• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9112.89 0.36
  • Altın: 2324.394 0.76
  • Dolar: 32.3814 0.17
  • Euro: 35.0286 -0.05

Başarmak için hiçbir şey engel değil

2 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilerin katıldığı bir program düzenlendi
Başarmak için hiçbir şey engel değil

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Beyazay Derneği ve Büyükşehir Kağıtspor Kulübü, 2 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenledi. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda engelliler için pek çok etkinlik yer aldı. Protokolün karşı takımda yer aldığı Goal Bol oyunu ilgiyle izlendi. Programa Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kağıtspor Kulübü Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Başkan Danışmanları Nermin Tol ve Dilek Karaca, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Murat Aydın ve vatandaşlar katıldı.
 
YEŞİLDAL: HAYATTA HİÇBİR ENGEL YOK

Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal programda yaptığı açıklamada, “Bugün burada engellilerle bir dizi etkinlik yapıyoruz. Bu etkinliklerde gördük ki hayatta hiçbir engel yok. Yetenekliler, becerikliler, etkinliklerde iyi performans sergiliyorlar. Bütün kardeşlerimizin Engelliler Günü’nü kutluyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü’nde de Aşmak İçin Engel Yok projemiz başladı. Yaklaşık 8 branşta 8 engelli takımımız var. Altyapıda da yüzlerce engelli kardeşimiz burada spor yapma imkanı buluyor. Olimpiyatlara katılan birçok sporcumuz var. Judoda, tekvandoda, masa tenisinde, atletizmde ve yüzmede sporcularımız var. Tüm kardeşlerimizi burada sor yapmaya davet ediyorum. Yaşamak için, başarmak için hiçbir şey engel değil” şeklinde konuştu.
 
ELE ELE VERELİM SPOR YAPALIM

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Sporun hepsi güzel. Özellikle sporun icrası çok güzel oluyor. Goal Bol harika bir oyun şekli. Özellikle gözerlini kapatıp Goal Bol oynayan arkadaşların düştükleri durum enteresan. Demek ki hayat böyle bir şey şartları kime göre ayarlarsanız o kazanıyor. Ben bütün engelli engelsiz herkesi birlikte spor yapmaya davet ediyorum. El ele verelim güzel bir şekilde spor yapalım. Hem sinerjimizi toplayalım hem de böyle güzel tanışmalara vesile olsun. Güzel dostluklar arkadaşlıklar başlasın” dedi.
 
GOAL BOL HEYECANI

Görme engelli üç kişilik bir takım ve gözlerinde bant olan diğer takımın yaptıkları Goal Bol karşılaşması heyecanlı dakikalar yaşattı. Görme engelli takımın tecrübesi ve performansı attıkları gollere de yansıdı. Takım seyircilerden büyük alkış aldı. Programda engelli basketbol maçı, masa tenisi, judo gösterileri de yer aldı. Programda interaktif oyunlar ile sokak oyunları da oynandı. Programa katılan engelli yarışmacılar, madalyayla ödüllendirildi.

2-207.jpg4-128.jpg5-(1).jpg5-(2).jpg6-037.jpg11-007.jpg14.jpg15-002.jpg18.jpg20-002.jpg21-002.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim