• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 8°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Bakan Yıldız: "Türkiye Kamburlarından Kurtuluyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye birçok kamburundan kurtuldu. Hele hele 4 buçuk yıldır dinlenen biri olarak, kamburlardan kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.Bir dizi ince...
Bakan Yıldız: Türkiye Kamburlarından Kurtuluyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye birçok kamburundan kurtuldu. Hele hele 4 buçuk yıldır dinlenen biri olarak, kamburlardan kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bir dizi inceleme ve ziyaret kapsamında Uşak’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kentteki iş adamlarıyla kahvaltıda buluştu. Uşak Valisi Seddar Yavuz, Milletvekili Mehmet Altay, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım ve iş adamlarının katıldığı toplantıda konuşan Bakan Taner Yıldız, Türkiye’nin önemli bir değişim ve dönüşümü yaşadığını belirterek, “Türkiye önemli bir değişim ve dönüşümün eşiğinde ve bunlar ülkenin çağ atlaması için büyük önem taşıyor. Türkiye büyürken, siyasetçinin, sanatçının veya akademisyenlerin küçülmesi düşünülemez. Çünkü büyüyen Türkiye’nin küçük sanatçısı veya siyasetçisi olmaz. Herkes yaptığı doğrular ölçüsünde yükselir. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimi artık hizmetin, sözlerin çok daha önüne geçtiğini gösterdi. Türkiye basiret ve ferasetle büyüdü. İnsanların düşüncelerine saygı duyan ve hakaret etmeyen bir anlayış ülkemizde yerleşmeye başladı. Daha öncesinde tavana çiğ köfte atılan ülke, İtalya veya Fransa değildi” dedi.

“TÜRKİYE KAMBURLARINDAN KURTULUYOR”

Siyasi partilerin seçim vaatlerine değinen Yıldız, şunları söyledi:

“Siyasetçiler vaat verirken dünyevi veya parti menfaatleriyle hareket etmemeli. Herkesin ortam menfaati düşünülmeli. Aksi halde sağlık açısından çok zararı olmayan vaatler, siyaseten zararlı olabilir. Gelişmiş ülkelerde muhalefet yapılan işe engel olmaz, ben daha iyisini yapacağım der. Bizde de artık bu mantık yerleşmeli. Sadece iktidar değil; muhalefeti, sanatçısı ve akademisyeni herkes bu ülkeye hizmet borcu olduğunu bilmeli.”

Türkiye’nin her alanda büyüdüğünü ve eskiye oranla daha güçlü konumda olduğunu söyleyen Yıldız, “Artık ekonomilerin globalleştiği bir dünyadayız. 2001’de dünyada ekonomik anlamda çok rahat bir ortam vardı. Fakat Türkiye ise krize girdi ve kendisi kadar kaybetti. 2008’de dünyanın son en büyük global krizi yaşandı ve ülkemizin burnu dahi kanamadı. Yakalanan istikrar ortamı ile kriz zorlanmadan aşıldı. Şu anda çok hassas olacağımız bir döneme daha giriyoruz. Türkiye birçok kamburundan kurtuldu. Hele hele 4 buçuk yıldır dinlenen biri olarak, kamburlardan kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum. Çözüm sürecinden de geriye dönüş olmadığını ve geriye dönenler kaybedecektir. Ülkemiz ne zaman sıçrama yapsa mutlaka birileri paçasından tutmaya çalışıyor. Bu nedenle çok uyanık olmamız gerek” diye konuştu.

UŞAK’A ENERJİDE 30 YILLIK YATIRIM

Bakan Taner Yıldız, Uşak’taki yatırımlarla ilgili de bilgi verdi. Bakan Yıldız, kente 30 yıllık enerji yatırımı yapıldığını belirterek, “Şu anda doğalgazda basınç düşüşüyle ilgili bir sorun var. Eskişehir üzerinden yeni üniteleri devreye sokacağız ve bu sorun bir daha yaşanmayacak” ifadesini kullandı.

Bakan Yıldız, daha sonra Şeker Evleri mevkiinde bulunan Şeker Park’taki halk mitingine katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim