• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2501.23 0.69
  • Dolar: 32.5679 0.11
  • Euro: 34.7715 0.11

Başçı'dan Görev Devir Teslim Töreni

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, beş yıllık görev süresini bugün resmen doldurdu. Başçı, görev devir teslim töreninde konuştu.
Başçı'dan Görev Devir Teslim Töreni

Görevi devralan yeni MB Başkanı Murat Çetinkaya da ilk kez söz aldı ve yeni dönem hakkında mesajlar verdi.

Başçı, "Merkez Bankası'nda son beş yılı başkanlık makamında olmak üzere, 12 yılı aşkın süre görev yaptım. Bugün bu önemli görevi gönül rahatlığı ile Sayın Murat Çetinkaya'ya devrediyorum. Bundan büyük mutluluk duyuyorum çünkü bu işi devir teslim ile başlatıp devir teslim töreniyle bırakan ilk başkanım" dedi.

Devir teslim töreninde konuşan Başçı, "Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Sayın Başkanımız Çetinkaya'nın liderliğinde ekonomimizin 2023 hedeflerine önemli ölçüde yaklaşacağına inancım tamdır. Kendilerine kolaylıklar ve başarılar diliyorum ve bu değerli bayrağı gönül rahatlığıyla teslim ediyorum" dedi.

BAŞÇI: 12 YIL BOYUNCA KARŞILAŞTIĞIM SIRADIŞI ZORLUKLARLA SIRADIŞI GÜZELLİKTE GELİŞMELER OLDU

TCMB Başkanlığı görev devir teslim töreni banka idare merkezi konferans salonunda gerçekleşti. Görev süresi bugün mesai saati bitimiyle sona eren Merkez Bankası eski Başkanı Erdem Başçı, görevini Murat Çetinkaya'ya gönül rahatlığıyla devrettiğini belirterek "Merkez Bankası'nda son 5 yılı başkanlık makamı olmak üzere 12 yılı aşkın bir süre boyunca görev yaptım. Bugün 5 yıllık başkanlık görev süremi tamamlayıp bu önemli görevi gönül rahatlığıyla yeni başkanımız Sayın Murat Çetinkaya'ya devrediyorum. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Çünkü Merkez Bankası tarihinde devir teslim toplantısıyla bu işi başlatıp daha sonra devir teslimle devreden ilk başkan olduğumu tahmin ediyorum. Bu da bana büyük bir mutluluk veriyor. Son 12 yıl boyunca karşılaştığım sıra dışı zorluklarla birlikte sıra dışı güzellikte gelişmeler de oldu. Örneğin enflasyonu 35 yıllık bir aradan sonra kalıcı bir şekilde tek haneli seviyelere indirilmesi bu dönemde gerçekleşti. Ekonomimiz son 6 yılda kesintisiz şekilde büyümeye devam etti. Bu başarılı sonuçlar bir takım çalışmasının ürünüdür. Öncelikle bana ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yönetimindeki diğer çalışma arkadaşlarımıza bu önemli görevleri tevcih eden sayın bakanlarımıza, sayın başbakanlarımıza ve sayın cumhurbaşkanlarımıza ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim" ifadelerini kullandı.
 

"BU DEĞERLİ BAYRAĞI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TESLİM EDİYORUM"

 
Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya liderliğinde Türk ekonomisinin 2023 hedeflerine önemli ölçüde yaklaşacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Başçı, "Sayın Başkanımız Murat Çetinkaya, başkan yardımcılığı döneminde bankamızın kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi yönünde önemli katkılar yaptı. Ayrıca 18 Ağustos 2015 tarihinde yayınladığımız yol haritasının tasarımında ve uygulamasında diğer başkan yardımcılarımızla birlikte çok önemli katkılarda bulundu. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Sayın Başkanımız Çetinkaya'nın liderliğinde ekonomimizin 2023 hedeflerine önemli ölçüde yaklaşacağına inancım tamdır. Kendilerine kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Ve bu değerli bayrağı gönül rahatlığıyla teslim ediyorum" diye konuştu.
 
ÇETİNKAYA: FARKLI DÜŞÜNCELERİN KOORDİNE EDİLMESİ BUNDAN SONRAKİ DÖNEMİN TEMEL YAPI TAŞLARINDAN OLACAK
 
Erdem Başçı'nın ardından bir konuşma yapan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Başçı döneminde etkili olduğunu belirttiği ortak akla vurgu yaparak, "Birlikte çalıştığımız dönemi şekillendiren önemli unsurlardan bir diğeri ortak aklı geliştirmeye yönelik çabalar olmuştur. Sorunların çözümüne yönelik disiplinli yaklaşımınız başkanlık döneminizi tanımlayan faktörlerden biridir. Bankamız karar alma süreçlerinde farklı düşüncelerin ve politika önerilerinin ortak bir amaç etrafında koordine edilmesi bundan sonraki dönemin de temel yapı taşlarından olacaktır" dedi.
 
BAŞÇI'YA HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR
 
Konuşmasının sonunda Başçı'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Çetinkaya, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Başkanım, konuşmama son verirken, bugüne kadar Merkez Bankası'na yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı tüm çalışanlarımız, şahsım ve bankamız adına size tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışma hayatınızın yeni döneminde üstün başarılar diliyorum. Yolunuz daima açık olsun"

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim