• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2505.281 0.85
  • Dolar: 32.5822 0.10
  • Euro: 34.794 0.10

Bakan Yıldız’dan "Paris" Örneği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santraline ilişkin, ’’Paris’teki turiste bir şey olmuyor, bizim Akkuyu’nun yanındaki turiste bir şey oluyor. ’Biz mahallenin delisi değili...
Bakan Yıldız’dan Paris Örneği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santraline ilişkin, ’’Paris’teki turiste bir şey olmuyor, bizim Akkuyu’nun yanındaki turiste bir şey oluyor. ’Biz mahallenin delisi değiliz’ dediğim bu." şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Burdur programı kapsamında son olarak Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen İşadamları Yemeği’ne katıldı. Burdur TSO yemeğinde konuşan Bakan Yıldız, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en ucuz doğalgazın Türkiye’de satıldığını söyledi. Bakan Yıldız, "Elektrik, Avrupa’nın en ucuz üç ülkesinden biriyiz. Yani bütün yapılması gerekenleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bir asgari ücretli kardeşim, bundan 13 yıl önce asgari ücretle 100 birimlik elektrik alabiliyorsa, şimdi 200 birimlik alabiliyor. Doğalgaz içinde 100 birimlik alabiliyorsa, şimdi 200 birimlik alabiliyor aynı asgari ücretle. Siz işletmenizin bir yandan gelirlerini artırmaya çalışırken bir yandan da giderlerini azaltmaya çalışırsınız. Her ikisi de o işletmenin gelirleri anlamına gelir. O yüzden biz işçimizin de memurumuzun da alım gücünü artırarak bu noktaları yakalıyoruz" dedi.

Akkuyu Nükleer Santraline ilişkin konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, herkesin yaptığından daha iyisini yapacaklarını söyledi. Bakan Yıldız, “Biz mahallenin delisi falan değiliz. 31 ülke, dünyada 442 nükleer santral yapacak. 442 santralin yarısı 3 ülkede olacak. Bunlar ABD, Fransa ve Japonya’da. Bunların turistine, tarım arazilerine bir şey olmayacak, patlama çatlama olmayacak, biz Akkuyu’ya nükleer santral kuruyoruz, Antalya’daki turist ne olurmuş? Pergelin ucunu Eyfel Kulesi’nin ortasına koyun, 90 kilometre bir çizgi çekin, 9 nükleer santral var. Paris’e 55 milyon turist geliyor. Dünyanın en fazla turist çeken şehri. Paris’teki turiste bir şey olmuyor, bizim Akkuyu’nun yanındaki turiste bir şey oluyor. ’Biz mahallenin delisi değiliz’ dediğim bu. Herkes nasıl yapıyorsa biz daha iyisini yaparız. En güvenli şekilde yaparız. Bundan dolayı kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Kırk yıldan beri Türkiye’ye yaptırılmayan nükleer santral, resmen oyuna getirmek içindir. Bunu bilerek söylüyorum. 30 küsur yıllık bir mühendis olarak söylüyorum. Resmen oyuna getirilmek için yapılan bir konudur" şeklinde konuştu.

Nükleer santralin kurulması ile sanayinin lig atlayacağını anlatan Bakan Yıldız, “Burdur’dan, Bursa’dan, Türkiye’nin birçok yerinden oraya parça üretilecek. Daha da iyi noktalara gelmiş olacağız. İthal doğal gaz santrallerini durdurup, nükleeri çalıştıracağız. Bu şu demektir, her yıl Japonya ile kuracağımız nükleer santralden dolayı 7,2 milyar dolarlık daha az doğal gaz ithal edeceğiz" dedi.

KABAK KEMANE ÇALMAYI DENEDİ

Bakan Yıldız’ın konuşmasından sonra Burdur Ticaret Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bakan Yıldız’a Burdur’da üretilen Teke Yöresi çalgısı Sipsi ve Kabak Kemane takdim etti. Kabak Kemane’nin çalınışını izleyen Bakan Yıldız, akortsuz kemaneyi çalmayı deneyince ‘Arkadaşlar, bu ses bozuk çıkıyor’ diye espri yaptı. Bakan Yıldız hediyelerin takdiminden sonra Burdur’dan ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim