• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9086.27 0.07
  • Altın: 2324.897 0.79
  • Dolar: 32.3656 0.12
  • Euro: 34.97 -0.19

Başkan Bulut, banka müdürleri ile bir araya geldi

Banka müdürleriyle toplantıda bir araya gelen KOTO Başkanı Necmi Bulut, kredi başvurularının ivedilikle sonuçlanması ve ek hizmet çabalarından vazgeçilmesi için görüşmeler gerçekleştirdi.
Başkan Bulut, banka müdürleri ile bir araya geldi

Aylık olağan meclis toplantısında, kredi başvurularının daha kısa sürede sonuçlandırılması ve ek hizmet satma çabalarından vazgeçilmesi için bankalara çağrıda bulunan KOTO Başkanı Necmi Bulut, geçtiğimiz gün de banka müdürleriyle toplantıda bir araya geldi. KOSGEB İl Müdürü Atacan Yücelen, Ziraat Bankası Kocaeli Bölge Yöneticisi Dr. Hamdullah Yuca, İzmit Şube Müdürü Deniz Alp, Halkbank Bölge Koordinatörü Okan Saraç, İzmit Şube Müdürü Şaduman Akın, İş Bankası Bölge Müdürü Erhan Güney, Müdür Yardımcısı Ali Karagöz, Denizbank Bölge Müdürü Yasemin Önenç, KOBİ Bölge Müdürü Burak Yeşilmen, QNB Finansbank Bölge Müdürü Zahir Eylem Sencer, İzmit Sanayi Şube Müdürü Barış Şahin’in katıldığı toplantıda KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Şen, Oda Genel Sekreteri Mert Anlıpak, KOTO Ekonomi Danışmanı Ercan Bağbudar ve KOTO Basın Danışmanı Süleyman Durak yer aldı.

3 BİN 249 İŞLETME BEKLİYOR

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, üyelerin özellikle yeni kaynak bulma noktasında karşılaştıkları sorunların öncelikli çözüm listelerinde olduğunu ifade ederek, “Edindiğimiz son bilgilere göre 1 yıl geri ödemesiz, 36 ay vadeli KOSGEB kredisi için 3 bin 249 işletmenin talebi bankalarca değerlendirme aşamasında. Özellikle ülke olarak içinde bulunduğumuz dönemde krediler başta olmak üzere yeni kaynaklar işletmelerimiz için hayati önem arz ediyor. Değerlendirme işlemlerinin çok uzun sürmesi ve bankaların kredi kartı, POS makinesi ve sigorta ürünleri gibi ek hizmet satma çabaları işletmelerimizi çok zor durumda bırakıyor. KOTO olarak bu sorunlar çözüme kavuşturulana kadar gerek KOSGEB, gerek bankalar, gerekse bakanlık nezdinde görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

YÜCELEN: HASSASİYET BEKLİYORUZ

KOSGEB İl Müdürü Atacan Yücelen de kredi sürecinde sıkıntılar yaşandığını ifade ederek başladığı konuşmasında, “2016’nın son ayında 15 bin işletmeye kredi verilmesi söz konusu oldu. Fakat 2017 ilk ayında talep 460 bine kadar ulaşınca, başvuruların tamamına yakınına kredi verilmesi kararı alındı. Bu nedenle işletmelerde olağanüstü yoğunluk var. Kocaeli’de de aynı yoğunluk yaşanıyor. 9 bin 137 işletme KOSGEB kredisine başvurdu. Bugüne kadar 2 bin 750 işletme kredi aldı. Bin 853 işletmenin kredi alması da kesinleşti. Ancak halen 3 bin 249 işletme kredi almak için banka değerlendirmesinde bekliyor. KOSGEB olarak biz, işlemlerin daha kısa sürede yapılabilmesi için kurum içi yazılımlarımızı güçlendirdik. Bankalardan da hassasiyet bekliyoruz” dedi. Yücelen, kamu bankalarından en fazla krediyi 831 işletmeyle Ziraat’ın, özel bankalardan da 716 işletmeyle Denizbank’ın verdiğini açıkladı. Banka müdürleri de bekleyen işlemlerin hızla sonuçlandırılması için çalışma yürüteceklerini ve yaşanan sorunların karşılıklı iletişimle kısa sürede çözülebileceğini ifade etti.

ŞİKAYETLER KOTO KREDİ DANIŞMA OFİSİ’NE

Bir yandan sorunların çözümü için görüşmelerini sürdüren Kocaeli Ticaret Odası, Kredi Danışma Ofisi’ni de kurdu. Kredi başvurularına ret verilen, kredileri değerlendirme aşaması uzun süren ve bankalarca ek hizmet alması talep edilen oda üyeleri Kredi Danışma Ofisi’ne bildirebilirler. KOTO Kredi Danışma Ofisi- Ercan Bağbudar- ercan.bagbudar@koto.org.tr 0262 322 30 10/134

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim