• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2324.273 0.78
  • Dolar: 32.3322 0.17
  • Euro: 34.9129 0.44

Başbakan’dan Bursa’ya Müjdeler

İstanbul-İzmir otobanı ve hızlı trenle Bursa’nın bambaşka bir çehreye kavuşacağını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, yakında Bursa’dan Muş, Diyarbakır, Samsun, Erzurum, Üsküp ve Kuveyt’e uçak sefer...
Başbakan’dan Bursa’ya Müjdeler

İstanbul-İzmir otobanı ve hızlı trenle Bursa’nın bambaşka bir çehreye kavuşacağını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, yakında Bursa’dan Muş, Diyarbakır, Samsun, Erzurum, Üsküp ve Kuveyt’e uçak seferlerinin başlayacağını açıkladı.

Bursa’da Gökdere Meydanı’nda halka seslenen Başbakan Davutoğlu, İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate ineceğini söyledi. Yakında zamanda Bursa’dan Muş, Samsun, Diyarbakır, Erzurum, Üsküp ve Kuveyt’e uçak seferlerinin başlayacağına dair söz veren Davutoğlu, “Bursa’dan geçmeyen yol, Bursa’ya selam vermeyen kimse kalmayacak. Yenişehir Havaalanı’ndaki yolcu sayısı yeni eklenen seferlerde 2 binlerden 75 bine çıktı. Bursa mademki başşehir, bir kez başşehir olan her zaman başşehirdir. Daha güzeli Üsküp ve Kuveyt’e sefer konulacak. Bursa şifa diyarıdır. Jeotermal merkezidir. Bursa’dan şifa bulmak isteyen bütün turistler için bursa havalimanını en iyi şartlara getiriyoruz. Bursalılara borcumuz ödenmekle bitmez. Bize hep destek verdi. İnşallah borçlarımızı birer birer ödeyeceğiz. Bursa’ya gelip de Bursaspor’dan bahsetmeden olmaz. İnşallah stadyumunuz timsah arena 45 bin kişilik stadı açıyoruz. 3 büyükler denirdi eskiden, Trabzon katıldı bursa da katıldı 5 büyükler oldu. Bursa’ya da bu yakışır. Bursaspor’a da bu yakışır” diye konuştu.

BURSA’YA SÖZ VEREN BAŞBAKAN, BURSALILARDAN SÖZ ALDI

Şehir hastaneleri projesinden bahseden Davutoğlu, “Bursa’ya bin 300 yataklı Türkiye’nin en büyük şehir hastanelerinden birini yapıyoruz. 700 yataklı Çekirge Devlet Hastanesi’ni de en kısa zamanda hizmete koyacağız. İznik, Orhangazi, Gemlik Devlet Hastanelerini yapıyoruz. 80 bin metrekarelik alanlı eğitim kampüsü yapacağız. Bin 400 konut daha yapıyoruz. Kentsel dönüşümü en iyi şekilde Bursa’da yapıp vatandaşlarımızın bütün sorunlarını çözeceğiz. Bursa tarihimizin merkezidir. Tarımın sanayinin mimarimizin merkezidir. Turizmin merkezidir. Bursa’yı tekrar eski ipek yolundaki haşmetli günlerine geri götürmeye var mısınız? Türkiye’yi 2023’e doğru dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri yapmaya var mısınız? Bu yolda yürürken kaos çıkarmak isteyenler. Koalisyon hesabı yapıp Türkiye’nin eski karanlık yollarına götürmek isteyenlere karşı istikrar demeye var mısınız? Refah demeye var mısınız? İtibar demeye var mısınız? Bursa, her zaman AK Parti’nin yanında oldu. 7 Haziran’da da Bursa yanımızda mı? Bursalı söz verdi mi yapar. Allah yardımcımız olsun” diye sözlerini sonlandırdı.

“AK PARTİ BURSA’YA GÜVENİYOR”

Davutoğlu’nun 8 Haziran’da Başbakan olarak yeni hükümeti daha güçlü kuracağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç ise, “7 Haziran başarısını ve en büyük zafer müjdesini Bursa’dan alacağımıza inanıyorum, sizlere güveniyorum. 2011 seçimlerinde Allah’a hamdolsun 11 milletvekili çıkardık. 30 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’ni ikinci defa 18 belediyenin 16’sını da sizlerin desteğinizle kazandık. Çok şükür tarihimizde ilk defa halkımız sandık başına gitti. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımızı kendi ellerimizle seçtik. Bursa yüzde 55 ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı daha birinci turda cumhurbaşkanı seçti. Bursa2011’de ve 2014’te ve 10 Ağustos’ta AK Parti’ye büyük destek, gönül verdi. Türkiye ortalamasının çok üzerinde katkı sağladı. Bursa’nın karnesindeki yazılı başarılardan birkaç tanesi. 2002’de, 2007’de, 2011’de başarılıydık. Üç genel seçimi her zaman en yüksek oy oranlarıyla kazandık. 3 mahalli seçim geçirdik. Bursa hep başarılıydı. Bursa’nın tarihinde ilk defa büyükşehir belediyesini iki kez üst üste kazanmak başarısını Bursa gösterdi. Çok şükür her referandumda evet oyları Bursa’dan çok oldu. 13 senede 9 seçim başarısı yaşamış alnı açık başı dik AK Parti mensuplarıyız. Her seçimde bize destek veren Bursa’nın güzel insanlarına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

ARINÇ’TAN VEDA

Arınç, “Gökdere’deki bu heyecan 7 Haziran’da da yeni bir destan yazacağımızı Bursa’nın yeni başarılar ekleyeceğini gösteriyor. Sizlere güveniyoruz. Bu dönem ara veriyoruz. Sizleri temsil etmekten dolayı hayatımın en büyük şerefini yaşadım. Bunu bahşeden Bursalı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu dönemde yeni milletvekillerimiz yeni bakanlarımız Bursa’yı temsil edecekler. Ben de Bursalı bir kardeşiniz olarak hayatımın son gününe kadar hep Bursa’nın, hem AK Parti’min hizmetinde olacağım” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, “AK Parti hep milletten yana oldu. Milletle beraber yürüdük. Milletle beraber bu yolculuğa Bursa’nın liderliğinde devam edeceğiz. Nasıl kurucu genel başkanımıza sahip çıktıysa, onu Cumhurbaşkanı yaptıysa yeni Türkiye’de yeni Türkiye’nin yeni Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile kalkınma, istikrar ve büyüme diyeceğiz” şeklinde konuştu.

SICAKTAN BAYILANLARA 112 MÜDAHALE ETTİ

Bu arada, en öndeki bir kadın, o kadar kalabalığın içinden seslenerek Başbakana sesini duyurdu. Başbakan talimatıyla bayan hayranı yanına alındı. AK Parti Bursa milletvekili adayı Bennur Karaburun için platformun arkasına engelli için mekanizma oluşturuldu. Halkı Karaburun ile selamlayan Davutoğlu, milletvekili adayı ile özel ilgilendi. Sıcak havadan fenalaşan vatandaşlara sağlık çalışanları anın müdahale etti. Yaklaşık 10 bin kişinin bulunduğu alanda görevliler vatandaşlara su dağıttı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim