• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9080.36 0.00
  • Altın: 2325.17 0.80
  • Dolar: 32.3775 0.16
  • Euro: 35.0117 -0.03

Bakanlıktan şaşırtan Cizre raporu!

Cizre'yi Kobani'ye dönüştürmek isteyen PKK'nın kontrolündeki YDG-H'ye karşı başlatılan ve 8 gün süren operasyonların detayları netleşti.
Bakanlıktan şaşırtan Cizre raporu!

Cizre olaylarında, dağdan inen 30 terörist, örgütün gençlik yapılanmasından 200 kişiyi organize etti. PKK'lı teröristler 150 evi tünelle birbirine bağladı, "karartma" için elektrik ve telefonu da kesti.

PKK'nın Kobani'ye dönüştürmek istediğiCizre'de 4 Eylül'de başlayıp 12 Eylül'de son bulan sokağa çıkma yasağından sonra kentte savaş görüntülerini andıran manzaranın perde arkasındaki bilinmeyenler gün yüzüne çıktı.

CİZRE'NİN STRATEJİK ÖNEMİ

Güvenlik birimleri tarafından hazırlanan 8 günlük operasyon raporunda Cizre'nin bölge ve örgüt için stratejik önemine değinildi. Örgütün YPG'nin kontrolündeki Rojava bölgesi ile sınır olan Cizre üzerinden şehir çatışmalarının fitilini ateşlemek için özellikle bu ilçeyi seçtiği belirtildi. Suriye ve Kuzey Irak'ta IŞİD terör örgütüne karşı şehir içi çatışma yöntemini öğrenen örgüt Cizre'de önce HÜDA-PAR üyelerini hedef alarak ilk provayı yaptı.

150 EV TÜNELLE BAĞLANDI

Ardından örgütün ilçede kale olarak belirlediği Nur, Cudi, Sur ve Yasef Mahallelerinde güvenlik güçlerine karşı çatışmak için mevzi ve cephanelik hazırladığı istihbarat birimleri tarafından tespit edildi.

Bu evleri duvar, tünel ve çarşaflarla perdeleyerek birbirine bağlayan 200 YDG-H üyesiniYPG saflarında çatışan dağ kadrosundan 30 kişinin ilçeye gelerek organize ettiği saptandı.

Örgüt, mahalle giriş çıkışları ile 150 evin bulunduğu sokakları hendeklere koydukları bombalarla tuzaklayıp kum torbalarıyla çevirdi, barikat kurdu. Sokak başlarına ise roket atarlı ve Kalaşnikoflu militanlar yerleştirildi.

TRAFOLARI PATLATTILAR

İstihbarat ve terör ekiplerinin yaptıkları saha çalışmaları kapsamında gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. Örgüt militanlarının kullandığı ev ve sokakların haritası çıkarıldı. Tuzaklanan mayınlı yollar, hendek ve barikatlar bir bir tespit edildikten sonra kapsamlı operasyon için 4 Eylül'de düğmeye basıldı. Operasyonlarla birlikte YDG-H üyelerini örgütleyen dağ kadrosundan teröristler, çatışma inisiyatifini YDG-H üyelerine bırakarak, kaçtı. Kaçarken tuzaklanmış, barikatlarla set örülmüş yolları kullandı. Teröristlerin kaçması için trafo ve sokak lambaları roketatarlarla hedef alındı.

BİN 500 ÖZEL HAREKATÇI GÖREV ALDI

Şırnak İl ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlükleri ile bin 500 özel harekâtçının zırhlı araçlarla katıldığı ve 8 gün süren operasyonlarda 60 barikat ile 30 bomba tuzaklı hendek imha edildi. Örgütün Dağlıca ve Iğdır'da güvenlik güçlerine karşı kullandığı EYP olarak adlandırılan 20 El Yapımı Patlayıcı etkisiz hale getirilirken, 800 kilogram patlayıcı madde imha edildi. Örgüt militanlarının üs olarak kullandığı evlerin büyük bir bölümü yerle bir edildi. Çatışmalar süresince 32 örgüt mensubunun öldürüldüğü belirtilirken, 2'si dağ kadrosundan 10 örgüt üyesinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim