• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9093.58 0.15
  • Altın: 2324.208 0.76
  • Dolar: 32.3676 0.13
  • Euro: 34.9781 -0.13

Bakan Yılmaz: "Seçimlere Kadar Olaylar Artacaktır"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ağrı’da Mehmetçik ile teröristler arasında gerçekleşen çatışma ile ilgili olarak seçim öncesi bu tür olayların daha da artabileceğini söyledi. Çeşitli temaslarda bul...
Bakan Yılmaz: Seçimlere Kadar Olaylar Artacaktır

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ağrı’da Mehmetçik ile teröristler arasında gerçekleşen çatışma ile ilgili olarak seçim öncesi bu tür olayların daha da artabileceğini söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul’dan, havayolu ile Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı Nuri Demirağ Havalimanı’nda Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, il protokolü ve partililer katıldı. Havaalanı çıkışında gazetecilerin Ağrı’nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde teröristlerce açılan ateş sonucu 4 askerin yaralandığı ve 5 teröristin öldürüldüğü olayın sorulması üzerine Bakan Yılmaz, “Çözüm sürecinin bu ülkenin geleceği için olmazsa olmaz unsuru olduğunu görenler bunu aksatmak istiyorlar birinci husus budur. İkinci husus bu çözüm sürecine karşı çıkanlara milletçe hepimizin karşı çıkması lazım, üçüncü husus silahla siyaset yan yana olmaz. Milletin iradesinin üzerine silahla ipotek koymak da mümkün değildir. Doğuda insanların evlatlarının canını alacaksın batıda da gidip aynı anaların evlatlarından oy isteyeceksin. Bu iki yüzlülükten de vazgeçmek lazımdır. Türkiye sabırla barış sürecini devam ettirmesi gerekir ve inşallah devam ettirecektir. Biz bunu hedefine ulaştırmayı düşünüyoruz. Ancak milletimiz desteklerse bunu hedefe götürürüz. Bu sürecin dışında olanları da milletimizin tasfiye etmesi lazım ve prim vermemesi lazım” dedi.

“Türk Silahlı Kuvvetleri hukuk devletinin yanındadır, milletin hizmetindedir” diyen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Şimdi diyor ki ‘Biz silahlı propaganda yapacağız sen buna karışma’ diyor. Buna hukuk müsaade eder mi? Dünyanın hangi ülkesinde elinde silahlı gerek şehir içinde gerekse dağlarda gezeceksin. Dolayısıyla da bu çift yüzlü siyasetin, iki yüzlü siyasetin terk edilmesi lazım ki demokratik ortamda yüzde kaç oy alırsan al ama elinde silahla çift yüzlü siyasetle yüzde bir oy bile alsan sana fazladır. Bu sözün karşılığını muhatap olanlar biliyor. Ama inşallah Türkiye’nin geleceği daha iyi olacaktır. Bu süreç zor bir süreçtir. Çünkü sadece bu sürecin aktörleri bu gördüklerimiz değil, gördüklerimizin ötesinde de aktörleri var. Artık yedi düvel diyoruz, ülke ismi vermiyorum ama yedi düvel Türkiye’nin bu bölgede bir emin liman olmasını istemiyor. İşte Suriye’yi, Irak’ı, Ukrayna’yı, Yemen’i, Libya’yı, Mısır’ı görün. Dolayısıyla Türkiye’nin emin liman, adeta esenlik adası, barış adası, huzur adası olmasını istemiyorlar. Ama onlara rağmen sabırla inşallah Türkiye’nin bu sıfatını bu vasfını devam ettireceğiz”.

“SEÇİME KADAR BU OLAYLAR ARTACAKTIR"

"Seçim öncesi bu olayların yaşanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunun sorulması üzerine Yılmaz, “Artacaktır, daha da artacaktır. Gaye nedir bu çözüm süreci hedefine ulaşmalıdır. Çözüm süreci iyi gitmiyor algısını vererek AK Parti’nin oylarını nasıl daha aşağı alırız şeklinde bir çalışma olacaktır. Ama milletimiz oynanan oyunu görürse inşallah bunlara itibar etmeyecektir. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türk güvenlik güçleri üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmiştir. Bundan sonrada getirmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti Sivas İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim