• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 14°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9530.47 -0.18
  • Altın: 2467.443 -0.18
  • Dolar: 32.4762 0.11
  • Euro: 34.7602 0.39

Başbakan Davutoğlu’nun Duygusal Anları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Sancaktepe’de dün gerçekleştirdiği miting sırasında şahit olduğu bir olayı anlatırken gözyaşlarını güçlükle tuttu.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde...
Başbakan Davutoğlu’nun Duygusal Anları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Sancaktepe’de dün gerçekleştirdiği miting sırasında şahit olduğu bir olayı anlatırken gözyaşlarını güçlükle tuttu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Yaşadığı iki olayı anlatan Davutoğlu, duygusal anlar yaşadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, “2011 yılında Konya’da Beyşehir mitingine çıkıyorum. Tam platforma çıkacağım, yanında 10 yaşındaki bir çocukla, delikanlı diyeyim, bir baba koşturarak, ‘Sizi görmek istedi sayın bakan’ dedi. Alnından öptüm, baktım çok cevval. ’Çabuk yetiş bize adam lazım’ dedim. Döndü ‘aradığınız adam benim sayın bakanım’ dedi. Dedim ki surda bir gedik açılmış. Eğer 10 yaşında bir genç, ‘aradığınız adam benim’ diyorsa artık surda gedik açılmış, fetih yakındır” dedi.

Dün Sancaktepe mitingi sırasında dua eden yaşlı bir adamı anlatan Başbakan Davutoğlu, oldukça duygusal anlar yaşadı. Davutoğlu, “Dün Sancaktepe’de konuşuyorum. Binlerce kişinin arasında bir amca dikkatimi çekti. En az 85-90 yaşlarında. Bütün o kalabalığın içinde elini açmış dua ediyor. Bu amcanın duası yerde kalır mı? Ona hitap ettim ve kalabalığın içinde gördüğüm için hitap ettim ‘amca Allah razı olsun, duan mübarek olsun’ diye. Eliyle bütün bir miting boyu dua etti göğe elini kaldırarak. Çünkü o biliyor 30’lu yıllarda ne yaşandığını, 40’lı yıllarda neler yaşandığını biliyor, Menderes’in idam sehpasına götürülürken ki acıyı biliyor, 28 Şubat’ın acısını biliyor. Bir daha o günler gelmesin diye aslında bana değil, size dua ediyor, gençliğe dua ediyor. 10 yaşındaki bir çocukta bu inanç, 90 yaşındaki bir amcada o kalabalıkta saatlerce de beni bekleyerek bu iman ve dua varken Allah’ın izniyle bu emanet yerde kalmaz” diye konuştu.

ÖĞRETMENİNİ ŞAŞIRTAN YAZI

Davutoğlu, darbelerin milletin üzerinden silindir gibi geçtiğini söyledi ve 1960 darbesinin ardından ortaokul öğrencisiyken yaşadığı bir olayı anlattı. Başbakan, "Bir keresinde bir hocam çok şaşırmıştı, ’bunu sen mi yazdın’ diye yanıma geldi. İnanamadığını söyledi. Yazdığım da şuydu, ‘Ne olursam olayım, vatana millete hizmet eden biri olacağım’...Bütün dünya uyurken, 90’lı yıllarda bizim gençlerimiz ya dağlarda heba edildi, ya koalisyon zulmüyle ekonomik sıkıntılardan işsiz kaldı ya da 28 şubatta ikna odalarında heba edildi. Arkadaşlar, kim olursa olsun, sizi ikna etmelerine izin vermeyin" dedi.

VASİYETİNİ AÇIKLADI

Gençlere vasiyetini de açıklayan Davutoğlu "Size vasiyet olarak söylüyorum, eğer yurt dışına giderseniz, orada bir tek şehidimiz varsa, durun Fatiha okuyun, tefekkür edin" dedi. Başbakan, "Bugün bu topraklarda yaşıyorsak, o şehitlerin sayesindedir" diye de ekledi.

“En büyük devrimimiz öz güven devrimidir” diyen Davutoğlu, gençlere şu nasihatlerde bulundu:

"Öz güven kişilerin kendilerini özne olarak hissetmesidir. Biz bu ülkede hiçbir gencimizin düşüncesi, inancı, mezhebi ve etnik kimliği nedeniyle korkmasını istemiyoruz. Hayatta en tehlikeli kişi ’ben oldum ve bittim’’ diyen kişidir. Bugün sosyal, ekonomik, siyasi hayatta sıkıntılar yaşıyorsak sahici, kendisi gibi olmayan insanlar yüzünden yaşıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim