• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9120.29 0.44
  • Altın: 2324.175 0.75
  • Dolar: 32.3577 0.08
  • Euro: 35.0008 -0.06

Başbakan Bir Söz Daha Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çanakkale şehitlerinin emanetinin emin ellerde olduğunu, Türkiye’yi küresel güç yapacaklarını söyledi. 18 Mart törenlerine katılan Davutoğlu, Çanakkale Valiliği önünde yaptığ...
Başbakan Bir Söz Daha Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çanakkale şehitlerinin emanetinin emin ellerde olduğunu, Türkiye’yi küresel güç yapacaklarını söyledi.

18 Mart törenlerine katılan Davutoğlu, Çanakkale Valiliği önünde yaptığı konuşmada, “Çanakkaleliler! Sizler kahraman ecdadın bugünlere yansımış nesillerisiniz, çok şanslısınız. Her gün Çanakkale’nin havasını teneffüs ederken, Çanakkale’yi derinden hissederken, milletimizin bütünüyle kucaklaşıyorsunuz. Çanakkale artık sadece bir şehir değil. 81 vilayetimizin her biri Çanakkale’dir. Çanakkale bize Allah’ın emanetidir. Suzan teyzenin elini Hatay beyi selamlayınca öylesine doğal bir şekilde bizi bağrınıza bastınız ki, halleşmeden Çanakkale’yi terk etmek, şehitlerimize de Çanakkale’ye de saygısızlık olurdu. Hepinize teşekkür ediyorum. Bağrınıza bastığınız için teşekkür ediyorum. Bazen planlandığı halde haftalarca hazırlık yapıldığı halde böyle bir topluluk bir araya gelmez. Planlamadan, hesap etmeden, hiçbir hesabın içine katmadan muhabbetle kucaklaşmak. Her birinizin yüreğindeki muhabbeti hissediyorum” dedi.

"ÇANAKKALE’NİN SELAMINI GÖTÜRÜN"

“Halep, Humus’un, hür Suriye’nin bayrağı burada” diyen Davutoğlu, “Irak’ın, bütün Balkanlar’ın, Ortadoğu’nun, Kafkasya’nın kalbi Çanakkale savaşında bizimleydi. Şimdi de bizim kalbimiz, yüreğimiz onlarla beraber. Çanakkaleliler! Sizleri bir kez daha ecdat adına selam ediyorum. Nerede doğmuş olursak manen Çanakkale’de doğduk. Çanakkale destanı yazılmamış olsaydı, başımız dik olamazdı, özgür olamaz, hür olamazdık. Çanakkale’nin bütün taşına toprağına suyuna selam olsun. Çanakkale’ye canımız feda olsun. Çanakkale’ye 100. yılı anmak için Türkiye’nin her tarafından gelenlere selam olsun. Bu toprakların her santimetrekaresi şehitlerimizin emanetidir. Çanakkale’den İzmir’e, Muğla’ya, Aydın’a selam ediyoruz. Kuva-yı Milliye’ye selam ediyoruz. Biraz önce Siverekliler burada, Tokat 15’liler buradaydı. Karadaniz, Akdeniz sahillerine, Trakya ve Rumeli’ye selam ediyoruz. Ne olur evinize gittiğinizde burada olmayan komşu aile fertlerinize bizden selam edin. Çanakkale şehitlerinin emaneti sağlam ellerdedir. 100. yıldan cumhuriyetimizin yüzüncü yılına en iyi şekilde ulaştırıp Türkiye’yi küresel güç yapacağız. Türkiye’nin her yerinden Çanakkale’yi teşrif eden bütün kardeşlerimize de illerinize döndüğünüzde Çanakkale’nin selamını götürün. 78 milyon birer yumruk gibi inşallah Çanakkaleli Seyit Onbaşı’nın yumruğu yüreği bu. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin fitne sokmak isteyenlere fırsat vermesin. Çanakkale şehitlerinin torunlarını ebediyete kadar omuz omuza kılsın. Hainlere ve vatana fitne sokmak isteyenlere karşı da hepimizi Seyit Onbaşı’nın yumruğu, yüreği gibi cesur ve kudretli kılsın inşallah” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim