• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

"Birileri Bire Milliyetçilik Öğretmeye Çalışıyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tarihte Türklerin bıraktığı mirasları koruyup, dünyanın çeşitli ülkelerinde yollar ve müzeler yaptıklarını belirterek, “Birileri çıkıyor bize milliyetçilik öğretiyor...
Birileri Bire Milliyetçilik Öğretmeye Çalışıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tarihte Türklerin bıraktığı mirasları koruyup, dünyanın çeşitli ülkelerinde yollar ve müzeler yaptıklarını belirterek, “Birileri çıkıyor bize milliyetçilik öğretiyor. Kafatasçılıkla, sloganla, ırkçılıkla milliyetçilik olmaz” dedi.

Bir dizi ziyarette bulunmak ve partisinin seçim ofisini açmak için Adana’ya gelen Bakan Çavuşoğlu, ilk olarak Adana Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti. Daha sonra Sarıçam ilçesine geçen Çavuşoğlu, burada esnaf ziyareti yaptı. Ardından partisinin Kozan Yolu’ndaki seçim ofisinin açılışını yapmaya giden Çavuşoğlu burada partilileri tarafından karşılandı. Açılış öncesi miting havasındaki bir ortamda partililerine seslenen Çavuşuğlu, 7 Haziran seçimlerinde Başbakan Davutoğlu için oy istedi.

Makedonya ziyaretinden bir anekdot paylaşan Çavuşoğlu, “Atalarımızın bıraktığı mirasları incelemeye gittik. Çünkü cami, külliye, kültür merkezi gibi eserlerimizi restore ediyoruz. Bir camiyi ziyarete giderken hocaya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ziyaretinize gelecek diye haber vermişler ve kendisi 2 saat beklemiş bizi. İkindi namazından sonra hocaya ‘hakkını helal et, erken haber vermişler, sizi bekletmişiz’ dedim. Bana ne dedi biliyor musunuz; ‘Biz sizi 100 yıl bekledik, 2 saat beklemişim çok mu?’” dedi.

“TÜM DÜNYADA TÜRK ATALARININ MİRASLARINI KORUYORUZ”

Yörük çocuğu olduğunu ve geleneklerini sürdürmekten gurur duyup, hala koyun ve keçilere bakmaya çok sevdiğini anlatan Mevlüt Çavuşoğlu, yaylalarının Alanya ve Konya sınırında bulunduğunu, Konya ile Alanya’yı bağlayan şeyin ise Selçuklu atalar olduğunu kaydetti. Alanya’ya yeni bir üniversite kurduklarını ve ismini Alaaddin Keykubat koyduklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Bu topraklara bizlere hediye eden atalarımızın ismini veriyoruz” diye konuştu.

“KİMİLERİNE GÖRE MOĞALİSTAN 8 BİN KİLOMETRE ÖTESİ”

Tüm dünyada Türk atalarının miraslarını koruyarak, restore ederek yaşattıklarını anlatan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Güçlü bir Türkiye olmasaydı bunları yapabilir miydi? Türkiye güçlü olmasaydı Moğolistan’a gidip Türk’ün adının ilk defa geçtiği anıtları müzeye dönüştürebilir miydik? 46 kilometre yol yapabilir miydik? Tonyukuk Anıtları’na 11 kilometre Moğolistan’a yol yapabilir miydik? Kimilerine göre Moğolistan neresi? 8 bin kilometre ötesi. Ama oralar bizim atalarımızın izlerinin olduğu yer. Birileri çıkıyor bize milliyetçilik öğretmeye kalkıyor. Kafatasçılıkla, sloganla, ırkçılıkla milliyetçilik olmaz. İşte atalarının isminin geçtiği yerleri koruyabiliyor musun, oralara yollar müzeler yapabiliyor musun? Türkler bunu yapabiliyor, Türkiye bunu yapabiliyor. İşte milliyetçilik budur.”

Çavuşoğlu, konuşmasının ardından partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim