• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9099.03 0.21
  • Altın: 2324.76 0.78
  • Dolar: 32.3696 0.13
  • Euro: 34.9736 -0.29

Bilgievleri’nden geleceğe hamle

Oldukça zorlu mücadelelere sahne olan turnuvada Bilgievi öğrencileri farklı strateji ve hamlelerle göz doldurdu.
Bilgievleri’nden geleceğe hamle

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bu yıl ikincisini düzenlediği “Geleceğe Hamle Satranç Turnuvası 2” hafta sonunda yapıldı. Oldukça zorlu mücadelelere sahne olan turnuvada Bilgievi öğrencileri farklı strateji ve hamlelerle göz doldururken geleceğe hamle yaptı.

 

BİLGİEVİ ÖĞRENCİLERİ KATILDI

Başiskele Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ve “Bilgievleri Geleceğe Hamle 2” adını taşıyan ödüllü turnuvaya Bilgievlerinde eğitim gören 1,2,3,4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Turnuvada öğrencileri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gençlik Spor Hizmetleri Dairesi Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Kemal Ceylan, Türkiye Satranç Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Ahmet Açıkgöz, Başiskele Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferhat Solakoğlu,Turnuva Gözlemcisi ve Ulusal Hakem Gökhan Destan ve veliler yalnız bırakmadı.

 

256 ÖĞRENCİ YARIŞTI

Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen turnuva 4 ayrı kategoriden oluştu. Her Bilgievinden 16 öğrencinin katıldığı turnuvada toplam 256 öğrenci yarıştı.

 

BAŞKAN ÇOCUKLARA SESLENDİ

Turnuvayı takip eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra bir konuşma yaptı. Salondaki çocuklara seslenen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Bizim çocuklarımız dünyanın en güzel, en akıllı çocukları. Size ne yapsak az” dedi. Geleceği çocukların aydınlatacağını, güçlü Türkiye’nin yöneticilerinin bugünün çocukları olacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler bu ülkeye yeni hamleler yapacaksınız. Bu ülkeyi bizlerden daha da iyi yöneteceksiniz. Bizler de sizin en iyi şekilde yetişmeniz için elimizden geleni yapacağız. Bugün Türkiye’ye örnek bir hamle yapıyoruz”  dedi.

 

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Tüm gün süren zorlu ve keyifli bir mücadeleye sahne olan turnuvada, Bilgievi öğrencileri satranç bilgileri ve yaptıkları hamlelerle beğeni topladı. Yarışma dört kategoride sınıf seviyelerine göre yapıldı. Her kategorinin birinci, ikinci, üçüncüleri belirlendi. Buna göre;

İlkokul A kategorisinde

Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievinden Ahmet Burak Beker birinci, Gebze Hüma Hatun Bilgievinden Halime Erva Kurtoğlu ikinci ve Darıca Kazıım Karabekir Bilgievinden Ahmet Ömer Gürel üçüncü oldu.

İlkokul B kategorisinde

Derince Ertuğrul Gazi Bilgievinden Cumali Eren Taş birinci, İzmit Gazi Akçakoca Bilgievinden Ceylin Kaldırımcı ikinci ve Derince Ertuğrul Gazi Bilgievinden Yusuf Eren Melek üçüncü oldu.

Ortaokul A kategorisinde

Körfez Fatih Sultan Mehmet Bilgievinden Yiğit Bayraktar birinci, İzmit Gazi Akçakoca Bilgievinden Sinan Can Altay ve Körfez Fatih Sultan Mehmet Bilgievinden Emir Alaettin Efe üçüncü oldu.

Ortaokul B kategorisinde

İzmit Gazi Akçakoca Bilgievinden Halit Aktürk birinci, aynı Bilgievinden Ahmet Kağan Altay ikinci ve İzmit Marianne Bilgievinden Celalettin Çoban üçüncü oldu.

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Son turun bitiminde ise dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Turnuvada, her kategoride, birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere ödül verildi. Ayrıca turnuvaya katılan tüm öğrencilere satranç takımı ve anı madalyası hediye edildi. Törenin sonunda Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Kemal Ceylan, hazırlık aşamasından kapanışa kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim