• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 8991.27 2.10
  • Altın: 2276.601 0.03
  • Dolar: 32.3101 0.17
  • Euro: 35.0399 -0.15

Başbakan Telefonla Aradı, Tebrik Etti

Kobani’de geçen yıl IŞİD ile girdiği çatışmada yaralanarak Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine dönen Ramazan Toy ile Cemile Kürkçi düzenlenen törenle dünya evine girdi. Başbakan telefonla görüştüğü çifte m...
Başbakan Telefonla Aradı, Tebrik Etti

Kobani’de geçen yıl IŞİD ile girdiği çatışmada yaralanarak Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine dönen Ramazan Toy ile Cemile Kürkçi düzenlenen törenle dünya evine girdi. Başbakan telefonla görüştüğü çifte mutluluk diledi.

Esmer Çayır Mahallesi’nde bir düğün salonunda yapılan törene AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Başbakan Başmüşaviri Sevinç Alkan Özcan, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ramazan Toy ile Cemile Kürkçi’nin nikah şahitliğini AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Kaymakam Hamza Erkal yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun telefonundan görüştüğü damat ile geline mutluluklar diledi. Başbakan ile telefonda konuşan Ramazan Toy’un annesi Gülaser Toy, “Allah senden razı olsun. İnşallah hepsi bu şekilde geri döner. İnşallah herkes mutlu olacak. Elinizden geliyorsa bu meseleyi çözün. Hepimiz bu meselenin çözülmesini istiyoruz. Benim için Kürt Türk fark etmiyor, hepimiz biriz. Dağdakileri ve hapistekileri hepsini senden istiyoruz. Çözüm bekliyoruz ama senden daha fazla bekliyoruz. Herkesten daha çok sizden bekliyoruz. Allah senden razı olsun. Allah kimsenin gözünü uzak yerde bırakmasın” dedi.

“RAMAZAN’IN HİKAYESİ ÇÖZÜMÜN HİKAYESİ ASLINDA”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Karahan, muhabirin sorduğu başbakan telefonda ne dedi sorusuna ise ; “Sayın başbakanımız çözüm sürecinin lider şahsiyeti olarak elbette bireysel hikayeleri de çözümün makro boyutta devamı kadar bireysel hikayelere de hassasiyeti olan insani yönüyle de insanımızı sahiplenen bir lider. Ramazan kardeşimizin yeni bir hayata Cemile kardeşimizle birlikte başlamasına da aynı samimiyetle sahiplenen bir Başbakan olarak hem devletimizin bu evliliğin gerçekleşmesindeki maddi ve sosyal destekleri bir tarafta, aynı zamanda da kişisel olarak ta kendileri ile iletişim kurmayı arzu ettiler. Dolayısıyla bu nikah vasıtasıyla da biraz önce hem gelin hanımla hem damat Ramazan kardeşimizle hem de Güleser annemizle konuşarak iyi dileklerini bir anlamda Ramazan çözüm sürecinin artık bir gün gelecek sembol şahsiyetlerinden biri olarak hatırlanacak. Ramazan’ın hikayesi çözümün hikayesi aslında. Bir milletin çözüme ve barışa nasıl sahiplendiğini somut bir göstergelerinden biri oldu. Bu anlamda da sayın Başbakanımız tebrik ve takdirlerini ifade etti” dedi.

Başbakan’ın hediyelerini kendisi aracılığıyla gönderdiğini belirten Karahan, “Ramazan da Cemile de bundan sonra bizim öz kardeşimizdir. Benim bir evladım var ama iki evladım daha var. Benim daha önce aile ile tabi Diyarbakırlı annelerin tamamı ile bölge milletvekili olarak çözüm sürecini hem bir akademisyen hem bir siyasetçi olarak takip eden ve katkı vermeye çalışan bir bölge siyasetçisi olarak onlarla bir gönül, dostluk bağımız var. Diyarbakırlı annelerin gerçekten şanlı ve bir insan olarak bir kalp taşıyan herkesin kalbini titretecek samimiyetteki o direnişleri esnasında ilişkilerimiz gelişmişti. Daha sonra Ramazan’ın eve dönüşü ile bizim mutluluğumuz da arttı.

Diyarbakırlı aileler kapsamında genel merkezimize gelerek Başbakanımızla bizzat görüşmüşlerdi. Keza Sayın Cumhurbaşkanımızla da ve bu çerçevede konumuz olan ailelerden birinin evladının yeniye doğru ve birlikte mutluluk üretecekleri, birbirine mutluluk damıtacakları hayata başlayacaklarını düşününce de gerçekten çok büyük bir memnuniyeti söz konusu oldu. Bu memnuniyetini de somut bir biçimde ifade etti kanaatindeyim” dedi.

Karahan, ayrıca damada iş konusunda gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Dünya evine giren Ramazan Toy da, gazetecilerin, “Başbakan çocuk istedi mi” sorusuna, "Çocuk istemedi halimi hatırımı sordu” dedi.

Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Başbakan Davutoğlu tarafından gönderdiği altın bileziği geline taktı. Takı törenini ardından gelin ve damat halay çekti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim