• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Belki De İlk Kez Bu Kadar Sert Konuştu !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği saldırıyla ilgili takındıkları tavrı çok sert sözlerle eleştirdi.Başbakan Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kira...
Belki De İlk Kez Bu Kadar Sert Konuştu !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği saldırıyla ilgili takındıkları tavrı çok sert sözlerle eleştirdi.

Başbakan Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz için Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldıktan sonra Eyüp Kaymakamlığı’nda gazetecilere açıklama yaptı. Muhalefeti topa tutan Başbakan, "Hep beraber cenaze namazı kıldık ama muhalefet burada değildi. Sayın Kılıçdaroğlu beni, bizi eleştireceğine keşke burada olsaydı, acıyı beraber paylaşsaydık, namazda aynı safta dursaydık. Kılıçdaroğlu’nun attığı tweetler; bu saldırı nasıl unutulmayacaksa o tweetler de unutulmayacaktır. Bahçeli’nin yaptığı açıklama da öyle.Cenazeyi defnettiğimiz için söylüyorum, bu ülkenin kaderi hepimizin kaderi. Bu cenazede bulunmayan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli iç güvenlik paketine karşı çıkmışlardır. Şimdi hesap vaktidir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli bugün burada olsaydı bu eleştirileri yapmayacaktım. Milletin acısında yan yana duramayanlar milletin geleceğinde yol alamazlar. Siyasileri muhasebe yapmaya davet ediyorum. Teröre karşı bütün siyasilerle karşı karşıya gelmeye, konuşmaya hazırım ama ’seçim yaklaşıyor, hükümeti yıpratalım’ derlerse buna müsaade etmeyiz" diye konuştu

"TERÖRİSTLER YURT DIŞI GÖRÜŞMELER YAPTI"

Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın derinleştirildiğini belirterek, “Önemli bazı sonuçlar ortaya çıkacak. Yaklaşık 6 saat rehin alma olayı esnasında yapılan telefon görüşmeleri var. Bu görüşmeleri ve o ağı tespit ediyoruz. Talimatların nereden geldiğini ortaya çıkaracağız. Çalışmalarda bu teröristlerin oluşturduğu ağın arka planını araştıracağız. Dolayısıyla yeni unsurlar bundan sonra da ortaya çıkacak. Dün gece de bu çerçevede çalışmalar yapıldı.... Bu terör saldırısı esnasında bu teröristler yurt dışı bazı görüşmeler yaptılar. Bütün bunları takip ediyoruz. Bu olayla ilgili kim olursa olsun, nerede olursa olsun, hangi ine girmiş olursa olsun onlar karşı her türlü operasyon yapma talimatı verdik. Kimse bu saldırının karşılıksız kalacağını düşünmesin. Karşımızda bir şer ititfakı olduğunu fakındayız. Bugün de Kartal AK Parti binasına girildi. Terör eyleme hedef AK Parti ise bunun sebebi demokrasinin son kalesinin AK Parti olmasındandır. Daha önce tam çözüm süreci hız kazanmışken hatırlarsanız Reyhanlı saldırısı oldu. Onun arkasında da dış bağlantılı bir grup vardı. Arkasında Gezi provokasyonları başlatıldı. Birden ülkenin psikolojisi değiştirilmek istendi. Şimdi de adalet sarayına saldırarak eğer birileri yurt içi ve yurt dışında bağlantısı olan birileri, Türkiye’de bir mesele çözülmeye çalışırken diğerini kaşımaya kalkışırsa karşılarında dimdik Türkiye Cumhuriyeti bulurlar" ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK KESİNTİSİYLE BAĞ VAR MI ?

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesiyle dün yaşanan elektrik kesintisi arasında bir bağlantı kurulup kurulmadığı yönündeki bir soru üzerine ise Davutoğlu, “Öğleden sonra her iki konuda da iki ayrı süreç yönetimi oldu. Hem Enerji Bakanlığı yetkililerini, hem istihbarat birimlerini ayrı ayrı dinledim. Bunlar da araştırılıyor. Aradaki irtibat ile ilgili somut bir bilgi elde edilmiş değil. DünMmeclis grubuna girerken gazetecilerin bir sorusu üzerine ‘Her ihtimal değerlendiriliyor’ yorumum üzerine bağlantı kuranlar oldu. Şu an da bütün ihtimaller değerlendiriliyor. Herhangi bir irtibat tespit edilirse gerekli adımlar atılır” diye konuştu.

“AKREDİTASYON TALİMATINI VERDİM”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cenaze töreninde bazı basın kuruluşlarına uygulanan akreditasyonla ilgili soru üzerine de akreditasyon uygulaması ile ilgili talimatı kendisinin verdiğini açıkladı. “Bundan ne eleştiri gelirse gelsin göğüslemeye hazırım. Bütün gün bu süreçle ilgili olabilecek senaryoları yaşadıktan sonra çıktım ve bir ricada bulundum. Özelikle medyadan dikkatli olunmasını, provokasyona gelinmemesi için yapılacak çalışmalar konusunda rica ettim. Ama sabah kaktığımızda, hatta gece yarısından itibaren baş sayfaları gördüğümüzde bırakın toplumsal duyarlılığı, insani duyarlılık bile görmedim. O gece muhterem eşleri ile Yasemin hanımla görüştüğümde neler hissettiğini ben biliyorum. Bu evlat o resmi gazetede gördüğünde ne hissetti? Patronlarına da söylüyorum. 7 aylık hükümet dönemimde her türlü eleştiri yaptılar. Tek bir yerde basına dönük ifadede bulunmadım. Bu tarz bir akreditasyona gitmedik. Biz yayın yasağı getirmişiz, niye getiriyoruz. Yayın yasağına aslında ihtiyaç bile yok. Biraz ülke aidiyet bilinci ile hareket eden ‘şu anda bunu yapmam teröristlere yarar, propagandanın parçası haline getirir’ demek gerekirken, yapılmadığını görünce yayın yasağı getirdik. Yayın yasağı kalkınca yürekteki yasak kalkar mı? Bu resmi yayınlamak hangi basın ahlakı ile izah edilebilir” dedi.

Akreditasyon talimatını sabah verdiğini ifade ederek, “Bir daha olursa bir daha veririm” diyen Başbakan Davutoğlu, “Basın özgürlüğünden önemli olan insanlık onurudur. Herkes buna saygı gösterecek. Basın özgürlüğü önemli olan başka mesele ülkenin geleceğini tehdit eden teröristlerin propagandalarına alet olmamaktır. Bundan sonra herkes dikkat edecek. Bugün uyguladık. O basın organlarının muhabirlerinin bu cenazeye gelme hakkı yoktur, olmayacaktır. Ben o çocuğu kendi evladım gibi görüyorsam, onlar da görecekler. Bir kez de acıyı hissedecekler. Eğer buna saygı gösterilirse basının başımızın üzerinde yeri var. Çünkü sizler buradasınız. Bütün bu ricalara rağmen dinlenmemişse gerekli tavrı alırız” şeklinde konuştu.

ADALET SARAYINA ŞEHİDİN ADI VERİLECEK

İstanbul Adalet Sarayı’nın adının Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirileceğini belirten Davutoğlu, güvenliği tehdit edenlere asla müsaade edilmeyeceğini de ekledi. Başbakan, "Bir kişi dahi yüzünü örterek şiddete yönelik, ise şimdiden uyarıyorum hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecektir. Kim olursa olsun ne niyetle çıkarsa çıksın. Sokağa izinsiz çıkarak ülke güvenliğini tehdit edene karşı bir dakika müsamaha gösterilmeyecek. Dün terörist alçak katillerin yaptıklarından sonra İstanbul sokaklarında yapılmak istenen provokasyonlara karşı da her türlü tedbir alınması talimatını verdik. Türkiye sükunetle 7 hazirana gidecek. Dünyaya güzel bir örnek teşkil edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim