• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2490.271 0.75
  • Dolar: 32.5113 0.28
  • Euro: 34.7174 0.12

Başkan Karaosmanoğlu ‘’İftira haberlerle FETÖ soruşturmasını sulandırmaya çalışıyorlar’’

Başkan Karaosmanoğlu, Sözcü Gazetesi’nin yalan ve iftira dolu haberine sert yanıt verdi.
Başkan Karaosmanoğlu ‘’İftira haberlerle FETÖ soruşturmasını sulandırmaya çalışıyorlar’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sözcü Gazetesi’nde 29 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan;  tamamen çarpıtma, yalan ve iftiradan ibaret “Darbeden 3 ay önce! FETÖ’cü şirkete bile bile kıyak yapmışlar” haberiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bizim ihanet şebekesi FETÖ ile hiçbir ilgimiz olamaz. Sözcü Gazetesi’nin yaptığı iftira dolu haber basın ahlakına yakışmaz’’ dedi.
 
‘’BASIN AHLAKINA YAKIŞMAZ’’

Çayırova’da yer alan bir arazide, FETÖ soruşturmasından kayyum atanan Dumankaya firmasına rant sağlandığı yönünde basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Basının görevi doğruyu bulmak, doğruyu söylemek. Ama bile bile yalan söylemek basın ahlakına sığmaz. Pek çok defa aynı şeyi yapan Sözcü Gazetesi yine aynı şeyi yapıyor. Yalan ve iftira çok çirkin bir şey. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar’’ ifadesini kullandı.
 
‘’HİÇ KİMSEYE AYRICALIK YAPMADIK’’

Büyükşehir Meclisi’nde imar değişikliği kararı alınan arazinin GH Gayrimenkul(Şen Piliç) olarak bilinen firmaya ait olduğu bilgisini veren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’FETÖ şike soruşturmasında yargılanan Dumankaya ile bizim hukuki bir bağımız yok.  Bizim muhatabımız mülk sahibidir. Biz Dumankaya firmasıyla hiçbir zaman görüşmedik. Araziyle ilgili özel imar çalışması yapıp meclisten geçirdik. Aynı konu daha öncede gündeme gelmişti. O zaman da yalanlamıştık. CHP’li bir meclis üyesi bunu yargıya taşıdı. Maalesef kendisi de rant peşinde koşuyor. Kendisine de dava açtık, iftira ve yalana geçit yok. Kimseye de özel bir ayrıcalık tanımıyoruz. Böyle bir yanlışımız yok. Bir şirkete veya vatandaşa hangi uygulamayı yaptıysak herkese yapıyoruz. Büyükşehir meclisinde hiç kimseye özel bir ayrıcalık yapmadık’’ açıklamasını yaptı.
 
‘’İHANET ÇETESİ FETÖ İLE BAĞIMIZ OLAMAZ’’

Sözcü Gazetesi’nin yalan beyanda bulunanların sözcülüğünü yaptığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’İftira atana sözcülük eden iftira atmış gibidir.
FETÖ operasyonlarını sulandırmak için yapılan şeyler bunlar. Bizim FETÖ ile en küçük bir bağlantımız yok. İhanet şebekesine karşı en küçük bir sempatimiz olması mümkün değil. Bu çetenin her zaman karşısında durduk’’ şeklinde konuştu.
 
SÖZCÜ’NÜN YALAN HABERİ

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sözcü Gazetesi’nde çıkan bu haberin ardından kamuoyuna bir basın açıklaması yaptığını ve bu açıklamada olayın tüm detaylarının en doğru yönüyle yer aldığını da sözlerine ekledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden kamuoyuna yapılan basın açıklaması ise şöyle;
Sözcü Gazetesi tarafından 29 Eylül 2016 tarihinde “Darbeden 3 ay önce! FETÖ’cü şirkete bile bile kıyak yapmışlar.” Başlığı ile yapılan haber tamamen çarpıtma, yalan ve iftiradan ibarettir.
 
YALAN 1

Haberde Dumankaya şirketine ait 150 dönümlük arazinin imar planında değişiklik yoluyla şirkete imar rantı sağlandığı iftirası atılmaktadır. Söz konusu meclis kararıyla imar değişikliği yapılan 150 dönümlük arazi, Dumankaya Şirketi’ne değil,  Haşim Gürdamar’ın sahibi olduğu GH Gayrimenkul Şirketine aittir.
 
YALAN 2

Gazetenin 2. yalanı ise 14 Nisan 2016 tarihli meclis toplantısında alınan kararla arazinin 6 kat olan imar izninin 12 kata çıkartıldığı iddiasıdır. Gerçek ise arazinin 6 kat olan imar iznin 12 kata, 12 Aralık 2013 tarihinde alınan meclis kararıyla çıkartıldığıdır. Gazete kasıtlı bir şekilde gerçeği çarpıtarak  yaklaşık 2,5 yıl önce yapılmış imar değişikliğini, 14 Nisan 2016 tarihinde yapılmış gibi göstermektedir.
 
YALAN 3

Söz konusu arazi ile ilgili bir değil, 3 meclis kararı vardır. Gazete bilinçli bir şekilde bu kararları çarpıtarak At İzini İt İzine karıştırmaya ve algı operasyonu yapmaya çalışmaktadır.
Söz konusu üç meclis kararından birincisi, 12 Mayıs 2011 tarihli 283 sayılı karardır. Bu kararda arazi toplulaştırılarak ve kamuya terkler sağlanarak düzenli bir kentleşmenin altyapısı oluşturulmuştur.
İkinci karar ise 17-25 Aralık sürecinden önce alınan 12 Aralık 2013 tarihli 721 sayılı karardır. Bu kararda arazinin 2.10 olan emsali 2.00’ye düşürülmüş; kat yüksekliği ise 6’dan 12’ye çıkarılmıştır. Böylece imar rantı sağlamak bir yana toplam inşaat alanı yaklaşık 18 bin metrekare azaltılmıştır.
Üçüncü meclis kararı ise gazetenin cımbızla çekerek çarpıtmaya konu ettiği 14 Nisan 2016 tarihli 220 sayılı karardır. Bu kararda da yaklaşık 2,5 yıl önce alınan 721 sayılı meclis kararında olduğu gibi emsal 2.00 kat yüksekliği ise 12’dir. Üstelik bu kararda imar yolları daha da genişletilerek toplam inşaat alanı 14 bin 250 metrekare daha azaltılmıştır.
Söz konusu imar kararları ile toplamda 32 bin 250 metrekare inşaat alanı azaltılmasına rağmen gazetenin 2000 daire yapılacak araziye 3500 daire yapılacağını iddia etmesi de açık bir iftiradır.
 
GH Gayrimenkul şirketine ait araziyi Dumankaya ya aitmiş gibi sunan; toplam inşaat alanını azaltarak kamu yararı sağlayan meclis kararlarını çarpıtarak imar rantı gibi gösteren gazeteye karşı gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.
 
Gazetenin haber kaynağı olarak gösterdiği şahıs hakkında söz konusu asılsız iddialarla ilgili zaten suç duyurusunda bulunulmuş olup hukuki süreç halen devam etmektedir.
 
Diğer taraftan daha önce aynı iddialara yer veren bir basın kuruluşunun haberi üzerine açılan tekzip davası Kocaeli 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 2016/2992 nolu kararı ile haberin yalan olduğu tescillenmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim