• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 11°C Kocaeli
    • 11°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.125 0.75
  • Dolar: 32.3608 0.10
  • Euro: 34.9426 -0.36

Belediyecilik dersi değil hizmet etsinler!

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’ten Cengiz Sarıbay’a cevap!
Belediyecilik dersi değil hizmet etsinler!

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın söylemlerine cevap veren AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Önce bir çöpleri temizleyelim ondan sonra belediyecilik konusunda konuşalım, herkes hizmet bekliyor.” ifadeleri ile cevap verdi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, bugün basın mensupları ile bir araya geldi. Ellibeş gündeme dair açıklamalar yaparak CHP Kocaeli İL Başkanı Cengiz Sarıbay’ın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın hakkındaki söylemleri için açıklamalarda bulundu. Ellibeş, “Polemiğe girmek istemem ama siyaseti doğru olan bir şekilde yapalım. 6 aylık belediyemi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne belediyeciliği öğretiyor. 6 aylık bir belediyenin Büyükakın’a belediyeciliği öğretmesi kadar abes bir durum yoktur. İhaleleri canlı vermemek yolsuzluk yapıldığı anlamına mı gelir, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2006-2007 yılında sanırsam canlı yayın yapmıştı. Tahir Bey sadece belediye değil bütün şirketlerde de canlı yayın yapılacağını açıkladı. Önce bir çöpleri temizleyelim ondan sonra belediyecilik konusunda konuşalım, herkes hizmet bekliyor.”

SÖYLECENEK ÇOK ŞEY VAR

İzmit Belediyesi’nin işten çıkarmaları hakkında konuşan Ellibeş,“15 yıl belediye başkanlığı yapmış biri olarak ben Kılıçdaroğlu’nun neler söylediğini iyi biliyorum. Kimseyi işten çıkarmayacağız dediler ama bakıyoruz icraat öyle değil. İşini çok iyi yapan birini işten çıkarmak doğru değil. Çalışmayan personeli de çalıştırmak ise yönetimin işidir. Polemiğe girmek istemiyorum iş yapalım. Hala kulaklarımızda nidaları yer alıyor. Ancak İzmit Belediyesinde yaşananları üzüntüyle görüyoruz. Aslında olayın tüm detaylarını iyi biliyorum. Ancak bir polemiğe girmemek açısından konuşmuyorum. Yoksa söylenecek çok şey var” ifadelerini kullandı.

HİZMET ARACIDIR MAKAM ARACI DEĞİL

Başkan Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın 250 bin TL’ye aracına yapmış olduğu dizayn için ise “Tahir Büyükakın’ın hizmet aracıdır, makam aracı değil. Sonuçta bir tadilat yapılmış ve Tahir Bey Kocaeli’yi Türkiye’ye tanıtıyor. Siz daha iyi takip ediyorsunuzdur, eski araba zaten bunun gündemde olması bile doğru değil. Sağlam bir şey olsun bunlar basit şeyler. CHP'li belediye başkanlarının altındaki araçlara bakmak gerekir, bunlar basit şeyler. Devlet neyle uğraşıyor biz neyle uğraşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Teşkilatın çalışmaları hakkında da konuşan Ellibeş, “AK Parti Kocaeli Teşkilatı olarak, bu hassas süreçte bizler de bir yandan Barış Pınarı Harekatına dualarımızla, algı operasyonlarına karşı verdiğimiz mücadeleyle, kimi zaman da maddi, manevi desteklerimizle katkı sunmaya çalışırken, bir yandan da teşkilat çalışmalarımıza olanca hızıyla devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana aksatmadan ilçe gezileri, esnaf ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerimizi her hafa aksatmadan yapıyoruz. Bununla birlikte 41 günde genişletilmiş ilçe danışma meclislerimizi, 11 günde 472 mahalle başkanımızla ilçe ilçe toplantılarla bir araya geldik. Her ay milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarımızla koordinasyon ve istişare toplantılarımızı yaptık. Özetle geride bıraktığımız 5 ayı, tatil yapmadan, dinlenmeden, polemiklerle değil icraatlarımızla gecesiyle, gündüzüyle dolu dolu geçirdik.  Amacımız ve hedefimiz bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam etmektir. Bildiğiniz gibi, geçen hafta 7.Büyük Kongremizle ilgili takvimi resmen başlattık. 12 Ekim’de delege seçmen listelerimizin ilanıyla başlayan süreç, Kasım ayında delege seçimleri ve Ocak ayından itibaren ilçe kongreleriyle devam edecek. Ardından il kongremiz ve Büyük Kongremizi yapacağız. Kongre takvimi işlerken ve bu süreci en sağlıklı şekilde yürütürken, diğer taraftan teşkilat çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Bu yılsonuna kadar yine il başkanlığı öncülüğünde teşkilatımızı yoğun bir gündem bekliyor.”

 İSTİŞARE KURULU TOPLANTILARI BAŞLIYOR

“İlk olarak 19 Ekim Cumartesi günü İl İstişare Kurulu Üyelerimizi bir araya getireceğiz. KOTO Sosyal Tesislerinde saat 10.00’da başlayacak toplantıda değerli istişare kurulu üyelerimizden önerilerini alıp, genel değerlendirme yapacağız. AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu olarak, yarından (17 Ekim) başlayarak her hafta perşembe günü mahalle toplantılarımıza katılma kararı aldık. İl yönetimi olarak, pazartesi günü haftalık olağan toplantımızı gerçekleştirecek, salı günü ilçe toplantılarımıza katılacak, çarşamba günü kadın ve gençlik kolları toplantılarımızı tamamladıktan sonra perşembe günleri de mahalle yönetimleri toplantısında partimizin en uç beylerinin yanında olduğumuzu göstermiş olacağız. Bu toplantılara 50 kişilik yönetim kurulu üyelerimizim hepsi ve ilçelerin bütün mahallelerinde bizi temsilen yer alacak. Ayrıca kadın, gençlik, ilçe başkanlığı ve meclis üyelerimizi temsilen toplam 7 yönetici ile bu toplantılarda olacağız. Bununla birlikte genişletilmiş ilçe danışma meclislerimizde 2.turu da Aralık ayı itibariyle başlatıyoruz. 3 Aralık’ta Kartepe ile başlayacağımız 2.tur danışma meclislerimiz 27 Aralık’ta Çayırova ile sona erecek.

Program şöyle:

Kartepe               3 Aralık Salı

Derince                4 Aralık Çarşamba

Karamürsel        6 Aralık Cuma

Başiskele       10 Aralık Salı

Darıca            11 Aralık Çarşamba

Gölcük           17 Aralık Salı

Kandıra          18 Aralık Çarşamba

Dilovası         20 Aralık Cuma

Körfez             24 Aralık Salı

Gebze             25 Aralık Çarşamba

İzmit              26 Aralık Perşembe

Çayırova         27 Aralık Cuma

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim