• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9530.47 0.00
  • Altın: 2477.424 0.24
  • Dolar: 32.4512 0.09
  • Euro: 34.6474 0.18

Berger, ''Kocaeli Türk sanayisinin kalbi''

KSO Ekim ayı meclisinde konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger “Burada Türk Sanayisinin kalbindeyiz. Kocaeli Türkiye’nin güç noktası aynı zamanda en bağlantısı yüksek şehirlerden bir tanesi” dedi.
Berger, ''Kocaeli Türk sanayisinin kalbi''

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Ekim ayı meclis toplantısıKSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul’un başkanlığında gerçekleştirildi. KSO Meclis Salonu’nda düzenlenen meclis toplantısına KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun yanı sıra konuk konuşmacı olarak AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu katıldı.


YÜZDE 10 İNDİRİM UYGULANIYOR

Eylül ayı Kocaeli -dış ticaret ihracat ve ithalat sayılarını açıklayan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “ İhracat  2,4 milyar dolar, İthalat  3,3 milyar dolar  İhracat yılsonunda  27 milyar dolara ulaşır. Reel efektif döviz kuru eylül ayında  61,62 ile tarihinin en düşük seviyesine geriledi.  Endeksin 100 olması durumunda dolar Eylül ayında  4,2064 TL, Eylül ayında dolar  6,3389 TL ve dolar bugün 5,68 TL. Enflasyonla mücadele programında KDV iade süreci hızlandırılıyor. Kredilerin faiz oranlarında yüzde 10 indirim uygulanıyor ve hal yasasıyla ilgili yapısal değişiklikler yapılıyor” dedi. 


84 KOBİ KREDİ KULLANDI

KOBİ destek  kredisine taleplerin devam ettiğini sözlerine ekleyen KSO Başkanı  Zeytinoğlu, “ 127 firmanın kullanabileceği kredi hacmi var. 98 firmamıza faaliyet belgesi verdik. 84 KOBİ’miz krediyi kullandı. İşsizlik oranı  Temmuz ayında yüzde 10,8’di.  Mevsimsel etkilerle azaldığı dönem artışın olması  krizin işsizlik üzerindeki etkisini gösteriyor. Sanayi üretim Endeksi  Ağustos ayında yüzde 1,7” şeklinde konuştu. 


TÜRK SANAYİSİNİN KALBİNDEYİZ

Zeytinoğlu’nun ardından konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Chiristian Berger “Burada bulunmaktan dolayı çok memnunum. Burada Türk Sanayisinin kalbindeyiz. Kocaeli Türkiye’nin güç noktası aynı zamanda en bağlantısı yüksek şehirlerden bir tanesi. En işlek limanlarda burada. Eğitim alanında birçok önemli tesise sahip. Türkiye Avrupa Birliğinin 5’inci en büyük ortaklarından bir tanesi. Siyasi problemler yaşansa bile Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’de ki şirketleri ziyaret ettiğimde AB standartlarının uygulandığını görmek beni memnun ediyor” diye konuştu.


BİZİ MUTLU EDİYOR 

Korumacılık ve serbest ticaret gerçekten çok önemli diyen Berger “ Toplumumuzun iyiliği için büyük anlaşmalar yaptık. Mülteciler konusunda bu yıl Türkiye’ye desteğimizi yenilemek konusunda kararlar aldık. 3 milyar Euro Türkiye’ye verilmesi kararı alındı. Yunanistan’a yasa dışı geçen göçenler yeniden Türkiye’ye gönderildi. Biz bundan dolayı büyük bir memnuniyet içerisindeyiz. Bir başka iş birliği ise 3.5 milyar dolar fon veriyoruz. Bu fonlar belli başlı yerlere veriliyor. Burada harcadığımız paraların ne kadar güzel yerlere gittiğini görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim