• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 8°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Başörtüsü yasağı TSK’da hala devam ediyor!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan düzenlemede ‘askeri tesislere girişte’ başörtü serbestisi getirilmesine rağmen, TSK’daki kurumlarda başörtülü çalışmasına izin verilmedi.
Başörtüsü yasağı TSK’da hala devam ediyor!

Askeriyede kılık kıyafeti düzenleyen bir yönetmelik değişikliğine giden Milli Savunma Bakanlığı (MSB), değişiklikle kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü şekilde orduevlerine girebilecekleri konusuna açıklık getirildi. Bu gelişme ‘askeriyede başörtüsü serbest’ şeklinde değerlendirilse de  Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) kadın çalışanların başörtülü çalışmasını engelleyen özel hüküm devam ediyor.

İŞÇİLEREDE BAŞÖRTÜSÜ SERBEST EDİLMELİDİR

Askeri tesislerde sağlanan başörtüsü özgürlüğünün askeri kurumlardaki memur, sözleşmeli personel ve işçi kadınlara da verilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümet ve MSB’ye çağrıda bulunarak  “Askeri tesislerde sağlanan başörtüsü özgürlüğü askeri kurumlardaki memur, sözleşmeli personel ve işçi kadınlara da verilmelidir” tespitini yaptı.

TSK'DA YASAK HALA DEVAM EDİYOR 

Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin ise düzenlemeyle askeri personel yakını olan başörtülü kadınların orduevleri, askeri gazinolar ile kamplara başörtülü girmeleri ve askeri tesislerden yararlanmalarının sağlandığını belirterek, şunları kaydetti: “Anılan tesislerden yararlanmak isteyen askeri personel yakınlarına verilen kimliklerde başörtülü resim kabul edilmiyordu. Yönetmelik değişikliğiyle verilen kimliklerde başörtülü resimlerde kabul edilecek. Ancak TSK’nde kadın çalışanların başörtü yasağı hala kaldırılmamıştır.” 
 
ÇALIŞMA İMKANI YOK

 
2013’te ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte’ yapılan değişiklik ile 5. Maddenin a bendinin yürürlükten kaldırıldığını hazırlatan Zengin, şöyle devam etti: “Burada kadınlarla ilgili ‘baş daima açık’ ibaresiyle beraber bazı ibareler de yürürlükten kaldırılarak kamuda çalışan kadınların (memur, işçi) başörtüsü yasağı kalktı. Ancak önceki Yönetmelikte yer alan ‘Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olanların’ kendi çıkaracakları özel yönetmeliklere tabi olacakları hükmü vardı. 2013’te çıkarılan yeni yönetmelikte ise yukarıdaki düzenleme ‘Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hâkimler, savcılar, TSK’da görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler’ şeklinde değiştirildi. Bu nedenle kamuda çalışan tüm kadınlara başörtülü çalışma hakkı getirilirken TSK’da çalışanların kendi özel yönetmeliklerinde başörtülü çalışma imkanı olmadığı için halen başörtülü çalışma imkanı yoktur.”  TSK’da yaşanan
 
demokratik dönüşümden başörtülü çalışmak isteyen kadınların da yararlanması gerektiğini vurgulayan Zengin, “TSK’da çalışan kadınlara başörtüsü yasağı kaldırılmalıdır. Yönetmelik değişikliği MSB tarafından yapılmalıdır” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim