• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 16°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Bakanlıktan İksv’ye ’Sansür’ Cevabı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ortaya atılan Bakanlığın Bakur/Kuzey adlı filme sansür uygulandığı iddiasına ’en hafif ifadeyle yalan’ değerlendirmesinde b...
Bakanlıktan İksv’ye ’Sansür’ Cevabı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ortaya atılan Bakanlığın Bakur/Kuzey adlı filme sansür uygulandığı iddiasına ’en hafif ifadeyle yalan’ değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakur/Kuzey adlı filmin İKSV tarafından düzenlenen festivalden çıkarılmasına Bakanlık tarafından karar verildiğine dair yapılan açıklamalara ve bunun sonucunda yapılan haberlere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. İKSV tarafından yapılan açıklamada; Bakanlığın İKSV’ye gönderdiği söylenen yazısına atıfla filmin “kayıt-tescil belgesi” olmadığından gösteriminin iptal edilerek sansür uygulandığı bildirildiği ifade edilen açıklamada, “Ancak söz konusu yazı festival yönetimine yeni gönderilmemiş olup, ilgili mevzuatın hükümlerinin hatırlatıldığı 9 Ocak 2014 tarihinde gönderilen genel bir bilgilendirme yazısıdır. Festival yönetiminin eski tarihli genel bir yazıyı yeni gönderilmiş gibi lanse etmesi, kabul edilemez ve maksatlı bir tutumdur. Festival yönetiminin tüm bilgi ve tecrübesine rağmen gerçekleştirdiği eksik uygulamaların neticesinde gelinen noktanın tamamen yönetim zafiyeti ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşmayan bir durum olduğu açıktır” denildi.

"NOKSANLIK VE YANLIŞ UYGULAMALAR SAKLANIYOR"

Festival yönetiminin mevcut noksanlıkları ve yanlış uygulamaları saklayarak, “Bakanlık sansür uyguluyormuş” gibi bir anlayışa sevk edecek açıklamalarda bulunmasının sorumsuzluğunu daha da pekiştirmekte olduğu belirtilen açıklamada, özgürlüklerin ancak yasaların uygulanmasıyla teminat altına alınabileceği en önemli değer olduğu kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ayrıca filmle ilgili yapılan haberlerde "PKK belgeseli" nitelemesinin kullanılmasının da işaret ettiği gibi ortada terör örgütü propagandasının söz konusu olması hiçbir şekilde temel demokratik değerlerle ve düşünce özgürlüğünün evrensel kriterleriyle bağdaşmayan bir durumdur. Bu noktada da "PKK belgeseli" nitelemesinin işaret ettiği gibi, terör örgütü propagandası konusu da söz konusu vakfı ve festival yönetimini ilgilendirmektedir. Tüm bunların öncesinde ise gerek festival yönetimince gerekse de filmin yapımcıları tarafından filmin gösterimi için yerine getirmekle yükümlü oldukları yasal sürecin hiçbir şekilde başlatılmadığı hatta yok sayıldığı da açıktır. Noksanlıkları gizleyerek, yanlışlıklar silsilesi olarak devam eden bu süreçte Bakanlığımızı sansür uygulayan bir kurum olarak göstermeye çalışmak en hafif ifadeyle yalan beyandır. Bu itibarla, aksine iddialar gerçekle bağdaşmamaktadır.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim