• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2414.11 -0.81
  • Dolar: 32.5972 0.34
  • Euro: 34.7733 0.29

Basın Onur Günü çoşkuyla kutlandı

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923’te İzmit’te gerçekleştirmesi vesilesiyle her yıl kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü bu yıl da Başbakan Yardımcısı Işık’ın katılımıyla gerçekleşt
Basın Onur Günü çoşkuyla kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923’te İzmit’te gerçekleştirmesi vesilesiyle her yıl Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü bu yıl da kutlandı. Öncelikle Atatürk’ün İzmit’e trenle gelişini temsilen sabah 09.00’da İzmit Tren Garı’nda buluşan gazeteciler, yürüyerek Kültür Tepesi Atatürk Anıtı’na geçtiler. Devamında Basın Onur Günü nedeniyle KOGACE Başkanı Çetin Gürol gazetecilerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bırakırken hep birlikte Kasr-ı Hümayun’a geçilerek temsili basın toplantısı fotoğrafı çektirildi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Daha sonra tören, Sabancı Kültür Merkezi’nde devam etti. Programda gazetecilere yönelik 5 dalda ödül töreni de düzenlendi. Törende Basın Sitesi ile ilgili gelişmeleri paylaşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Basın Sitesi ile ilgili bizden kaynaklanan bazı sıkıntılar oldu. Daha sonra arkadaşlarımızın uygun şartlarda ev sahibi olmaları için çalışmalar yapıldı. 1,5 2 ay içinde anahtarlar teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Törene Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy, EDOK Komutanı Kazım Dalkıran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter İlhan Baylam, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, KOÜ Rektör Yardımcısı Ercüment Çiftçi, 15 Temmuz’da darbeciler tarafından silah zoruyla darbe bildirisi okutulan TRT Haber Spikeri Tijen Karaş, Başsavcı Mehmet Ali Kurt, Baro Başkanı Sertif Gökçe, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP  İl Başkanı Aydın Ünlü, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, Kocaeli Gazeteciler Cemiyet Başkanı Çetin Gürol, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, gazeteciler ve davetliler katılım sağladı.

‘HOŞ GELDİN ATAM’

Programda ilk sözü alan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, “Büyük önder bedenen aramızda yok. Fikirleri hala yolumuzu aydınlatıyorsa o yüzden bizimledir. Hoş geldin Atam. Gün geldi bağımsızlık mücadelemizi 15 Temmuz’da gösterdik. 95 yıl önce Büyük Atatürk, 16 Ocak 1923’te Kasr-ı Hümayun’da ilk ve tek basın toplantısını gerçekleştirmiştir. Bu kent için gazeteciler için çok önemli. Nitekim 1,5 yıl önce hain bir darbe girişimi yaşandı. Medya da demokrasiden bağımsızlıktan yana oldu. Bu toplantının bir başka önemi de Atatürk’ün bu kente verdiği değerdir. Bu özel gün Türkiye’de Basın Onur Günü olarak kutlanacak. Basın Sitesi ile ilgili Sayın Başbakan Yardımcımız Fikri Işık size sürprizi açıklayacak” dedi.

‘CEMİYETİMİZE ALKIŞ İSTİYORUZ’

Ardından kürsüye çıkan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, “Kocaeli Gazeteciler Cemiyetimize bir alkış istiyorum. Türkiye Gazeteciler Federasyonu yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olmuştur. 16 Ocak gerçekten çok önemli bir gün. O gün geldiği zaman 100 kişi yoktu. O dönemin başkanı Halit Yılmaz, bunu uluslar arası haline getireceğiz dedi ve bayrağı Çetin Gürol aldı. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde Basın Onur Günü, Anadolu basını için de son derece önemli olacaktır” şeklinde konuştu.

‘YEGANE MİRAS’

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “16 Ocak sadece basın dünyasının değil Türkiye Cumhuriyeti için de çok önemli dönem noktasıdır. Çünkü Atatürk, Cumhuriyeti halka ilk Kocaeli’den duyurmuştur. Bu bize Atatürk’ten ayrıca yegane mirastır. Gazetecilik toplumun olmazsa olmazdır. Halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için özverili bir şekilde çalışan gazetecinin emeği takdire şayandır. Çünkü gazeteci zaman mekan demez. Gece gündüz kar kış demez. Türk Dünyası Gazeteciler Zirvesi’nin basın camiasında yeni ufuklar açmasının temenni ediyor, gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

‘GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN’

Vali Hüseyin Aksoy ise, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları yurdun dört bir tarafından kurtuluş mücadelesini tüm halkın desteğiyle birlikte verdi. O dönemde basınımızın desteğini de almak amacıyla halkı bilgilendirmek ve cumhuriyeti anlatmak amacıyla bu basın toplantısını Kocaeli’de gerçekleştirdi. Bu yıl Türk dünyasından basın mensuplarının da aramızda bulunduğu süreçte bunu artık uluslar arası boyuta taşımak durumuna geldiğimizi de ifade etmek isteriz. Basın Onur Günümüz kutlu olsun” dedi.

‘ÖNEMLİ ADIMLARDAN’

Ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu toplantıyı İzmit’te gerçekleştirmesi oldukça önemlidir. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından önemli olan toplantıda ‘Türkiye’nin başkenti İstanbul olamayacaktır’ maddesi de yer alıyor. Atatürk, cumhuriyet fikrini ilk defa İzmit’te ortaya atmıştır” dedi. Devamında Işık, “Medya insanlar ile gerçekler arasında yer almaktadır. Medyanın ortada olması ve haberin tüm taraflara eşit durması önemlidir. Medya 15 Temmuz’da da demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur. 2004’te çıkardığımız basın kanunu hükümetimizin attığı önemli adımlardandır. Geçen hafta Başbakanlıkta önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda yerel medya çalışanlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi konuşuldu” dedi.

EVLER TESLİM EDİLİYOR

“Medya çalışanlarımızın ne koşullarda çalıştıklarını çok iyi biliyoruz” diyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Özellikle sahada çalışan arkadaşlarımızın ne kadar yoğun çalıştıklarına en yakın şahitlerden biriyim. Bu yıl 178 gazeteciye ücretsiz tablet dağıtacağız. 2004-2005 yılında depremde mağdur olup hak sahibi olamayan depremzede kardeşlerimiz var. Kocaeli’nin en özel yerinde onlara çok güzel sosyal konutlar yaptık. O konutlar yapılıp bitene kadar her gelişmeyi gazetelerine taşıdılar. Gazeteci arkadaşlar da bizim de sıkıntımız var dediler. Bizden kaynaklanan bazı sıkıntılar oldu. Daha sonra arkadaşlarımızın uygun şartlarda ev sahibi olmaları için çalışmalar yapıldı. 1,5 2 ay içinde anahtarlar teslim edilecek. Ayrıca 2+1 evlerde 16 bin peşin. 180 ay vade 660 TL taksit. 3+1 evlerde 26 bin peşin 180 ay vade 984 TL taksitlendirme yapıyoruz. Güle güle oturun” dedi.

 

ÖDÜL ALAN GAZETECİLER

HABER DALI

SENEM ATAŞ

KERİM YAVUZ

SAMET KAHRAMAN

ŞAHİN OKTAY

ARİF BULUT

HABER FOTOĞRAFI DALI

TAHİR TURAN EROĞLU

ERGÜN AYAZ

MESUT IŞIK

NAZİF CEMHAN ŞEN

RÖPORTAJ DALI

SURİYE ÇATAK TEK

EMRE KURTBAY

SELİN BECER

MEVLÜT SOYSAL

MİZANPAJ DALI

MUSTAFA YAZICI

SEVDA ARSLAN

SELİM UYSAL

EVREN KIZILTAŞ

GÖRÜNTÜLÜ HABER

CÜNEYT HOROZAL

HALİT YILMAZ

CEMAL KAPLAN

REFİK FİDAN

İBRAHİM AKTAŞ

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci23 Nisan 2024 Salı 09:40
  • Tekeller bayiler de boykotta22 Nisan 2024 Pazartesi 16:50
  • Başkan Bıyık koltuğunu çocuklara bıraktı22 Nisan 2024 Pazartesi 16:41
  • Okullara akıl ve zeka oyunları sınıfı22 Nisan 2024 Pazartesi 16:36
  • Çiftçi, koltuğunu minik başkana devretti22 Nisan 2024 Pazartesi 16:13
  • Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım22 Nisan 2024 Pazartesi 15:49
  • Çocuk kulüplerinde 23 Nisan coşkusu22 Nisan 2024 Pazartesi 15:24
  • Darıca’da 23 Nisan dolu dolu kutlanacak22 Nisan 2024 Pazartesi 15:16
  • Fahiş fiyata ağır yaptırım gündemde22 Nisan 2024 Pazartesi 10:10
  • Başkan Ömeroğlu’ndan 23 Nisan Mesajı22 Nisan 2024 Pazartesi 09:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim