• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2323.714 0.72
  • Dolar: 32.3523 0.27
  • Euro: 34.949 0.01

Başkan ‘’Halkın kalbini imar ediyoruz’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından 1. Bölge Belediye Başkanları toplantısına katıldı.
Başkan ‘’Halkın kalbini imar ediyoruz’’

Haliç Kongre merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Balıkesir, Bursa ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları, Bilecik, Bolu, Düzce Belediye Başkanları ile Kocaeli’den ilçe belediye başkanları iştirak etti. AKParti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, çalışma toplantısının genel amacının belediyeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı, yerel yönetim çalışmalarının usul ve esaslara uygun temin edilmesi konularında görüş alışverişi olduğunu belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğleden sonra yapılan ikinci oturumda “Yerel Belediyecilikte Medeniyet Tasavvurumuz” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Karaosmanoğlu burada “Asıl gayemiz halkın kalbini imar etmektir. Hizmet tasavvurumuz bu amaca uygun olmalıdır. Bizler gelecek nesillere sorumlu kişileriz” ifadesini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİR YASASI ÖNÜMÜZÜ AÇTI

Başkan Karaosmanoğlu sunumunda “10 Temmuz 2004 tarihinde yürürlüğe giren 5216 sayılı kanunla İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir yetkilerinin arttırıldığı iki pilot bölge seçildi. Bu kanun bizim elimizi güçlendirirken, hizmet alanımızın büyümesine neden oldu. 202 bin kişilik İzmit’in yerine bugün 1 milyon 750 bin kişiye hizmetlerimizle derman oluyoruz. Kocaeli’de bulunan 44 belediyeyi 12+1’e düşürerek daha verimli kurumların ortaya çıkmasını sağladık. Köylerimiz de belediyemizin hizmet şemsiyesi altına girdi. Bu yasa yerel yönetimleri güçlendirmesi ve yetkilerin artması adına bir devrim olmuştur” dedi.

 

ÖNCE PLANLAMA DEDİK

1. Bölge Belediye Başkanları toplantısına 5 Büyükşehir Belediye Başkanı, 14 İl Belediye Başkanın yanı sıra Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekilleri, İl Genel Meclis Başkanvekilleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Yerel Yönetim Başkanları ve Kadın, Gençlik Kolları, Yerel Yönetimler başkanları katıldı. Başkan Karaosmanoğlu “ 2004 Tarihinde göreve geldiğimizde ilk önce planlama üzerinde durduk. Planlama üzerinde hassasiyet gösterdik. 2007 yılında üst plan ölçeklerini yaptık. Bu planları yaparken kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle beraber hareket ettik. Bunun yanı sıra israfa dur diyerek alt yapının olmadığı yerde üst yapılara geçmedik”şeklinde konuştu. 

 

KOCAELİ MODELİ TÜM TÜRKİYEYE UYGULANDI

30 Mart 2014 Tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerle, ülkemizde yeni Büyükşehir Belediyeleri oluşmuş ve Kocaeli bu illere model olarak gösterilmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “ Görüyorum ki Kocaeli modeli, ülkemizde büyükşehir modeli olarak uygulanıyor. Bu projenin başarılı olmasında siyasi uyum ve çalışmanın, geleceğe dönük hizmetlerin önceliklerinin belirlenmesindeki eşitlik ve hizmet ile belediyeciliğin insan odaklı yapılmasındaki doğru tercihinin yatmasını görüyorum. Hükümetimizin önümüzü açması ve bizi yetkilendirmesi, şimdi uygulanan Büyükşehir yasasının temellerini oluşturduğunu düşünüyorum” dedi.      

 

ARITMADA DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Büyükşehir Belediyelerinin Su ve Kanalizasyon açısından çok çalışmaları gereğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu “ Su, arıtma, baraj ve alt yapı olarak Kocaeli’de önemli çalışmalar yaptık. Kendi öz kaynaklarımızla Namazgah Barajımızı, ileri biyolojik arıtma sistemleriyle fabrikalara su temini gibi devrim sayılabilecek yenilikler gerçekleştirdik. Bu hizmetleri sizde kendi illerinizde uygulayabilirsiniz. Tüm teknik ekibim sizlerin emrindedir. Tecrübe ve bilgi paylaşımında gereken her türlü desteği vereceğimizi de bilmelisiniz” diyerek sunumunu tamamladı.

 

SİYASETİN HARMANI SANDIKTIR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da dinlediği sunumda Başkan Karaosmanoğlu “ Siyasetin harmanı sandıktır. Eğer yaptığımız çalışma sandığa yansımıyorsa üzülürüz. Ama sandığa yansıdığın da büyük bir sevinç yaşarız. Bunun için 2015 genel seçimleri Türkiye ve bizim için çok önemli. Seçimlere kadar yerel yönetimler olarak neler yapmamız gerekiyor bunları bir kez daha gözden geçirmeliyiz. Belediye başkanları olarak seçime biraz daha yoğunlaşmalı, halkımızın gönlünü ve sandıkta oyunu almalıyız. Bunu da hizmet ederek sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

KADİR TOPBAŞ ODAK ŞEHİRLERE VURGU YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’da, dünyada yarışan şehirlerin geride kaldığını belirterek, “Yarışan şehirler yok artık, odak şehirler var. Yeni trend bu. Yani yükselen bir takım değerlerin, yükselen bir takım sektörlerin ve güçlü firmaların o şehirde olma arzusu var. Sorunlara karşı teslim olma dönemi bitti. Problemleri nasıl çözüleceğini biliyoruz” sözleriyle şehirleşmede farklı bir algıyı dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim