• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9094.18 0.16
  • Altın: 2324.793 0.78
  • Dolar: 32.3663 0.12
  • Euro: 34.9559 -0.22

’’Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı’na Karşı Ezdirmeyiz’’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, ’’Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı’na karşı ezdirmeyiz. Elbette 7 Haziran gelecek, elbette sandık kurulacak, elbette o sandıklar açılaca...
’’Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı’na Karşı Ezdirmeyiz’’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, ’’Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı’na karşı ezdirmeyiz. Elbette 7 Haziran gelecek, elbette sandık kurulacak, elbette o sandıklar açılacak ve o zaman senin tansiyonunu göreceğiz’’ dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Kocaeli’de düzenlediği mitingde 7 Haziran seçimlerinde barajı aşarak AK Parti’ye karşı yeni demokratik bir alternatif parti olacaklarını dile getirdi. Seçimler sonrasında bir ilkin yaşanacağını dile getiren Demirtaş, “Büyük bir heyecanla hazırlandığımız 7 Haziran seçimleri bu güne kadar yüzü gülmeyenlerin yüzünü güldürecek bir seçim olacak. Türkiye tarihinde ilk defa halk kendi iktidarını yani bağda, bahçede, tarlada çalışanın, fabrikada, atölyede üretenlerin, memurun, köylünün, esnafın iktidarını kurmak için bir umut yaratacak. Biz sadece barajı aşmış olmayacağız, elbette ki yüzde 10 barajı tarumar olacak ama AK Parti’nin gidişiyle birlikte artık demokratik bir iktidar alternatifi ortaya çıkacak. Biz ülkemizi, Türkiye’yi yönetmeye hazırlanıyoruz. Sizler hazırsanız, Kocaeli hazırsa HDP hazırdır” dedi.

SEÇİM VAATLERİNE KAYNAK HESABI

Verdikleri seçim vaatlerinde yapacakları harcamaların kaynaklarının hesaplandığını ifade eden Demirtaş, “Siz asgari ücreti bin 800 TL yapacağız dediğimizde iktidar kıyameti koparıyor. Zannedersiniz ki parayı ceplerinden çıkartıp işçiye dağıtacağız. Kaynak dediğimiz şey bütçedir. Bütçeyi var eden sizin emeğiniz alın terinizdir. Kaynağı nereden bulacaksınız diyorlar. Kaynak sizlerin alın teridir. Sizin ürettiğinizi dağıtırken adil olacağız sadece. Mesele adil paylaşım, mesele adil bölüşüm meselesidir. HDP bunu yapabilecek güçte, inançta, kararlılıktadır” diye konuştu.

’’ASGARİ ÜCRETİ 1800 TL’YE ÇIKARACAĞIZ’’

Türkiye’de diplomalı ve işsiz olarak bulunan kitlenin iş sorununa çözüm olacaklarını da söyleyen Genel Başkan Selahattin Demirtaş, “Biz işsiz tek bir gencimiz kalmayana kadar istihdamı arttırmak için çalışacağız. Haftalık çalışma saatlerini 35 saate düşüreceğiz. Buradan da bir istihdam artışı olacak. Biz belki asgari ücreti bin 800 TL’ye çıkaracağız. Ama işverenin de üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. Yani esnaf da iş veren de yük altında kalmayacak. Bunların hepsinin hesabı kitabı yapılmıştır. Sadece israftan, sadece hırsızlıktan, sadece soygundan vazgeçerek bu ülkede tek bir yoksul bırakmamak mümkündür. HDP bu iddia ile yola çıkıyor” şeklinde konuştu.

’’ONA İŞSİZ KADIN DENİLİR Mİ?’’

Özellikle kadınlar için çalışma yapacaklarını dile getiren Demirtaş, “Sizi ev kadını diyerek işsiz kılığına sokuyorlar ya, evde çalışan kadın işçi, emekçi kadındır. Sosyal sigortasını biz yapacağız. Hükümet olarak, devlet olarak onun sigortasını, evde bulaşık yıkadığı için çalışan kabul edilecek ve ekli olacak. Çünkü o çalışıyor, evinde emek üretiyor, iş üretiyor. Ona işsiz kadın denilir mi? Tarlada da çalışıyorsa, evde de çalışıyorsa kadının emeğine sahip çıkmamız gerekiyor. Ona hak ettiği değeri vermemiz gerekiyor” dedi.

’’BİZ BAŞBAKANIMIZI, CUMHURBAŞKANI’NA KARŞI EZDİRMEYİZ’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan’a fırsat vermiyor ki adam iki kelime konuşsun. Müsaade et o da konuşsun. Madem Başbakanlık koltuğuna oturttun bırak kendini Başbakan gibi hissetsin. Başbakan’ın hakkını korumak da bize düşüyor ne yapalım. Çünkü Cumhurbaşkanı, Başbakan’ı tanımıyor. Kendine oy istiyor. Fakat biz Başbakanımızı ezdirmeyiz. Biz Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı’na karşı ezdirmeyiz. Elbette 7 Haziran gelecek, elbette sandık kurulacak, elbette o sandıklar açılacak ve o zaman senin tansiyonunu göreceğiz. 7 Haziran akşamı sana balkon konuşması yaptırmayacağız. Pencereden, perdenin arkasından bile bakacak yüzün olmayacak. Artık yenilgi göreceksin.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim