• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8980.39 1.97
  • Altın: 2281.96 0.26
  • Dolar: 32.3217 0.25
  • Euro: 35.018 -0.28

Başbakan Koltuğunu Devretti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ilkokul öğrencisi Pelin Su Topraksoy’a devretti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...
Başbakan Koltuğunu Devretti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ilkokul öğrencisi Pelin Su Topraksoy’a devretti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Ankara Demirlibahçe İlkokulu 3. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Pelin Su Topraksoy’a devretti. Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen kabulde Başbakan Davuoğlu, çocuk kabine üyeleri ile bir süre sohbet etti. Batıkent İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Bozkurt temsili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, babası 2006 yılında Bingöl’in Genç ilçesinde şehit düşen Melike Hazal Bayık Milli Savunma Bakanı, gazi çocuğu Nehir Öykü Aliusta Çevre ve Şehircilik Bakanı, Mithat Enç Görme Engelliler Okulu öğrencisi Gökhan Yolal ise Orman ve Su İşleri Bakanı oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Kazan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mustafa Yusuf Uslu’nun "Yerli arabayı yapmayı düşünüyorum" sözleri üzerine Davutoğlu, "Dört tekerlekli olacak değil mi" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Hilal Yılmaz ile sohbet eden Davutoğlu, "Yeni petrol buldun mu? Petrol bul, doğalgaz bul bizi kurtar bu işlerden" dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Koç İlkokulu öğrencisi Elif Gök’e de dönerek, "Ama sen az gıda alıyorsun galiba" diyen Davutoğlu, çocuk bakanla bir süre sohbet etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Başbakan Davutoğlu’nun yanında yer aldı. Kısa süreliğine Milli Eğitim Bakanı olan Yeşiltepe Ortaokulu öğrencisi Mina Geçer ile sohbet eden Davutoğlu, "Tanıyor musun eski Milli Eğitim Bakanımızı" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Sincan İMKB Ortaokulu öğrencisi down sendromlu Harun Sezer Arslan, kabine üyelerinin oturduğu masadan kalkarak basın mensuplarının bulunduğu alana geldi. Başbakan Davutoğlu da Harun Sezer’in yanına geldi. Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Arslan’a karayolları, demiryolları işlerinin nasıl olduğunu sordu.

"BUGÜN, 23 NİSAN DOLAYISIYLA BAKANLAR KURULU’NU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDIK"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tek tek bakanlardan brifing aldığını belirterek, "Güzel hizmetlere inşallah vesile olsun. Bugün Bakanlar Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırdık 23 Nisan dolayısıyla. Anıtkabir’de çocuklarımız vardı. Onlara egemenlik diyorum, onlar da ’kayıtsız şartsız milletindir’ diyorlar. Hep beraber burada da diyelim mi? Benim yapacağım da bu olsun bugün" diyerek çocuklarla birlikte "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dedi.

“Meclis’te göreve başlarken biz hep bunu söyleriz" diyen Davutoğlu, "Milleti temsil ediyoruz ve başka hiçbir şeyi temsil etmiyoruz. Sizler de milletin hizmetindesiniz bakanlar olarak. Bugünkü gündemimiz 23 Nisan Çocuk Bayramı. Hepinizin bayramınızı tebrik ediyorum. Şimdi siz büyüksünüz, biz çocuk olalım. Bayram sizlerin ve bizlerin bayramı. İlk Meclis’i açan büyüklerimize, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere teşekkürlerimizi iletiyoruz. İlk hükümetimizi ve bakanlarımızı da rahmetle anıyoruz. Şimdi ben yerimi yeni başbakanımıza, gerçek başbakanımıza bırakıyoruz, Pelin Hanım’a. Buyurun, gel bakalım. Şöyle ceketimi ilikleyeyim önünüzde Sayın Başbakanım, lütfederseniz bu makam artık sizindir. Ben, sadece sizin talimatlarınızı yerine getiren bir müsteşar gibi yardımcınız olacağım, oldu mu? Kabul ediyor musunuz? Yardımcı olabilir miyim size hanımefendi? Koltuklar böyle yüksek görünürler ama çok önem vermemek lazım. Bu çiçekleri de size vereyim efendim" ifadelerini kullandı.

Koltuğu Başbakan Davutoğlu’dan devralan Pelin Su Topraksoy yaptığı konuşmada, "Değerli bakan arkadaşlarım, Bakanlar Kurulu 23 Nisan olağanüstü oturumunu açıyorum. Bugünkü gündemimiz 23 Nisan Çocuk Bayramı’dır. Öncelikle hepinizin bayramınızı tebrik ediyorum. Bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bütün dünyada bütün çocuklar sevgi, huzur ve barış içinde yaşasın istiyorum" dedi.

ORMAN BAKANI 12 METRELİK PİTON YILANIYLA İLGİLİ YAŞANAN SORUNU DİLE GETİRDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı olan görme engelli öğrenci Gökhan Yolal, "Su işleri devam ediyor, 12 metrelik piton yılan bulundu. Baraj çalışmasında kepçe, kazma birden 12 metrelik bir piton yılanı kaldırıyor. Yılan öyle uzunmuş ki, 12 metreden fazla olduğunu düşünüyoruz. Yılanın kuyruğu hala toprağın içindeymiş" dedi.

Başbakan Pelin Su Topraksoy, "Biz 2015 yılındayız, daha hiçbir nükleer santralimiz yok. Bu açıdan biraz kötüyüz ülkemizde" diyen AB Bakanı ve Başmüzakereci olan Cenk Yakın Ortaokul öğrencisi Yaşar Kutay Acar’a bu yöndeki sitemini iletti. Bir gazetecinin başkanlık sistemine ilişkin sorusuna Pelin Su Topraksoy’un, "Biz başkanımızı seçtik yani" cevabını vermesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Başka bir gazetecinin "Çözüm süreciyle ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Pelin Su Topraksoy, "Kardeşlik" cevabını verdi.

Muhalefet partilerinin vaatlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine küçük Başbakan, "Bol keseden harcamamak lazım" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koltuğunu devrettiği Pelin Su Topraksoy ve çocuk kabine üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra çocuklarla birlikte ’Gençlik Marşı’nı söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim