• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2308.161 1.42
  • Dolar: 32.328 0.24
  • Euro: 35.0931 -0.05

"Ben Bırakmak İstedim Ama..."

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetim kurulunun kongre kararı alma yönünde oylama yaptığı şeklinde ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Ben bırakmak istedim...
Ben Bırakmak İstedim Ama...

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetim kurulunun kongre kararı alma yönünde oylama yaptığı şeklinde ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Ben bırakmak istedim ama yönetim kurulundaki arkadaşlarım devam etmek istedi" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Trabzon’da bulunan yerel ve ulusal basın temsilcileri, spor müdürleri ve yazarlarıyla birlikte kahvaltı ve sohbet toplantısında bir araya geldi.

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un basını, taraftarı ve değerleriyle bir bütün olduğunu belirterek, "Kamuoyunu doğru bilgilendirmek ilkeli haberciliğin önemli unsurlarından bir tanesidir. Hem kamuoyu doğru bilgileri alsın hem sizler de tatmin olun diye bir araya gelmek istedik. Bundan sonra bunu gelenek haline getirmek istiyoruz" dedi.

"HUKUKİ SÜRECİN SONUNA KADAR GİDECEĞİZ"

Hacıosmanoğlu, Yargıtayın, Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onamasıyla ilgili hukuki sürecin sonuna kadar gideceklerini belirterek, "Trabzonspor’un genel kurulunun iradesinin üstünde bir irade yok. Biz 2013 yılında seçime gittiğimizde de 6 aylık süre vardı. Bunu 2,5 yıla çıkarılım diye bir talepte bulunmadık. Sadece biz değil, başka adayı olan arkadaşlar da böyle bir talepte bulunmadı. Önümüze koydular, biz de ’hayır’ demedik. Genel kurul salonunda da geçici maddenin nasıl onaylandığını herkes gördü ama orada bir kargaşa oldu. O anki divan başkanlığının yetersizliğinden kaynaklanan bir olumsuzluk ortaya çıktı. Sonra da iki üye arkadaşımız, bu konuyu mahkemeye taşıdı" diye konuştu.

"HUKUKİ HAKLARIMIZI KULLANIYORUZ AMA TEMEL DAYANAĞIMIZ GENEL KURUL İRADESİ"

Hacıosmanoğlu, yerel mahkemenin bir karar verdiğini ve daha sonra hukuki sürecin devam ettiğini vurgulayarak, "Bu konuda avukat değilim ama biraz bilgim var. Mahkeme bu kadar kısa sürede karar vermez. Mahkemenin bir karar vermesi için de hazirun cetvelinin olması lazım. O olmadan karar verip yargı süreci başladı. Elbette ki hukukta yargı süreci bitine kadar herkesin sabırlı olması lazım. Biz hukuki haklarımızı kullanıyoruz ama temel dayanağımız genel kurul iradesinin üstünde bir irade olmamasından kaynaklanıyor. Bizi genel kurul delegeleri 2,5 senelik seçti, o süre de aralıkta bitiyor. Bizim o konuda düşüncemiz de hukuki hangi haklarımız varsa, onu sonuna kadar kullanıp Trabzonspor’u başarıya taşımak, başka bir hedefimiz, hesabımız yok" şeklinde konuştu.

"SANDIKTAN KAÇTIĞIMIZ YOK"

Kendileri için ’sandıktan kaçıyorlar’ dendiğini dile getiren Hacıosmanoğlu, "Sandıktan kaçtığımız yok. Seçim kazandığımızdan daha güçlü durumdayız. Seçimi nasıl kazandığımızı da Trabzon’da herkes biliyor. Seçim günü geldiği zaman da Cenab-ı Allah nasip edecek, planlamalarımızın bizi nereye taşıdığını da gayet iyi biliyoruz. Sandık geldiği zamanda da sandık sevdalılarına da Trabzonspor sevdalılarının gerekli cevabı vereceğine inanıyorum. Onun için sonuna kadar görevimizin başındayız, hedefimiz Trabzonspor’u layık olduğu yere taşımak" ifadelerini kullandı.

"BİZİMLE UĞRAŞANLARA EYVALLAH DİYECEK HALİMİZ YOK"

Hacıosmanoğlu, hiçbir zaman başkanlık gibi bir havasının olmadığını belirterek, "Egosu olmayan bir insanım. Geldiği yeri bilip sokakta insanlarla beraber yaşayan bir insanım. Trabzonspor başkanı değilim, burada çalışan personel de bunu bilir. Şehirde 3 cenazeye, 1 açılışa katıldım. İstanbul’dan gelen bazı arkadaşlar ’sana bu kadar sevgi olduğunu bilmiyorduk’ dediler. Bizi samimi Trabzonsporlular seviyor, kimseye art niyetimiz yok. Farklı yaklaşımımız yok. Trabzonspor başkanı değil, samimi sevdalılarının hizmetkarıyım. Elbette ki çatışma içinde olduğumuz insanlar oluyor, benim tercihim değil. Onu tercih eden insanlara biz de karşılık veriyoruz. Değişir mi diye sorarsanız, değişmez. Bizi yakından tanıyan insanlar çok iyi biliyor, yoksa hiçbir zaman çatışmadan yana bir insan değilim. Benle uğraşan varsa, bizle uğraşan insanlar varsa eyvallah diyecek halimiz yok. Dün demedik, bugün demiyoruz, yarın da demeyeceğiz. Trabzon insanının da bu tarzımıza karşı çıktığımızı sanmıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"BEN BIRAKMAK İSTEDİM AMA ARKADAŞLARIMI DEVAM ETMEK İSTEDİ"

Trabzonspor yönetim kurulunda seçim olsun mu olmasın mı, yönünde oylamalar yapıldığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Hacıosmanoğlu, "Seçim veya istifa olsun mu şeklinde bir oylama yapılmadı. Ben bütün arkadaşlara ayrılmak istediğimi söyledim, kararınızı verin dedim. O arkadaşlar devam etmek istediklerini söylediler. Ben kesin kararlıydım ama onların ne zor şartlarda yöneticilik yaptığını, ne eleştireler aldığını biliyorum. Onların devam edeceğiz sözüne aksi bir karşılık veremedim, devam ettim. O konu öyle bir konuydu, yönetimden kimsenin talebi değildi, benim talebimdi" dedi.

"CONSTANT KONUSUNDA HOCA İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Constat’ın kadro dışı kalıp kalmadığı şeklindeki soruya da Hacıosmanoğlu, "Sağlık sebeplerinden dolayı yoktum burada. Hafta başından beri buradayım, hocamız da yurt dışındaydı. Bu hafta içerisinde halledeceğimizi düşünüyorum. Bu hafta bir sonuca bağlarız" cevabını verdi.

"DEVRİMLER SANCILI OLUR"

Hacıosmanoğlu, "Devrimler sancılı olur" diyerek, "Hiçbir transfer döneminde aldığınız oyunculardan yüzde yüz performans alamıyorsunuz. Bizim aldığımız oyuncuların Trabzonspor’un iskeletini oluşturduğunu görüyoruz. Şanssız sakatlıklardan faydalanamadığımız oyuncular var. Belki aldığımız oyunculardan bir veya iki tanesini aldığımız fiyatın üstüne satamayız ama diğerlerini satarız. Trabzonspor’un parası sokağa atıldı boşa gitti, aldığınız oyunculardan verim alamadı derseniz bu her dönem oluyor. Olmamasını isteriz tabii ki ama top kaleden içeri girmediği zaman yaptığınız transferlerin parası da boşa gitti dersiniz. Bugün bunu değerlendiriyorsanız puan tablosundaki yerinden dolayı değerlendiriyorsunuz. Bu konuda biraz samimi yaklaşması lazım insanların. Ben hep söylüyorum talihsizliklerin peşimizi bırakmadığını. Sokaktaki insanlar da bu kadronun çok iyi iş yapacağını söylüyor bizlere" diye konuştu.

"FEDERASYONLA SAMİMİ İLİŞKİYE GİRECEK KARAKTERDE BİR İNSAN DEĞİLİM"

İnsanlar şike sürecini neden konuşmadıklarını kendilerine söylediğini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Hukukçularımız bu konuyu iyi takip ediyor. Onun da sonucunun yavaş yavaş yaklaştığını biliyoruz. Hep beraber de sonucunu göreceğiz. Biz şike sürecinde mücadele ederken her ne kadar arkadaşlarımız olsalar da federasyon yetkilileri ile samimi bir şekilde ilişkiye girebilecek bir karakterde insan değilim. Bir taraftan savaşırken bir taraftan dost olmam mümkün değil. Onun da zararını gördük. Kaleci sorunu yaşadık. Onur’un sakatlanmasından sonra arkadaşlarımızın performansı yeterli olmadı. 43 puan Trabzonspor’a yakışmıyor. Hala daha kaybetmiş olduğumuz bir şey yok. 9 hafta daha var. Bu saydığımız olumsuzluklar olmasa rahat şampiyon olurduk ama maalesef o ivmeyi yakalayamadık. Ama gelecek sezon farklı olur" açıklamasında bulundu.

"TRABZON’DA HİÇBİR ZAMAN ÇİFT BAŞKANLIK OLMAZ"

Trabzon’da hiçbir zaman çift başlılık olmayacağını vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Çünkü Trabzonspor’un tek başkanı, tek yönetim kurulu var. Sorumlu odur. Divan kurulunu çift başlılık olarak adlandırırsanız o zaman başkanlık makamına yanlış yapmış olursunuz. Trabzonspor’un yönetimi ve icrası yönetim kurulu ve başkandan sorumludur. Divan kurulu ve kurulları var. Trabzonspor menfaatleri doğrultusunda çalışmak isteyen herkesi değer sayarız ama onun dışındakiler bizim için hiçbir anlam ifade etmez" dedi.

"DİVAN TOPLANTISINA KATILMAYACAĞIZ"

Hacıosmanoğlu, divan kurulunun 4 Nisan Cumartesi günü yapacağı toplantıya katılmayacaklarını açıklayarak, şunları söyledi:

"Toplantı istişare ile yapılır eğer siz karar alırsanız kendiniz yaparsınız o zaman. Divan başkanının bağımsız olması lazım, tarafsız olması lazım. Divan kurulu başkanı Trabzonspor’un yönetiminin önerilerini sunacağı, istişare yapacağı, varsa yönetimin veya onların yanlışlarının konuşulup doğruların bulunacağı bir yerdir ama Ama Trabzonspor yönetim kurulunu mahkemeye veren, genel sekreterimi sonuç alamayacağı bir noktada savcılığa suç duyurusunda bulunan bir divan başkanına gel beraber toplantı yapalım dememiz doğru olmaz. Trabzonspor ilkelerine aykırıdır. Başkan seçilmeden önce bu suç duyurusunda bulunmuş olabilir ama sonrasında bu davasını geri almalıydı. Bu durum devam ettiği sürece bizim de tavrımız devam edecektir. Sadece nezaket görüşmelerimiz devam edecek."

"KULÜBE BENİM BORCUM OLABİLİR"

Hacıosmanoğlu, bir gazetede yer alan kulüpten 3 milyon lira para çektiği şeklindeki haberin doğru olmadığını belirterek, "Samimiyetten bahsediyorum. Ben kulüpten para çektim diye söylemek ahlakla bağdaşmıyor. Çünkü kulübün hesapları ortada. Yargıtay onadıktan sonra bırakın bizim kulüpten para almayı para vermemiz lazım. Trabzonspor’un kasasından kimse para çekmedi, kasasına para koymak gerekiyor. Zamanında kulübe para vermiştik, şimdi herhalde benim 20-30 bin lira borcum var. Uçak biletleri, yapılan bağışlar var. Onları kendim yapıyorum. Kulübe bu borçlarım olabilir, onları da öderim" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim