• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Belediye Başkanı Çocuklarla Birlikte Sokakları Temizledi

Temiz bir çevre bilinci oluşturmak isteyen Fatihli öğrenciler, ellerine aldıkları süpürge ve faraşlarla Fatih sokaklarını temizledi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de miniklerin bu örnek davranı...
Belediye Başkanı Çocuklarla Birlikte Sokakları Temizledi

Temiz bir çevre bilinci oluşturmak isteyen Fatihli öğrenciler, ellerine aldıkları süpürge ve faraşlarla Fatih sokaklarını temizledi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de miniklerin bu örnek davranışına ortak olarak öğrencilerle birlikte temizlik yaptı.

Fatih Belediyesi, Çevre ve Temizlik Haftası etkinlikleri kapsamında gelecek nesillere daha temiz bir çevre bilinci aşılamak amacıyla önemli bir projeye imza attı. “Temizlik Elçileri Projesi” çerçevesinde 200 öğrenci ellerine aldıkları süpürge ve faraşlarla Fatih sokaklarında temizlik yaptı.

BAŞKAN MUSTAFA DEMİR’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Minik öğrencilerin temizlik çalışmalarına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti. Vadide Pars Ortaokulu’ndan start verilen çevre temizliği etkinliğinde temizlik malzemelerini eline alan Başkan Demir, çocuklarla birlikte sokak sokak dolaşarak çevreyi temizledi.

TEMİZ ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAK İSTEDİK

İnsan unsuruyla her gün şehri yeniden temiz tutmak yerine, çevre bilincini oluşturmanın daha önemli olduğunu belirten Başkan Mustafa Demir, ”Çevrenin bir daha kirletilmemek üzere bir bilinç oluşmasına katkıda bulunması açısından böyle bir proje geliştirdik. Benim kanaatim şu, çocuklar yaşarken ne çevresini, ne yaşadığı sokağın farkında değiller. Çünkü her sabah temizleniyor. Tıpkı evde yapılan temizlik gibi. Ama bugün beş tane sokak ve caddeyi süpürmedik, kendi haline bıraktık. Çocuklarla birlikte temizlenmemiş şehri görmelerini arzu ettik bir. İkincisi çocuklar cadde ve sokakları temizlerse belediye başkanı, okul müdürleri ve kendileri, eşliğinde eğilip yerden çöp alan bir çocuğun asla yere çöp atacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“TEMİZLİK İÇİN BELEDİYELER BÜYÜK BÜTÇELER AYIRIYOR”

Belediyelerin temizliğe büyük bütçeler ayırdığını sözlerine ekleyen Başkan Demir, ”Eliyle birinin attığı çöpü temizleyen birinin asla çevreyi kirleteceğini düşünmüyorum. Asla bir başkasının yere çöp atmasına müsaade edeceğini düşünmüyorum. Hem de evde ve çevrede çevre bilincinin oluşmasının en pratik yolu sadece teorik değil, sokakta pratik eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kaldı ki belediyelerin bütçelerinin nerdeyse 4’te biri temizliğe ayrılıyor. Belediye için, ev ve işletme için son derece büyük bir maliyet bu. Eğer biz bu çalışmalarla maliyeti düşürsek çocuklara daha fazla yeşil alan, daha fazla eğlenebilecekleri alan olarak, çocuklara daha iyi bir eğitim alanı olarak dönecektir” diye konuştu.

Projeye gönüllü olarak katıldığını ifade eden Servet Aydın isimli öğrenci, ”Duyduğumuza göre bugün temizlik yapacağız. Çöp toplayacağız. Ben etrafıma çöp atmamaya özen gösteriyorum. Atanları da uyarıyorum” dedi.

Projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Muhammet Ali Güner isimli öğrenci ise, “Bugün temizlik görevlileri olarak yerde olan çöpleri toplayacağız. Çok güzel bir duygu. Temizlik imandan gelir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim