• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 14°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9530.47 -0.18
  • Altın: 2471.923 0.01
  • Dolar: 32.4593 0.18
  • Euro: 34.7099 0.13

Başbakan’dan 23 Nisan Mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yok. Tarihimiz bu konuda çok sayıda örnekle dolu" dedi. Başbakan Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal E...
Başbakan’dan 23 Nisan Mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yok. Tarihimiz bu konuda çok sayıda örnekle dolu" dedi.

Başbakan Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Türk milletinin tarihinin en sıkıntılı dönemini 20. yüzyılın ilk çeyreğinde geçirdiğini anımsatan Davutoğlu mesajında, "Bağımsızlık ve hürriyetimize kasteden düşmanlar, milletimizi tarihin bir öznesi olmaktan çıkartmak istemişlerdir" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 95 yıl önce bugün Ankara’da açılmasının tarihte önemli bir dönüm noktası teşkil ettiğini belirten Davutoğlu, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan’ın milletin istiklal uğrundaki kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu paylaştığı gün olduğunu vurguladı. Genç, yaşlı, kadın, erkek bütün eşhasıyla omuz omuza veren milletin, hürriyet ve bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı destansı bir mücadele verdiğine dikkat çeken Davutoğlu, "Müstevlilerden aman dilenmeden kıt imkanlarla şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, elde ettiği zaferle al bayrağımızı özgürce göndere çekmeyi başarmıştır. 23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Tarihimiz bu konuda çok sayıda örnekle doludur" ifadelerini kullandı.

23 Nisan’ın aynı zamanda, geleceğin güvencesi olarak görülen, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin devredileceği çocukların da bayramı olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"İstiklal Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan’ın bu açıdan da ayrı bir manası vardır. Daha özgür, daha aydınlık, daha huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini temsilen, bugün aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Hükümet olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın milli ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları, ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur.

Bu inanç ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakar üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. İstiklal mücadelesinde özveriyle görev almış Anadolu’nun her bir evladına rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en samimi duygularla kutluyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim