• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Bir Garip Açıklama: "Vatandaş Gibi Didik Didik Aranıyoruz"

İstanbul Adalet Sarayı’nda artan güvenlik önlemleri nedeniyle girişlerde yapılan aramalara bu kez adliye personeli tepki gösterdi. Bir adliye personelinin, “Vatandaş gibi didik didik aranıyoruz” demes...
Bir Garip Açıklama: Vatandaş Gibi Didik Didik Aranıyoruz

İstanbul Adalet Sarayı’nda artan güvenlik önlemleri nedeniyle girişlerde yapılan aramalara bu kez adliye personeli tepki gösterdi. Bir adliye personelinin, “Vatandaş gibi didik didik aranıyoruz” demesi dikkat çekti.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda savcı Mehmet Selim Kiraz’ın terör saldırısında şehit edilmesinin ardından adliyede güvenlik önlemleri arttırılmıştı. Avukat, hakim ve savcılara X-Ray cihazından geçme zorunluluğu getirilmişti. Avukatlarla güvenlik güçleri arasında günlerce süren tartışmaların ardından bu kez adliyede çalışan memurlar, yapılan yeni düzenlemeyle birlikte mağdur olduklarını ve normal vatandaşlar gibi titizlikte aranmalarına tepki gösterdi.

“VATANDAŞ GİBİ DİDİK DİDİK ARANIYORUZ”

Adliye önündeki alanda toplanan Katılım Büro-Sen üyesi adliye personeli, her sabah adliye girişinde sıraya sokularak didik didik arandıklarını öne sürdü. Katılım Büro-Sen Genel Başkanı Gökhan Özkan grup adına yaptığı açıklamada “Herkese hangi prosedür uygulanıyorsa biz Yargı çalışanlarına da aynı prosedür uygulansın istiyoruz. Adeta evimiz olarak gördüğümüz ve yıllarımızı verdiğimiz çalışma yerlerimize dışarıdan gelen vatandaşlar gibi anarak değil, amirlerimiz, mesai arkadaşlarımız hakim ve savcılar gibi, onlara uygulanan güvenlik tedbirlerine tabi tutularak giriş çıkış yapmak istiyoruz” dedi.

KADIN HAKİMDEN KATİBİNE MOBBİNG İDDİASI

Özkan, adliyenin 4. Katından bulunan İstanbul 15’inci Sulh Hukuk Mahkemesi katibi Fatih K.’nın kadın hakim tarafından mobbinge uğradığını iddia ederek, Fatih K.’nın bu nedenle korkuluklara çıkarak atlamak üzereyken son anda kurtarıldığını söyledi.

“BİR ARKADAŞIMIZ CİNNET GEÇİREREK İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ”

Özkan yaptığı açıklamada, “Mahkeme hakiminin aşağılayıcı tutumu, personele karşı mobbingin daha ötesinde kişilik haklarını rencide edici tarzda yaklaşımı kapsamında maalesef arkadaşımız bir depresyona sürüklenmiştir. Arkadaşımız, uzunca bir süredir devam eden bu tür olaylar neticesinde depresif ilaçlar kullanmaya doğru yönlendirilmiş ve ani bir cinnet halinde intihar teşebbüsünde bulunma noktasına gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“O HAKİM BAŞKA PERSONELERE DE MOBBİNG UYGULADI”

“Biz bu tür amir memur ilişkisi istemiyoruz” diyen Özkan, “Hakim ve savcıların, çalışanların da insan olduğunu, etten kemikten olduğunu anlamaları gerektiğine inanıyoruz. İlgili hakim tarafından başka personellere de uygulandığı noktasında şikayetler aldık. Bu hususta gerekeni yapacağız. Arkadaşımız şu an raporlu ancak çalıştığı dairenin değiştirildiğini duyuyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim