• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8990.32 2.08
  • Altın: 2294.072 0.80
  • Dolar: 32.3253 0.22
  • Euro: 35.0595 -0.13

Başbakan: Papa Ne Diyorsa Aynısını Söylüyorlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve HDP’yi sert dille eleştirerek, “Zulmü biz gördük. Papa ne diyorsa, Ermenistan ve Diaspora ne diyorsa aynısını söylüyorlar. Türkiye’ye karşı kurulmaya çalışılan bu kısk...
Başbakan: Papa Ne Diyorsa Aynısını Söylüyorlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve HDP’yi sert dille eleştirerek, “Zulmü biz gördük. Papa ne diyorsa, Ermenistan ve Diaspora ne diyorsa aynısını söylüyorlar. Türkiye’ye karşı kurulmaya çalışılan bu kıskaca karşı ayakta durmaya var mıyız?” dedi.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte coşkulu kalabalığı selamladı. Ardından konuşan Davutoğlu, 22. mitingini Bitlis’te düzenlediğini belirterek, “Sizlerin hepinize selam olsun. Bitlis’e ilham almaya geldim. Bitlis’in toprağında, her taşında irfan, edep ve haya vardır. Bitlis’in huzuruna geldim. Kanaat önderleriyle bir araya gelirken, öyle bir söz söyle ki içim yandı. ‘Eskiden bizi karakola çağırıyorlardı, şimdi bizi Başbakan çağırıyor’ diyor. Bende ona dedim ki bu yiğit insanların huzuruna gider, dua isteriz, Bitlis’in irfanını yanımızda görmek isteriz. Birlik ve beraberlik yolunda yanımızda mısınız? Üçte üç yapacak mıyız?” dedi.

Bugün Bitlislilere ortak kaderimizden bahsedeceğini dile getiren Davutoğlu, “Birisi Malazgirt’te Türklerin ve Kürtlerin birlikte omuz omuza vermesidir. İkincisi Selahattin Eyyubi’nin ordusunun Kudüs’te Haclı ordusuna karşı mücadelesidir. Üçüncüsü Hamidiye Alayı’ydı. Şimdi bizim dönemimiz. AK Parti dönemi dördüncü dönemi temsil ediyor. Tekrar milletimizi bir, beraber kılmak için yeniden bir gelecek için milli birlik beraberlik diyoruz. Bitlis yanımızda mı? 7 Haziran’da dünyaya haykırmaya var mısınız? Biz bu tarihi çizgiden geliyoruz. Referans noktamız belli, ama Türkiye’de öyle yanlış adımlar atıldı ki. Bugün milleti bir ve beraber kılan tek parti AK Parti’dir. Birde CHP, HDP ve MHP zihniyeti var. Bitlisliler bakınız CHP ve HDP ikiz kardeş haline geldi ikisi birden Diyanet’e, İmam Hatip okullarına karşı çıkıyor. Çünkü onlar Bitlisin irfanından ders almadılar. Bu toprakların öz evlatlarının dilleri, kültürleri yok sayıldı. Biz bütün bu yok sayılmaları tarihin çöplüğüne attık. Nasıl CHP Türkleri tarihinden kopardıysa HDP ise Kürt vatandaşlarımızı tarihinden koparmanın peşinde. İkisi de Diyanet’e karşı. Çünkü geçmişte Kürt vatandaşlarımızı istismar ederek siyaset yaptılar, şimdi ise Alevi vatandaşımızı istismar ediyorlar. Biz ise 78 milyon vatandaşımızı bir ve beraber kılmak için yola çıktık, bu kardeşliği geleceğe taşımaya hazır mıyız? Bizim için her zaman insan onuru önemli. Türkiye’de tarihi bağları koparmaya çalışırken, diğer taraftan da AK Parti iktidarını zayıflatmaya çalışıyorlar. Her zaman söylüyorum, biri Türk biri de Kürt bası. 2001’den bu yana bu anlayışa karşı meydan okuduk. Olağan üstü hali kaldırdık. Kürtçe isimleri yasaklayan bir anlayış vardı. Güroymak’a Norşin ismini verdik. Bütün Türkiye’de bunu yaptık. Bu tuzaklara karşı milli birlik ve beraberlik demeye kararlıyız. Bitlisli şair Şükrü Bitlisi ‘Türk ile Türk, Kürt ile Kürt’üm’ diyor. Bizde Kürt’le Kürt oluruz, ayrımcılığa izin vermeyiz, yapılan bütün ayrımcılıklar tarihin çöplüklerine atılmıştır. Başörtü yasağını kim kaldırdı. Özgürlükleri kim getirdi. Türkiye’de özgürlüklerin, özgürlük üzerine inşa edilecek demokrasinin tek adresi AK Parti’dir” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN YUHALANMASINA İZİN VERMEDİ

Türkiye’nin bütününde vatandaşlarla buluşan tek partinin AK Parti olduğunu dile getiren Davutoğlu, diğerlerinin vatanın belli bölgelerinde belli kesimlere hitap ettiğini söyledi. Bu sırada kalabalığın Kılıçdaroğlu’nu yuhalaması üzerine için vermeyen Davutoğlu, “Ne diyor Kılıçdaroğlu, ‘Biz Bitlis’e gelmedik. O yüzden bize oy vermediniz’ Ya sen buraya gelsen ne olur? Ey Kılıçdaroğlu mesele senin Bitlis’e gelmen değil, mesele Bitlis’in, milletin ruhunu anlayabilmen ama anlamıyor ki. Milletle diz dize oturamıyor ki, milletin dilini anlamıyor ki. Kardeş kılın bu halkın ruhunu, dünyasını, hayasını anlayacaksınız ki birlikte yol alabilesin. CHP ve HDP milleti anlamıyor. Bu milletin tarihiyle yabancılaşarak ruh ikizi olmuşlardır. Ne HDP, ne CHP bu milletin tarihi ile barışık değildir. Onlara artık CHDP diyebiliriz. Bir tarafta tek zihniyetli CHP, diğer tarafta HDP. ‘Allah Kürtçe bilmiyor mu?’ sorusu soruyor. Böyle bir soru sorulabilir mi? Bütün diller mukaddestir. Hepsi aynı güzel tevhit mesajı verir, aralarından bir fark gözetmeyiz, ama tek parti döneminde ezanı aslından koparan zihniyetle ‘Allah Kürtçe bilmiyor mu?’ zihniyeti aynı zihniyettir. AK Parti; tarihle milleti yeniden buluşturan iktidardır. En önemlisi de devletle milleti barıştıran, kucaklaştıran iktidardır. Devletle millet arasında zıtlık oluşturanlar, ikna odalarında zulüm yapanlar, işte eski Türkiye budur. Eski Türkiye’ye son veren AK Parti’dir. Türkiye’nin her yerinde al bayrak altında herkes özgürce yaşayacak. Yine tarihe yabancılaştırma, bu ülkede yaşayanların kültürüyle yabancılaşanlar eğer Bitlis’in irfanından faydalansaydılar ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ demezlerdi. Bunu diyenlere bu toprakları bırakır mıyız?” diye konuştu.

“PAPA NE DİYORSA AYNISINI SÖYLÜYORLAR”

Bitlis’in büyük ızdıraplar yaşadığını belirten Davutoğlu, “Birinci Dünya Savaşı’nda buralar yakılıp yıkıldı. CHP ve HDP başkanları yurtdışına gidip Bitlis’in de içerisinde yer aldığı Ermenistan haritaları önünde konuşmalar yapıyorlar. Biz buna izin verir miyiz? Şimdi Bitlis’i böyle yakıp yıkanları unutup, bizim dedelerimizin soykırım yaptığı iddialarına destek verenlere destek verecek miyiz? Zulmü biz gördük. Asırlarca bu topraklarda beraber yaşadık. Papa ne diyorsa, Ermenistan ve Diaspora ne diyorsa aynısını söylüyorlar. Türkiye’ye karşı kurulmaya çalışılan bu kıskaca karşı ayakta durmaya var mıyız? Bütün bu kıskaç hareketlerine karşı, CHP, HDP ve paralele karşı, eski Türkiye’nin sözcülüğünü yapan MHP’ye karşı yeni bir Türkiye doğuyor demeye var mısınız? Türkiye 70 sente muhtaç hale gelmişti. Demokrasi ve ekonomik kalkınmadan memnun musunuz? Bölgede biz çözüm süreci derken, hem demokrasi hem ekonomik kalkınma dedik. Türkiye ayakları üzerine kalkmışken birçok tuzaklar kurdular. Gezi, 17-25 Aralık, daha sonra 6-7 Ekim olaylarını yaymaya başladılar. Bütün bu tuzaklara yeni bir ders vermeye var mısınız? Şimdi büyük bir tuzakla 7 Haziran’ AK Parti’nin zayıflanacağı beklentisi içerisine girdiler. Ne olursa olsun çözüm süreci kararlılıkla sonuca ve nihayete kavuşacaktır. Türkiye’de nifak tohumu ekmeye çalışanlara fırsat verilmeyecektir. Ekonomik kriz beklentisine girdiler, ama yanıldılar. Ekonomide kaos bekleyenler daha çok bekleyecekler. Bunun için herkesin huzurunda bir kez daha söylüyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yolunda kararlılıkla devam edecektir. Çözüm süreciyle kıyamete kadar kardeşlik diyeceğiz. Kardeşlik demeye var mısınız? Türk, Kürt, Zaza ve alevi el ele kıyamete kadar yürümeye, dünyaya adalet dersi vermeye var mısınız?” ifadelerini kullandı.

Bitlis’e yapılan hizmetlere de değinen Davutoğlu, “Bitlis ilim diyarı olmaya devam edecek. Bitlis’e çok müjdemiz var. OSB’nin yanında lojistik merkezi koyacağız. Bitlis’te havaalanı için etüt çalışmalarına başlıyoruz. Bitlis’i kavşak şehirlerden biri yapacağız. Kuzgunkıran-1 tünelini yaptık, ikincisini de yapacağız” şeklinde konuştu.

Halka hitap ettikten sonra çarşı merkezinde esnafı da bir süre gezen Davutoğlu, miting öncesi ise Bitlis Valiliği’ni ziyaret ederek kanaat önderleriyle basına kapalı olarak bir araya geldi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim