• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2309.95 1.49
  • Dolar: 32.338 0.27
  • Euro: 35.0782 -0.01

Bakanlar Denizli’de

Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinasının açılış törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Eker, ‘’ Türkiye eski...
Bakanlar Denizli’de

Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinasının açılış törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Eker, ‘’ Türkiye eskiden hayvancılığa bir yılda 83 milyon TL veriyordu. 83 milyon TL’yi biz 3 milyar TL’ye çıkardık. Hayvancılığa büyük desteğimiz var. Türkiye’de hayvancılıkla ilgili verimliliği artırdık’’dedi.

Denizli’de yeni yapılan Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinasının açılış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Zeybek oynanması ve Et ve Süt Kurumu’nu tanıtan videonun gösteriminin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bir konuşma yaptı.

Bölgede bu tarz bir kombinaya ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Zeybekci, ‘’Mehdi Eker Bakanı’mıza bu bölgede et ihtiyacı için destek olmasını istedik. Bunu önerdik. Çevremizde buna ihtiyaç olduğunu söyledik. Bakanımız da bunun çalışmasını başlattı.Sıkıntılı günlerde bunun önemi daha da anlaşılacaktır. Güvenlikli sağlıklı bir yer burası. Hayırlı olsun’’dedi.

‘’2014 YILI TARIM İHRACATINDA 18 MİLYAR DOLARI AŞTIK’’

Türkiye’nim her alanda olduğu gibi tarımda da şaha kalktığını kaydeden Zeybekci, ‘’Türkiye tarımda hayvancılıkta gıdada farklı bir noktaya geldik. Dünyanın katma değer anlamında en büyük 7. ülkesi haline geldik. 2014 yılın sonunda tarım ihracatında 18 milyar doları aştık. Dünyaya bakıldığı zaman Hollanda’nın Pazar payı bizden 3 misli büyük. Biz daha çok çalışmalıyız. Hedef dünyada tarımda, teknolojik tarımda, ekolojik tarımda daha iyi yerlere gelmek. Tarımla ilgili gıdayla ilgili desteğimizin sonu yok. Olabildiğince destekleriz. Yeter ki vatandaş istesin. Türkiye’nin her yerinde büyük bir aşkla yer alıyoruz. Vatandaşla evinde bahçesinde ilgileniyoruz. Bu çalışmalar devam edecek. Durmaya ara vermeye imkanımız yok. Dünya hızlı yol almış. Bizim koşmamız gerekir. Dünya ekonomik ve siyasi gelişmelerle yerinden oynuyor. Dünyanın dönüşüm zamanında bu fırsatı ıskalamıyoruz bizde. Önden gitmeye çalışıyoruz. Bazı sıkıntıları bundan yaşıyoruz. Eski Türkiye olsakdık, IMF kapılarını dolaşsaydık, İhracatımız az olsaydı, bütçe açığı kapanmasaydı bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamazdık. Türkiye bir defa elif gibi dimdik durdu. Yeter söz ve karar milletin dedik. Bundan dönüş yok. 500 milyar dolarlık ihracat, tarımda dünyada ilk 3’e girmek , çocuklarımızın gurur duyacağı bir yere hep beraber gideceğiz’’dedi.

‘90’LI YILLARDA SİYASİ VE EKONOMİK SIKINTILARDAN DOLAYI TARIM VE HAYVANCILIK BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ’

Et ve süt kombinasının Denizli’de kurulmasının bölge için önemli olduğunu ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ‘’Burası bölge için önemli. Üreticinin güvencesi olmalıdır. Denizli Et Kombinası Denizli’yle birlikte 10 ile hizmet verecek. 23 milyon TL’ye maloldu. Biz burayı özelleştirme kapsamından çıkardık. En son özelleştirilmesi gereken yerler buralar. 90’larda buralar özelleştirildi. Türkiye bundan kaybetti. Ekonomi anlamında yaşlanan olumsuz gelişmeler uygulamaları, artan terörle birlikte en çok tarım ve hayvancılık zarar gördü. 140 milyon TL et ve süt kombinalarına yatırım yaptık. Yeter ki Pazar endişesi olmadan üretim yapabilsinler diye’’dedi.

‘TARIM VE HAYVANCILIKTA VERİLEN DESTEĞİ 30 KAT ARTTIRDIK’

Hükümet olarak eskiye göre verilen destekleri 30 kat arttırdıklarını ifade eden Eker şöyle konuştu: ‘’. Türkiye eskiden hayvancılığa bir yılda 83 milyon TL veriyordu. 83 milyon TL’yi biz 3 milyara çıkardık. Hayvancılığa büyük desteğimiz var. Türkiye’de hayvancılıkla ilgili verimliliği artırdık. 420 bin ton kırmızı eti 1 milyon tona çıkardık. AB’ye süt ve süt üretimi ihracatını da biz başlattık. Kasaplık hayvan ihracatını da 2013’te başlattık. Türkiye artık net ihracatçı haline geldi. Sağladığımız tarım destekleri 10 milyara çıktı. 23 milyar dolardı çiftçinin tarım hasılası. Biz geldiğimiz 12.sıradaydık. Şimdi 7’ye geldik. 2008 yılından bu yana tarımsal üretim değeri açısından Avrupa’nın 1 numaralı ülkesi haline geldi. Türkiye’de tarım reformu yapıyoruz. Tarım üreticisinin ayakları üzerinde durması ve ardından koşamsı için tarım politikaları üretiyoruz. Türkiye üretimini 3 kattan fazla artırdı. Biz geldiğimizde tarım ihracatı 3.8’di.Şimdi 18 milyar dolara yükselttik. Türkiye tarım ve gıdada dış ticaretinde net ihracatçı bir ülkedir.’’

‘SON YILLARDA HAYVAN VARLIĞIMIZ YÜZDE 50 ARTTI’

Hükümet olduktan sonra hayvan varlığında da yüzde 50 artış olduğunun altını çizen Eker, ‘’Hayvan varlığı da yüzde 50 arttı. Anadolu’da koyun ve keçiden vazgeçilemez. Ancak koyun ve keçiye ilk destek bizim zamanımızda verildi. Buğday ile koyun gerisi oyun der Anadolulu vatandaşlarımız. Çalışkan üreticilerimizin yetiştirdiklerini değerlendirmemiz gerekiyordu. Küçükbaş hayvancılığa da burada hizmet verecek. Cumhuriyet tarihinde koyun ve keçi azalıyordu. Bizim desteklerimizle koyun ve keçinin üretimi arttı. Yem desteği sağladık. Süt prim desteği sağladık. Hayvancılık önemli bir noktaya taşındı. Bundan sonrada böyle devam edecek. Sözleşme imzalayacağız. Özel destekler vereceğiz’’dedi.

Konuşmaların ardından üreticilerle üretilen ürünlerin alınması ile ilgili sözleşme imzalandı. Daha sonra Denizli Et ve Süt Kombinası protokol üyeleri tarafından açıldı. Açılışı yaptıktan sonra ise 23 milyon TL’ye malolan Denizli Et Kombinası’na giren Bakan Eker ve Zeybekci incelemelerde bulundular.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim