• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2514.321 1.22
  • Dolar: 32.5741 0.11
  • Euro: 34.7831 0.12

Bakan Yıldız’dan Demirtaş’a Çağrı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a çağrıda bulunarak, “Demirtaş’a da buradan bir çağrıda bulunacağım. Tabi kayıp, kaçaklar ile alakalı vatandaşın...
Bakan Yıldız’dan Demirtaş’a Çağrı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a çağrıda bulunarak, “Demirtaş’a da buradan bir çağrıda bulunacağım. Tabi kayıp, kaçaklar ile alakalı vatandaşına bizim Kürt, Türk demeden hiçbir ayrım yapmadan Edirne’den, Kars’a, Sinop’tan, Hatay’a varıncaya kadar hem kul hakkı hem de devlet hakkı olarak kullandığı elektrik parasını ödemesini istiyoruz” dedi.

Dün akşam karayolu ile Tokat’tan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilk olarak Sivas Valisi Alim Barut’u ziyaret etti. Vali Barut, Sivas hakkında Bakan Yıldız’a bilgiler verdi. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, muhalefet partilerinin seçim vaatleri arasında yer alan enerji vaatlerinden bedava elektrik vaadinin sorulması üzerine, ”Baktığımızda CHP’nin görünen yüzünün Kemal Kılıçdaroğlu, aslarının da Cem Uzan olduğunu görüyoruz. Özellikle bunu çok fark etmeye başladık vaatler açıldıkça tam bir pazar yerine döndü. Enerji sektörü ile alakalı ne hedeflenen ne öyle bir talep olan 230 kilovat saatlik bir enerji bedava vereceğim deniyor. Bunun tutarını sorduğumuzda 30 milyar TL’ye yakın bir rakamdır bu çünkü bir asgari ücretlimizin 4 katını alan birinin de elektrik parasını ‘ben bedelsiz olarak ödeyeceğim’ deniliyor bunun Türkçe’si budur, anlamı budur. Ne böyle bir talep var mesken başına Türkiye’de 57 TL civarında elektrik parası ödüyoruz. Son 12 yılda AK Parti hükümetlerimiz ile beraber, bu ülkenin iradesine konulan güçlü iradeyle beraber bizler asgari ücretlerimizin alım gücünü tam iki katına çıkardık. Yani 100 birim elektrik alabiliyor ise şimdi 200 birim alabiliyor, 100 birim doğalgaz alabiliyor ise, şimdi 200 birim alabiliyor. Biz enerji sektöründe alım gücünü artırdık ve enerji birim faaliyetlerini miktarlarına bu manada çok iyi bir düzenleme de bulunduk” dedi.

“DEMİRTAŞ KAYIP KAÇAK BEDELLERİNİ ÖDESİN”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a çağrıda bulunan Bakan Yıldız, “Sayın Demirtaş’a da buradan bir çağrıda bulunacağım. Tabi kayıp, kaçaklar ile alakalı vatandaşına bizim Kürt, Türk demeden hiçbir ayrım yapmadan Edirne’den, Kars’a, Sinop’tan, Hatay’a varıncaya kadar hem kul hakkı hem de devlet hakkı olarak kullandığı elektrik parasını ödemesini istiyoruz. Ödeme güçlüğü çekenler varsa onlara kolaylık sağlanacaktır. Taksitse, taksit yapılacaktır. Ama ben elektrik kullanacağım ve ‘elektrik parasını ödemeyeceğim’ deniyorsa bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Demirtaş’tan şu ana kadar ‘Siz bu elektrik paralarını ödeyin, elektriği kaçırmayın, kayıp kaçak kullanmayın’ diye bir cümle duymadım. Bu cümleyi duymak istiyoruz. Böyle şirinlik yaparak Türkiye’deki bütün illeri kucakladığını iddia ederek böyle olmaz. O yüzden bu hassasiyeti hep beraber sağlamamız lazım ki 78 milyonumuza bütün bu hizmetleri doğru götürebilme açısından” diye konuştu.

“HALK BU VAATLERE İNANSA CEM UZAN İKTİDAR OLURDU"

Halkın bu seçim vaatlerine inanmadığını aktaran Yıldız, ”O yüzden artık seçime yaklaştığımız bir dönemde vatandaşımızın bu tür seçim vaatlerine çok tevessül etmediğini eğer etmiş olsaydı şu ana kadar Cem Uzan’ı 2002 yılında o kadar vaatle iktidara getirirdi. Ama vatandaşımız her şeyi biliyor, her şeyi görüyor kimin vaat olduğunu, kimin uçuk vaat olduğunu bunları çok iyi ayırt ediyor. Eğer yapılacak bir şey varsa bunu AK Parti yapar bundan sonrada inşallah yapmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim