• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9099.05 0.21
  • Altın: 2324.897 0.79
  • Dolar: 32.3656 0.12
  • Euro: 34.97 -0.19

Bilic Çeyrek Finalden Ümitli

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yarın oynanacak Club Brugge maçı ile ilgili, “Belçika Ligi’nin lideri ile oynayacağız. Pes etmeyeceğiz. Her şeyimizi verirsek turu geçmek için çok büyük bir şan...
Bilic Çeyrek Finalden Ümitli

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yarın oynanacak Club Brugge maçı ile ilgili, “Belçika Ligi’nin lideri ile oynayacağız. Pes etmeyeceğiz. Her şeyimizi verirsek turu geçmek için çok büyük bir şansımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında yarın Club Brugge ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic ve siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“SON DÜZLÜKTEYİZ”

Hırvat teknik adam, futbolda her sene benzer senaryoların ortaya çıktığını belirterek, "Bütün sezonu oynadıktan sonra 2-3 maç periyodu gelir ve o periyottaki performansınız sezonun dönüm noktasıdır. Ligde çok belirli maçlar oynandı ve oynanacak. Bunlara rağmen hala 10 maçımız var. 3-4 takım her maçta puan kaybı yaşayacaktır. Artık son düzlükteyiz. Hata payımız az. Yüzyılın maçı olarak nitelendirilebilir yarınki karşılaşma ama tam da öyle değil. Gerçekten belirleyici bir periyottayız. Bu hafta bizim için her bakımdan çok önemli bir sınav olacak. Hem oyun kalitesi açısından hem fiziksel açıdan hem psikolojik açıdan hem de oyun açısından yarın çok önemli bir maça çıkacağız. Bu seviyede oynamak bizi gururlandırıyor. Rakibimize saygımız var. Şimdiye kadar gösterdiğimiz performans bizi buraya getirdi. Bunlar sayesinde yüksek öz güvenle, sağlam bir inancımız var” açıklamasını yaptı.

“İLK 60 DAKİKA BRUGGE TEHLİKE OLUŞTURAMADI”

Belçika basınından bir muhabirin ilk maçtan sonra, ‘Brugge’ü yeneceğiz’ şeklinde Beşiktaş cephesinden demeçler gelip gelmediğini sorması üzerine siyah-beyazlı teknik adam, “Bugünün medyasında işler böyle yürüyor. Gri bir alan yok, ya siyah ya beyaz. Çarpıtmalar yapılıyor. Ben o haberleri okumadım. Oyucular da bunları söylememiştir. Biz onların kalitesini biliyoruz. Belçika Ligi’nin lideri ile oynayacağız. Anderlecht’in Galatasaray’a karşı gösterdiği performansta o ligin ne kadar kaliteli olduğunu gördük. İlk maçta ilk 60 dakika Brugge tehlike oluşturamadı. Şanslı bir gol bulduktan sonra onlar üstünlük sağladı ve maçı aldılar” yanıtını verdi.

“Yarın zor bir maç oynayacağımızı biliyoruz” diyen Bilic, “Mütevazi davranıp saygı göstermek zorundayız. Pes etmeyeceğiz. Çok büyük bir takımız. Her şeyimizi verirsek turu geçmek için çok büyük bir şansımız olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

“SERDAR VE SOSA İYİ YOLDALAR”

Sakat futbolcuların akıbeti hakkında gelen bir soru üzerine Slaven Bilic, “3-4 oyuncunun antrenmana çıkma şansı vardı. Tolga döndü, Atiba’ya da bugün bakacağız, o da antrenmana çıkacak. Serdar ve Sosa iyi yoldalar. Yarın bütün sakat oyuncuların durumunu değerlendireceğiz. Oynarlar mı, ilk 18’de olurlar mı, yarın olunca göreceğiz” dedi.

“ŞANSIMIZ ÇOĞALDI”

Bilic, günümüz futbolunda dizilişlerden çok oyuncuların bütün halinde hareket edebilmelerinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Sistemler öldü artık. Başlama vuruşu yapıldıktan sonra bütün mesele oyuncuların sahadaki dizilişlerine ve oyun hareketlerine bakıyor. Mesela uzun süre çift forvetle oynayamadık. Neredeyse ana pozisyonu forvet olarak kullandığımız tek futbolcu Demba Ba seçeneği kalmıştı elimizde. Şimdi Cenk ve Mustafa’nın dönmesiyle şansımız çoğaldı. Futbolda önemli olan sistemler değil, saha içinde topun arkasında ve topa birlikte bu bütünlüğü 90 dakika gösterebilmemiz” diye konuştu.

“YARIN ONLARIN PLANINI DURDURMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Bir basın mensubunu, Belçika temsilcisi ile oynanan ilk maçtan sonra Hırvat teknik adamın verdiği, “Brugge oldukça kolay bir futbol oynuyor” demecini hatırlatması üzerine Bilic, şu şekilde konuştu:

“Kolay futbol oynuyorlar ama kolay futbol oynamak demek saygısızlık anlamına gelmez. Kolay ve üretken oynuyorlar. Tehlikeli bölgede top kaybı yapmadan oyunu iterek oynuyorlar. İlk maçta 1-1’den sonra bu şekilde oynadılar ve istediklerini de aldılar. Birçok korner, taç, frikik kullandılar. Bu taktikle de maçı aldılar. Yarın onların planını durdurmaya çalışacağız. Orada da maçın başında, topu bize teslim ettiler ve bizim hatamızı beklediler. Devre arasında da bu sistemlerini değiştirmediler. Golü yedikten sonra farklı bir sisteme geçtiler. Yarın taraftarımıza büyük bir iş düşüyor. Liverpool maçında müthiş destek verdiler. Bu maçın senaryosu o maçtan daha farklı olacaktır. Biz fırsatları kullandığımız sürece taraftarımız memnundu ama tabii ki yarın erken bir gol atmak önemli. Sonuçta karşımızda derli toplu oynayan bir takım var. Taraftarımızın oyunun beklediğimiz gibi gitmediği anlarda sabırlı olması ve bize sonuna kadar destek vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

VELİ: “HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE”

Siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak ise, yarın çok önemli bir maça çıkacaklarını dile getirerek, "İyi bir futbol ortaya koymak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarımızı da arkamıza alacağız. Her şey bizim elimizde" değerlendirmesinde bulundu.

“Yarın 70 bin kişi statta olacak” diyen tecrübeli futbolcu, “Bizim için büyük bir avantaj. Yarın da kontrollü oynamamız lazım. Hemen ilk dakikada golü atmak gibi bir şey olmayacak. Sonuçta maç 90 dakika. Brugge deplasmanındaki ilk maçta da İstanbul’a da gelecekler psikolojisi vardı. Yarın taraftar ve stat dolu olacak” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim