• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9060.71 2.88
  • Altın: 2292.356 0.73
  • Dolar: 32.3135 0.18
  • Euro: 35.0966 -0.04

Başbakan Yıldırım, Der Spiegel'in hedefte Kürtlerin olduğu iddiasını yalanladı

Başbakan Binali Yıldırım, vize serbestine ilişkin olarak, "Bu anlaşmaların uygulanmaması halinde mülteci sorunu sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da hissedilecek bir sorun haline gelecektir." ifadesini kullandı.
Başbakan Yıldırım, Der Spiegel'in hedefte Kürtlerin olduğu iddiasını yalanladı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Ofisi'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları; 

'BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNE TOP YEKÜN SAVAŞ AÇTIK'

Sabah 07:00 sularında Cizre'de bombaya yüklü kamyonla bir intihar saldırı gerçekleşti. Bu hiç şüphesi alçak PKK'nın saldırılarından bir tanesidir. 11 polisimiz şehit oldu. Kalleş terörü sevindirmeyeceğiz. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni esir alamaz. Bu terör örgütlerinin hepsine top yekün savaş açtık. 

'KÜRTLERİN HEDEFTE OLDUĞU İDDİASI YALAN'

Alman Der Spiegel gazetesinin Türkiye'nin üç yıl boyunca DAEŞ'i "tolere" ettiğini ve şimdi Cerablus operasyonunu PYD'yi engellemek için gerçekleştirdiğini, hedefte ise Kürtlerin olduğu iddiası yalandır. 

'TSK, TERÖR TEHDİDİ ORTADAN KALKASIYA KADAR BÖLGEDE KALACAK'

DAEŞ ve diğer terör grupları bölgeden çıkasıya kadar bölgede kalacağız.

'HİÇBİR ALÇAK GİRİŞİMİ KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAYACAK'

Türkiye'nin 2023 hedefi için yeni hedefleri ortaya koyacağız. Türkiye'nin başında bela olan bu terör örgütünü de çökerteceğiz. Hiçbir alçak girişim kardeşliğimizi bozmayacak.

Türkiye- Bulgaristan komşuluğun yanı sıra, iyi iki dost ülkedir. İkili ilişkilerimiz gittikçe ilerlemektedir. NATO başta olmak üzere birçok uluslararası arenada birlikte çalışıyoruz. Her ülke halkının istediği ve arzuladıklarını hiç geciktirmeden uygulamaya koyuyoruz. Bulgaristan'la geliştirdiğimiz bu ilişkiler, AB ilişkilerine de olumlu yansımaktadır.

'MÜLTECİ SORUNU SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL, AVRUPA'DA DA HİSSEDİLECEK'

Ortadoğu ve Irak'ta devam eden savaş nedeniyle Türkiye, 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Mültecilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu sorun bölgesel ve küresel bir sorun olduğu asla akıldan çıkarılmamalıdır. Avrupa'nın mülteciler konusunda sorumluluk alma zamanı gelmiş ve geçmektedir. Ekim sonunda yürürlüğe girmesi beklenen vize serbesti ve geri kabulun sonuçlandırılması hayati önem taşımaktadır. Bu anlaşmaların uygulanmaması halinde mülteci sorunu sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da hissedilecek bir sorun haline gelecektir.

'SOYDAŞLARIMIZ İLİŞKİLERİMİZİN TEMELLERİNİ OLUŞTURUYOR'

15 Temmuz darbe girişiminde Bulgaristan, Türkiye'ye açık destek verdi. Bu açık destek için teşekkür ediyorum. İki ülke arasındaki sorunları çözeriz, geçmiştede çözdük. Yeni dalgaların oluşmaması için sınırımızda güvenlik önlemi aldık. DAEŞ ve diğer unsurları temizliyoruz ki insanlar evlerinden ve barklarından olmasınlar. AB, bir an önce sorunu ele almalı. Gerek Türkiye'de gerekse Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımız bizim ilişkilerimizin çimentosudur. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim