• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 11°C Kocaeli
    • 11°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2324.179 0.75
  • Dolar: 32.3591 0.09
  • Euro: 34.9444 -0.33

Bilgievleri’nde yaz etkinlikleri sona erdi

Bilgievleri’nin yaz etkinlikleri düzenlenen bir programla sona erdi.
Bilgievleri’nde yaz etkinlikleri sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri’nde yaz boyunca devam eden birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinlikler, SDKM’de gerçekleştirilen kapanış programıyla sezonu bitirdi.

 

YAZ TATİLİ DOLU DOLU GEÇTİ

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri, yaz etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik düzenlediği birbirinden eğlenceli ve eğitici faaliyetlerle yaz tatilinde de hız kesmedi. Değerler Eğitimi, spor branşları, kulüp faaliyetleri, doğa kampları, satranç ve akıl oyunları, sinema seansları, İngilizce kampları gibi etkinliklerin bulunduğu yaz okulunda öğrenciler, yaz tatilinde eğlenirken öğrenmenin keyfini çıkardı.

 

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Şehitlerimiz için saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an tilavetiyle başlayan program, öğrencilerin okuduğu birbirinden güzel ilahilerle devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın katıldığı programda, Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil hazır bulundu. SDKM’de gerçekleştirilen programa Bilgievleri personeli, eğitmenleri, öğrenciler ve veliler de katıldı. Öğrenciler yaz boyunca yaptıkları faydalı etkinlikleri ve aldıkları eğitimlerden öğrendiklerini sergiledi.

 

“ŞEHİTLER İÇİN HATİM İNDİRİLDİ”

Bilgievleri’nde yaz okulunda Kur’an-ı Kerim eğitimi alan öğrenciler kendi seçtikleri sureleri okudular. Peygamber Efendimiz’den övgü ile bahseden şiirlerin okunduğu programda duygulu anlar yaşandı. Bilgievi eğitmenlerinin çalıştırdığı öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler geceye renk kattı. Daha sonra şehitlerimizin ruhuna okunan Hatm-i Şerifler için İl Müftüsü Yusuf Doğan hatim duası yaptı.

 

“GENÇLERİMİZİ İYİ YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

Gerçekleştirilen yaz etkinlikleri kapanış programında katılımcıları selamlayan Başkan Karaosmanoğlu, ”Bizim için en büyük kazanç sizin gibi gençleri yetiştirip hayata hazırlamaktır” dedi. Şeyh Edebali’nin, “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” sözünü hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim gayretimiz insanımızı yüceltmek yönündedir. İnsanı yüceltmek de bilgi, ilim ve iman ile olur” şeklinde konuştu. Bilgievlerinde bu yaz 6000 öğrencinin yaz etkinliklerinden faydalandığına değinen Başkan Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanlarına ve yöneticilere seslenerek, “Kocaeli’ndeki gençlerimiz 6000 kişiden ibaret değil. Bütün gençlerimize ulaşıp, her biri ile ilgilenip iyi yetişmelerini sağlamamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

 

ÖĞRENCİLERİN ESERLERİ SERGİLENDİ

Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi öğrencilerinin yaptığı birbirinden güzel yağlı boya resimler, salonun fuaye alanında sergilenerek katılımcıların beğenisine sunuldu.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Program sonunda, Bilgievleri’nde yaz etkinlikleri kapsamında yapılan Siyer-i Nebi ve Değerler Yarışması ve Bilgievleri arası satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Siyer-i Nebi ve Değerler Yarışması ortaokul branşında;

 

1.   Mimar Sinan Bilgievi’nden Sevgi Oğur,

2.   Gazi Akçakoca Bilgievi’nden Muhammed Salih Kaplan

3.   Mimar Sinan Bilgievi’nden Rabia Nur Kaya

ödüllerini Başkan Karaosmanoğlu’ndan aldı.

 

Siyer-i Nebi Ve Değerler Yarışması ilkokul branşında;

1.   Maria Anne Bilgievi’nden Ceylin Ertürk

2.   Mimar Sinan Bilgievi’nden Canan Oğur

3.   İbn-i Sina Bilgievi’nden İbrahim Baştan ve Kazım Karabekir Bilgievi’nden Eren Kahveci

ödüllerini Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş’tan aldı.

 

Bilgievleri arası yapılan satranç turnuvasında dereceye giren Bilgievleri;

1.   Maria Anne Bilgievi

2.   Mehmet Akif Ersoy Bilgievi

3.   Fatih Sultan Mehmet Bilgievi

öğrencileri ödüllerini İl Müftüsü Doğan’dan aldı.

Ödül töreninden sonra tüm yarışmalarda dereceye giren öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

bilgievi-ogrencileri-kurani-keri-okudu.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim