• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9468.33 -0.59
  • Altın: 2500.414 0.66
  • Dolar: 32.5951 0.14
  • Euro: 34.8132 0.14

Bakan Soylu: Elimizde PKK'nın önemli düzeydeki yöneticisi var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elimizde PKK'nın önemli düzeydeki yöneticilerinden birisi var." dedi.
Bakan Soylu: Elimizde PKK'nın önemli düzeydeki yöneticisi var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elimizde PKK'nın  önemli düzeydeki yöneticilerinden birisi var ve 14 Temmuz gecesi telsizlerden  gelen mesajda, yaklaşık bir ay hiçbir eylem yapmayacaklarının kendilerine talimat  verildiğini söylüyor. Ta ki 15 Temmuz'dan 3 gün sonra yeni bir talimat gelene kadar." dedi.

Bakan Soylu, Trabzon 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi tarafından 29  Ekim cumhuriyet bayramı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz şehitlerini anmak için  düzenlenen programda yaptığı konuşmada, birilerinin memleketi, güzel türküleri,  güzel akan ırmakları kıskandığını belirterek, "Memleketimizi kıskandılar,  birbirine el veren, birbirinden kuvvet alan, birbirine kardeşlik yapan  insanlarımızı kıskandılar. Memleketimizi kıskandılar, ay ile yıldızı yan yana  getirip kırmızıyla beyazı birbirine yakıştıran bayrağımızı kıskandılar.  Memleketimizi kıskandılar, sabahleyin okuluna gidip çocuklarını kendi evladı gibi  görüp ders anlatan öğretmenlerimizi kıskandılar. Bir taraftan zenginleşen bir  taraftan büyüyen Ağrı Dağı gibi güçlü ve Kaçkarlar gibi cesur olan memleketimizi  kıskandılar. Yarına umutla bakan evlatlarımızın geleceğe ait o güzel gözlerini  kıskandılar." diye konuştu.

Cumhuriyetin ilan edildiği günden beri ezanı, bayrağı ile özgürlüğünü  kimseye bırakmamak için milli iradeye sahip çıkan memleketin güzel evlatlarının  kıskanıldığına işaret eden Soylu, "Memleketimi kıskandılar hem de nasıl  kıskandılar ve memleketime, insanıma, hürriyetimize, istiklalimize, bayrağımıza  kıymaya çalıştılar ama bu millet onlara müsaade etmedi, izin vermedi. O günden  itibaren millet için sadece bir tek şey söylüyoruz, Allah milletimizden razı  olsun." ifadesini kullandı.

Soylu, programın acı ama aynı zamanda bir milletin kahramanlık  destanını, onu yazanları ve yaşayanları unutturmamak adına önemli olduğunu dile  getirerek, bunda emeği geçenleri kutladı.

Etkinliğin özellikle Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesinin kendilerini  özellikle memnun ettiğini, hadiseye çok farklı bir anlam kattığını belirten  Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz hadisesinin üzerinden üç aylık bir zaman geçti ve zaman  boyunca hem sınırlarımız içinde hem sınırlarımızın dışında ortaya koymak zorunda  kaldığımız mücadele, aslında 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin nasıl bir uçurumun  kenarından döndüğünün çok açık bir biçimde bize özetidir ve bunu anlatmaktadır.  Darbe girişiminin hemen arkasından PKK'nın, DEAŞ'ın FETÖ'ye ve onun ihanet  eylemine sahip çıkarcasına gerçekleştirdiği eylemler aslında karşımızdaki  cephenin kimliğini de açıkça deşifre etmiştir. Burada belkide Türkiye'nin ilk kez  duyacağı bir gerçeği ifade etmek istiyorum. Elimizde PKK'nın önemli düzeydeki  yöneticilerinden birisi var ve 14 Temmuz gecesi telsizlerden gelen mesajda,  yaklaşık bir ay hiçbir eylem yapmayacaklarının kendilerine talimat verildiğini  söylüyor. Ta ki 15 Temmuz'dan üç gün sonra yeni bir talimat gelene kadar."

"Zulüm altındaki bütün Müslüman dünyası ağlayacaktı"

Soylu, Türkiye'nin nasıl bir süreçle, hangi maşalarla ve oyunlarla  karşı karşıya kaldığını herkesin bildiğine dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Evlatlarımız biraz önce bunu yaşayarak, hissederek bizimle  paylaştılar. Onlar biliyor, 79 milyon insanımız biliyor. Aslında bizi bir şekilde  farklı anlatmaya çalışanlar ve tanımlamaya çalışanlar meseleyi çok daha iyi  biliyorlar. Bu millet 15 Temmuz gecesi öyle şeytani bir planla karşı karşıya  kalmıştır ki eğer tutsaydı 27 Mayıs'a da 12 Eylül'e de rahmet okutacaktı. Sadece  Türkiye değil, Filistin, Musul, Kerkük de ağlayacaktı. Zulüm altındaki bütün  Müslüman dünyası ağlayacaktı. Dini bizden olan, dini bizden olmayan dünyanın  öteki tarafına sevgi ve kardeşlik elini verdiğimiz bütün insanlık ağlayacaktı.  Peki kim gülecekti? 'Üçüncü havalimanını yapma' diyenler. 'Marmaray'ı, Yavuz  Selim Köprüsü'nü yapma' diyenler. 'Bu ülkede 2023 için 500 milyar dolar ihracat  hedefini unut ve bunu bir daha aklına getirme' diyenler güleceklerdi. 'Güneyine  sırtını dön' diyenler güleceklerdi. 'Kendi sınırının dışından ülkene haince eylem  planlarına ses çıkarma. Orada kurulacak devlet ve özgürlüğüne, orada kurulacak  devletlerle sözde senin bağımsızlığına saldıranlara ses çıkarma' diyenler  güleceklerdi. 'Bu tezgaha gözünü kapat' diyenler güleceklerdi. Milyonlarca  Suriyeliyi yerinden, yurdundan sürüp, Akdeniz'in kıyılarına çocuk cesetlerini  vurduranlar güleceklerdi."

Bakan Soylu, 15 Temmuz gecesi 14 yılın bütün kazanımlarının  kaybedilebileceğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Cumhuriyetin bütün bize emanetlerini bir işgalle ortadan  kaldıracaklardı. Bütün ekonomik parametrelerimiz, küresel faiz baronlarının eline  teslim edilecekti. Hakimiyet milletin elinden alınıp, ruhunu şeytana satmış bir  maşaya teslim edilecekti. Sığındığı ülkenin makamları onu ne zaman, nereye ve  nasıl teslim ederler ve ne hüküm verirler onu hep beraber göreceğiz ama millet  kendi vicdanında o psikopatı müebbet lanete mahkum etmiştir. Bu, dünya üzerinde  benim bildiğim en büyük cezadır. Çünkü idam edilseniz bile eğer millet vicdanında  mahkum edilmişseniz ve millet vicdanında bir noktaya gelmişseniz artık işiniz  bitmiş demektir. Tıpkı Menderes gibi kahramanlığınız, efsaneniz tescillenir ama  bu millete ihanet içinde olursanız, bu millete ihanet yaparsanız yaşadığınız süre  boyunca ve öldükten sonra da milletin o nefreti ve laneti üzerinizden, geride  bıraktığınız isminizden asla silinmez. Bu dünyada da ahirette de yüzünüz gülmez."

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim