• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2498.772 0.59
  • Dolar: 32.5928 0.15
  • Euro: 34.7115 -0.04

Başbakan Genç Seçmeniyle İşaret Dilinde Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl mitinginde kendisine Bingölspor atkısı veren sağır ve dilsiz bir genç ile işaret diliyle konuştu.Ahmet Davutoğlu, Bingöl’ün kendilerine Zazaca ‘Hoş geldin Ahmet Hoca’...
Başbakan Genç Seçmeniyle İşaret Dilinde Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl mitinginde kendisine Bingölspor atkısı veren sağır ve dilsiz bir genç ile işaret diliyle konuştu.

Ahmet Davutoğlu, Bingöl’ün kendilerine Zazaca ‘Hoş geldin Ahmet Hoca’ dediğini ve buna karşılık da kendilerinin Bingöl’e ‘Hoş bulduk’ dediklerini dile getirdi. Bingöl’e selam yollayarak konuşmasına başlayan Ahmet Davutoğlu, “Bizim davamızı 78 milyon anlar ama en iyi de Bingöllüler anlar. 29 Ekim 2011 tarihinde bir kahraman kadın Hatice Belgin, çocuklarının üzerine yürüyen intihar bombacısına karşı kendini siper etti, selam olsun Hatice bacıya selam olsun. Bugün sizlerle çözüm süreci, kardeşlik üzerine konuşacağım. Milli birlik, milli kardeşlik demeye devam edecek miyiz? İşte onun için Bingöl özeldir. Bizim kadınlarımız yiğittir, işte onun için inadına barış, inadına kardeşlik diyoruz” diye konuştu.

“HATİCE BELGİN GİBİ BAŞKA KARDEŞLERİMİZİN CANI YANMASIN”

Konuşmasında Bingöl’de canlı bombalı saldırıdan çocuklarını korumak için şehit düşen Hatice Belgin’e selam gönderen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bir daha Hatice Belgin kardeşimiz gibi kimsenin canı yanmasın diye, hiçbir çocuğumuz yetim öksüz kalmasın diye çalışıyoruz. Biz buraya gelirken sadece 7 Haziran konuşmaya gelmedik. Sizinle kıyamete kadar sürecek kardeşliği konuşmaya geldik, çözümü, demokrasiyi, özgürlüğü konuşmaya geldik. Yüreğimizde nasıl Hatice bacının acısını taşıyorsak Diyarbakır annelerinin acısını da yüreklerimizde taşıyoruz. Her biriyle konuştum, bir insan olarak yüreğim yandı. İşte biz şehit annelerinin yüreğine, Diyarbakır annelerinin yüreğine ateş düşmesin diye çalışıyoruz. Anneler günü gelirken bir ses verin, annelerin acılarını sona erdirmeye kararlı mıyız? Bir daha anneler gününde hiçbir annenin yüreğine ateş düşmesin diye çalışıyoruz. Tarihi bir yol kavşağındayız onun için hepimiz bu sürece sahip çıkmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“BÖLGEYİ KAOSA ÇEVİRDİLER”

6-7 Ekim olaylarına da değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölgenin kaosa çevrilmek istendiğini ancak buna Bingöllülerin müsaade etmeyeceğini söyledi. Davutoğlu, “6-7 Ekim olaylarında bölgeyi kaosa çevirdiler, gencecik çocukları atanlara her şeyi diyebilirsiniz. 6-7 Ekim olaylarında ortalığı kana bulandırmaya çalıştılar. Ama Bingöl’ün yiğit bir emniyet müdürü sokaklara çıktı, Bingöl ile kucaklaşırken hain teröristler saldırı düzenledi. O şehitler Bingöl’ün şehitleridir. Atalay Bey ile gelmeden yolda telefonda konuştum, Bingöl’e bizden selam edin dedi. Bir taraftan silahı elinde tutup diğer taraftan batıda demokrasi diyorlar, siz bunlara güveniyor musunuz, onlar buraya geldiğinde deyin ki ‘ya silah, ya demokrasi’. Onlara eski Türkiye yok diyin ve sonra onlara sorun samimiyseniz gelin siyaset meydanlarına deyin. Ama samimi değilseniz bir daha bu bölgeyi vandallara teslim etmeyeceğiz deyin. Ya terör ya demokrasi bu ikisi bir arada olmaz. Bölücü örgüt ile bölgede yapılmak istenilen zulme dimdik duracak mısınız? Bakınız Siirt’te valimiz ile görüşen bir muhtarı şehit ettiler. Vatandaşlarımızın hür iradesine baskı kurmak isteyenler karşısında bizi ve en önemlisi de Bingöl’ü bulacaktır. Her türlü tehdide karşı sandıkları korumaya hazır mısınız? Sandıklarda dimdik durmaya kararlı mısınız? Sandıklardan Bingöl gür bir sesle biz 78 milyon kardeşiz demeye var mısınız? AK Parti’ye yeni bir zafer ikram etmeye var mısınız? Bütün tuzakları bozmaya var mısınız?” ifadelerini kullandı.

“HDP TÜRKİYELEŞEMEDİ, CHP’LEŞTİ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’nin Türkiyeleşmesini beklerken, CHP’leştiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu, “90’lı yıllarda faili meçhuller vardı, OHAL vardı, diller üzerinde yasaklar vardı kim kaldırdı, AK Parti kaldırdı. Şimdi birileri bir tuzak peşinde, CHP tekrar tek parti dönemini aratacak şekilde diyanetle imam hatiple mücadele etmeye çalışıyor. Biz buna müsaade eder miyiz? CHP genel başkan yardımcısı diyor ki ‘HDP’nin barajı geçmesi çok önemli’, görüyor musunuz koalisyonu? CHP ile HDP aynı yolda yürüyor. İkisinin zihniyeti de aynı. HDP Türkiyelileşiyor deyince biz umutlandık, ama HDP Türkiyeleşemedi CHP’leşti. Bakıyorsunuz HDP de diyor ki Diyanet’i kapatacağız. Diyanet’in size ne zararı oldu? Diyanet’i niçin kapatmak istiyorlar biliyor musunuz? Bu milleti dininden, ibadetinden koparmak istiyorlar. Diyanet’in yaptığı faaliyetlerden rahatsız olan uluslararası kuruluşların ortak mahsulu. HDP Eş başkanı ile paralel kapalı kapılar arkasında konuştu. Şimdi onlara tavsiyem CHP HDP paralel ortak çalışsınlar, bizi durdurabilirler mi durduramazlar. Bu tuzaklara karşı milli birlik ve beraberlik demeye devam edeceğiz. Çözüm süreci barışın adaletin özgürlüğün hakim kılınmasıdır. Buradan bütün partilere sesleniyorum çözüm süreci milletin malı olmuştur. Seçim sonucu ne olursa olsun yeni Türkiye’nin özgürlükçü atmosferini korumaya devam edeceğiz. Kimse bu toprakları bölerek eski Türkiye’ye dönmenin yollarını çabalarını gösteremeyecektir. Yeni Türkiye’nin yolu Bingöl’den 3-0 yapmaktır” dedi.

DAVUTOĞLU, HDP’Yİ ERMENİ VE YAHUDİLER İLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMALARLA VURDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ABD ziyaretinde altında durduğu Ermeni haritası ve ’Kudüs’ün Yahudilerin kutsal mekanlarıdır’ açıklamaları ile vurdu. Davutoğlu, “Silahları gömün şiddet dilini terk edin diyecek misiniz? HDP eş başkanları ABD’ye gittiğinde bütün bu bölgeleri Ermenistan gösteren haritanın altında poz verdi, siz buna razı mısınız? Bunu diyenlere hak ettiği cevabı verecek misiniz, bizim tarihimizde soykırım yoktur diyecek misiniz? Buradan Yahudilere mesaj olsun diye ’Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ dedi. Kudüs bizim Müslümanların kutsal mekanıdır. Buradan gür bir sesle Kudüs aşığı Bingöllüler, Kudüs’teki mazlum Filistinlileri savunmaya var mısınız? Peki Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır diyenlere hak ettiği cevabı vermeye var mısınız? Bunu reddedenlere hak ettiği cevabı vermelisiniz. Bu noktada mesele bir siyaset meselesi değil bir zihniyet meselesidir. CHP genel başkanı diyor ki İsrail’de niye büyükelçimiz yok diyor. CHP ile HDP ruh ikizidir. Biz bize saygı duyanla iletişim kurarız ama hem CHP hem HDP eş başkanları ve onların arkasındaki paraleller bilsin ki biz bu topraklarda olduğumuz sürece zalimlerle birlikte olmayacağız, mazlumları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU SAĞIR VE DİLSİZ GENÇLE İŞARET DİLİYLE KONUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl mitinginde kendisine Bingölspor atkısı veren sağır ve dilsiz bir genç ile işaret diliyle konuştu. Başbakan Davutoğlu’nun sağır ve dilsiz gençle konuşması mitinge katılanlardan büyük alkış aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim