• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Başbakan’dan Tüsiad’a Çağrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD’a çağrıda bulunarak, "Türkiye’de asgari ücret bin 500 lira, hatta 2 bin lira, 2 bin 500 lira olsun’ desin. Hadi TÜSİAD çıksın. Karşımıza perde gerisinden çıkmasınlar,...
Başbakan’dan Tüsiad’a Çağrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD’a çağrıda bulunarak, "Türkiye’de asgari ücret bin 500 lira, hatta 2 bin lira, 2 bin 500 lira olsun’ desin. Hadi TÜSİAD çıksın. Karşımıza perde gerisinden çıkmasınlar, açıkça çıksınlar. Konuşacaklarsa açıkça konuşsunlar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen ’Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, seçim kampanyası kapsamında muhalefet partilerinin asgari ücret konusundaki vaatlerine işaret ederek, "Buradan da çağrıda bulunuyorum, her fırsatta açıklama yapan TÜSİAD çıksın bir açıklama yapsın. Türkiye’de asgari ücret bin 500 ya da 5 bin liraya çıkarsa, bazısı da 5 bin lira diyor, açık artırmaya çıktı. Palavrada açık artırmanın önü yok. TÜSİAD’a çağrıda bulunuyorum. Her fırsatta hükümeti eleştirmek için açıklama yapıyor ve ona bağlantılı medya kuruluşları. Çıksınlar istatistiksel hesap versinler. Asgari ücret bin 500 lira olursa kaç işyeri kapanır, asgari ücret 5 bin lira olursa açık işyeri kalır mı? Bunun hesabını bir versinler. Perde gerisinden muhalefet partilerine destek vermek değil. Çıksınlar açıkça destek versinler, desinler ki TÜSİAD çıksın ’Ben Kılıçdaroğlu’nun görüşünü destekliyorum’ desin. ‘Türkiye’de asgari ücret bin 500 lira, hatta 2 bin lira, 2 bin 500 lira olsun’ desin. Hadi TÜSİAD çıksın. Karşımıza perde gerisinden çıkmasınlar, açıkça çıksınlar. Konuşacaklarsa açıkça konuşsunlar. ’AK Parti gitsin de Türk ekonomisi çökse de bir çaresine bakarız’ dediğiniz zaman o çöken ekonominin altında önce siz kalırsınız. Bütün bu işveren teşkilatlarına sesleniyorum, bu ücretleri siz belirlediniz, biz belirlemedik. Ayrıca CHP Genel Başkanı bu kadar asgari ücreti artırmaya meraklıysa belediyelerin elini tutan yok. İzmir Belediyesi çıkarsın asgari ücreti, diğer belediyeler çıkarsın. İstismarın esası burada işte, seçim maskeleri indiriyor. Biz işveren kuruluşuyuz ama eğitimle ilgili, basın özgürlüğü ile ilgili fikir beyan edeceksiniz ama sizi temsil eden işveren kuruluşlarının temsil ettiği asgari ücret konusunda sus pus kesileceksiniz. Aramızdaki fark bu. Biz, açık ve net konuşuyoruz. Mücadelemizi de mertçe veriyoruz, karşımızda da mert görmek istiyoruz mert" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU’DAN VATANDAŞLARA BİR DİZİ MÜJDE

Bütün kadınların en onurlu şekilde yaşaması için her türlü tedbirin alındığına dikkati çeken Davutoğlu, "Kadınlarımıza doğum sonrası ek izin düzenlemeleri yapacaktık. Maalesef Meclis’te muhalefetin blokajı dolayısıyla gerçekleştiremedik. Seçimden sonra ilk çıkaracağımız kanunlardan birisi, çalışan kadınlarımızın doğum izni sürelerinin uzatılması ile ilgili düzenleme olacak" şeklinde konuştu.

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar olduğunu anlatan Davutoğlu, "Birincisi TOKİ’de yeni bir hamle başlatıyoruz. TOKİ Başkanımıza gerekli talimatları verdik. Geçmişte 631 bin konut inşa etmişti, şimdi 200 bin yeni konut projesini hayata geçiyoruz. Başta, emekliler olmak üzere özelikle dar gelirlilere hitap etmek üzere 240 ay vadeli 250 lira taksitle hizmete sunacağız. Kılıçdaroğlu TOKİ’yi bilmediği için bizim iyi şartlarda sağladığımız şeyleri yeni vaat gibi vermeye çalışıyor" diye konuştu.

Devlet memurlarını ilgilendiren bir düzenlemeye de değinen Davutoğlu, "Devlet memurlarının özel sektörde çalışan eş durumları ile ilgili yer değiştirme yönetmeliğinde 3 yıl prim ödeme şartı vardı. Bu 3 yıl prim ödeme şartını 2 yıla düşürüyoruz" dedi.

"2015 YILI YAŞ ÇAY ALIM FİYATINI BELİRLEDİK"

Tarım alanında alınan kararlara ilişkin Başbakan Davutoğlu, "Tarımsal kooperatiflerin borçları ertelenecek ve yeniden yapılandırılacak. Tarımsal sulama birliklerinin elektrik borçlarını kanun çıkaracak yapılandıracağız. Damlama sulama yapanların elektrik fiyatlarını yine 2015 yıl sonundan itibaren mevcut tarımsal sulama fiyatlarının altına çekiyoruz. Eski serası olanların serasını yenilemesi, büyütmek için faizsiz kredi veya hibe programı oluşturuyoruz. Bir kararımız da 2015 yılı yaş çay alım fiyatını belirledik. Geçen yıl 1,5 lira olan bu fiyatı yüzde 13 artışla 1,7 liraya çıkartıyoruz. Kentsel dönüşüm içine girmiş olan alanlarda elektrik düzenlemeleri ile ilgili olarak bu tür kesintiler de yapılmayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim