asla ulaşamayız. Bu sistem krizler üreten sebepleri içerisinde barındırıyor.” Toplantı daha sonra çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

dsc_0692.jpg+dsc_0694.jpgdsc_0696.jpgdsc_0699.jpgdsc_0700.jpgdsc_0706.jpgdsc_0707.jpgdsc_0709.jpgziya0482.jpgziya0699.jpgziya0884.jpgziya0711.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim